avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate Avology SRL

Activitate Avology SRL

Răspuns la discuția demisie
Puteti depune cerere pentru concediul de odihna, iar perioada preavizului nu va fi suspendata pe perioada efectuarii zilelor de concediu.
Răspuns la discuția Taxa auto
Se completeaza o cerere tip la sediul ANAF din localitatea in care aveti domiciliul. Cererii urmeaza sa ii anexati urmatoarele documente: copii dupa:
- certificatul de inmatriculare al autoturismului,
-cartea de identitate a autoturismului
- cartea dvs. de identitate
-un extras de cont bancar, pentru contul in care solicitati sa va fie restituita taxa.
Răspuns la discuția Cod CAEN 6619
6619 este supus conditiei de a fi obiect principal de activitate. Verificati in acest sens [ link extern ] .
Răspuns la discuția Poprire
Mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc.
Răspuns la discuția poprire salariu- cuantum
Dacă sunt două sau mai multe popriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul net al debitorului.
Răspuns la discuția Obiect principal de activitate

tmihai2 a scris:

ORDONANTA NR.3/21.01.2000
"Agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba ca principal obiect de activitate intermedierile imobiliare;
b) cel putin unul dintre administratori sa aiba calitatea de agent imobiliar.
(2) Societatea comerciala poate angaja agenti imobiliari in calitate de salariat."

deci se pot intermedia tranzactii imobiliare chiar daca principalul obiect de activitate nu este : 6831 Agentii imobiliare?


Vedeti in acest sens si Legea 581/2003 din 22/12/2003, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 938 din 24/12/2003, pentru respingerea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2000 privind organizarea activităţii agenţilor imobiliari: articol unic- Se respinge Ordonanţa Guvernului nr. 3 din 21 ianuarie 2000 privind organizarea activităţii agenţilor imobiliari, adoptată în temeiul art. 1 lit. S pct. 1 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 2000.
Răspuns la discuția Obiect principal de activitate
Nu cred ca ati fi singura societate comerciala cu activitate pe mai multe sectoare.
Răspuns la discuția Obiect principal de activitate
Faceti societatea cu ob principal de activitate 6831 si 6311 il puneti in secundar si aveti posibilitate sa il autorizati ca activitate desfasurata la sediul social, urmand ca pentru 6831 sa aveti punct de lucru (sau daca spatiul de la sediul social va permite le autorizati pe ambele).
Răspuns la discuția Obiect principal de activitate
Pentru codul caen 6311 nu este impusa conditia de a fi obiect unic de activitate. Puteti consulta lista activitatilor ce se desfasoara sub o anumita conditie pe portalul Oficiului National al Registrului Comertului : [ link extern ]
Răspuns la discuția Numar zile concediu
Verificati contractul individual de munca semnat de dvs. si angajator, acolo trebuie sa aveti stipulat in clar numarul de zile lucratoare la care aveti dreptul, cu titlu de concediu de odihna. In orice caz acestea nu pot fi mai putine de 20/an.

Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii actualizat 2014


Art. 145
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.