avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate danac71

Activitate danac71

Buna ziua,

Pe o strada din sectorul 2, o latura are regim L1 (locuinte), iar cealalta M3 (multifunctionala), desi si pe cealalta latura sunt tot locuinte. Am intrebat deja la PMB la Urbanism in virtutea carui argument juridic s-a schimbat incadrarea a jumatate de strada.

Din punct de vedere legal, am posibilitatea sa initiez o actiune in instanta pentru modificarea PUZ si revenirea la regimul unitar L1 al strazii ?

Multumesc !
Succesiune - bani disparuti din cont la doua zile dupa deces

Buna seara, speta este urmatoarea : in urma unei persoane decedate au ramas, printre altele, conturi bancare. In urma efectuarii succesiunii, mostenitorii au constatat ca, la doua zile dupa deces, din unul din conturi a disparut o suma de bani. Acea suma a fost transferata in contul propriu de catre concubinul persoanei, care avea imputernicire pe cont.

Exista temei legal prin care suma retrasa din cont poate fi recuperata ? Multumesc !

Multumesc pentru explicatii. :)
Multumesc pentru raspuns.

Ce se intampla insa in cazul in care unul dintre mostenitori este OK cu valoarea stipulata, iar celalalt vrea sa o conteste in termenul legal de 30 de zile ?

Prin "constrangere" ma refeream la faptul ca ambii mostenitori sunt fortati sa faca acelasi lucru, nu pot actiona independent.
Buna ziua,

In urma finalizarii unui dosar A.N.R.P., am primit din partea C.N.C.I. o Decizie de Compensare, precum si formularul tip de cerere de valorificare a punctelor in numerar. Decizia este pe numele a doi mostenitori.

In afara de aceasta, intr-o pagina trasa la xerox si intitulata "Informatii utile privind emiterea titlurilor de plata aferente deciziilor de compensare prin puncte - Legea 165/2013" se specifica urmatoarele :

"In cazul in care beneficiarii unei decizii de compensare sau de validare partiala doresc emiterea unui titlu de plata individual, este necesara depunerea unui act de partaj, autentificat de un notar public, semnat de catre toti beneficiarii deciziei de compensare sau de validare partiala.
Daca decizia de compensare prin puncte a fost emisa pe numele mai multor beneficiari, fara a fi insa specificata cota ce ii revine fiecaruia, titlul de plata se va emite doar dupa ce vor fi depuse toate exemplarele originale ale deciziei, insotite de cereri din partea fiecaruia
".

Intrebarea mea este : este legala aceasta constrangere si daca da, in temeiul carei legi ? La baza dosarului ANRP au stat certificatele de mostenitor, de pe urma carora se poate vedea foarte usor cota parte care ii revine fiecaruia - in cazul de mai sus, 50%.

Multumesc !
Buna seara.

Se da urmatoarea speta : o cladire cu 2 etaje, din care proprietarul etajului 1 este si titular pe contractul cu Apanova, iar proprietarul etajului 2 ii achita pana acum celui de la et. 1 consumul (avand apometru separat).

Acum proprietarul de la 1 intentioneaza sa depuna la Apanova cerere de debransare, dar in prealabil a "debransat" imobilul taind o bucata de teava.

Proprietarul de la etajul 2 doreste sa faca contract si bransament separat, dar a fost refuzat de Apanova pe motiv ca la o astfel de cladire se face bransament unic,

Intrebarea este : exista vreun temei legal care sa oblige Apanova sa incheie contract sau ce se poate invoca in justitie (daca se va ajunge acolo)? Regulamentul-cadru 18/2002 nu ajuta prea mult, doar Cap V Art.28 Alin (2) Un utilizator trebuie să aibă de regula un singur bransament de apa şi un racord de canal, mai multe bransamente şi/sau racorduri admiţându-se în cazuri speciale, cu aprobarea reprezentanţilor administraţiei publice locale, pe baza avizului operatorului."" ar putea fi oarecum utilizat.

Multumesc.

"Minunat"...multumesc :(
Răspuns la discuția Contestare taxa habitat sector 2
Am inteles, multumesc.
Buna ziua,

Stie cineva daca a fost prelungita facilitatea prin care statul suporta o parte din CASS datorată de programatorii IT , cu conditia de a le fi marit salariul brut de catre angajator ? In urma transferului contributiilor de anul trecut, aceasta facilitate se aplica pana la 31 decembrie 2018.

Multumesc !
Buna ziua,

Ce demersuri legale se pot face impotriva HCL 392/2018 ([ link extern ] ) ?

In ce masura este indrituita PS2 sa intervina si sa anuleze contracte intre persoane fizice si entitati comerciale ? Mai exact, eu am contract cu firma de salubrizare Supercom din 2010, inteleg ca acest contract ar fi "anulat" prin HCL ?

Am trimis deja un mail la PS2 prin care i-am notificat de faptul ca nu inteleg sa platesc de doua ori aceeasi taxa.

Multumesc.