avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate andrei41

Activitate andrei41

Buna seara
Am acordat in luna ianuarie salariatului concediu de odihna, la solicitarea acestuia, 10 zile. Din pacate incepand de astazi 04.03. a anuntat ca nu mai vine la servici. Pot recupera veniturile acordate necuvenit, respectiv contravaloarea a 7 zile de concediu de odihna?
Multumesc
Buna seara

Avand in vedere prevederile legii nr. 171/2014, cu privire la declararea zilei de 24 ianuarie, ca sarbatoare nationala si noile modificari la Codul Muncii, va adresez rugamintea de a-mi spune, ziua de 24 ianuarie este zi libera platitata cu spor de 100%, in cazul in care se lucreaza, respectiv are acelasi regim ca si zilele de sarbatori legale stipulate in Codul muncii ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
buna seara

salariatul ce demisioneaza cu art. 81, alin 8, beneficiaza de somaj?
multumesc
Buna seara

Am incercat sa depun, la Administratia financiara, declaratia 230, completata de persoanele ce si-au dat acordul pentru completarea ei. Bineinteles ca acolo nu mi-au fost primite deoarece semnatarii erau si din alte judete, decat cel unde le depuneam. Va rog sa imi spuneti daca declaratia 230 trebuie depusa la Administratia financiara din judetul de unde este semnatarul sau se pot depune intr-un singur judet, iar Administratia financiara regularizeaza situati?
Multumesc
Discuție Ajutor de deces
Buna seara
Am un salariat al carui parinte, respectiv tatal a decedat. Conform legii pensiilor, art. 129, salariatul ar beneficia de ajutor de deces. Beneficiaza sau nu si daca da in ce cuantum?
Multumesc
buna seara

mai exista CCMN, iar la negocierea contractului colectiv de munca la nivel unitate trebuie avut in vedere acesta? daca negocierile CCM la nivel unitate ajung in impas, ce se poate face, in afara de mediere (care nu a dat rezultate) iar declansarea grevei va da castig de cauza, in instanta, angajatorului, ca urmare a activitatii ce se desfasoara in unitate?
Răspuns la discuția Certificat medical la angajare
buna ziua

Multumesc pentru raspunsuri, cunosc HG 355/2007, dar totusi inspectorii ITM la control cer adeverinta de la medicul de familie, dau amenda chiar daca stiu ca in instanta aceasta este anulata. Asta numai asa sa dam de lucru justitiei?
Conform codului muncii, la angajare, persoana care solicita acest lucru trebuie sa prezinte un certificat medical din care sa rezulte ca este apta pentru postul respectiv. Fiindca in lege nu este specificat ce se intelege prin acest certificat medical, fisa eliberata de medicul de medicina muncii poate fi acest certificat? pentru ce mai este necesara adeverinta de la medicul de familie, atata timp cat avem aceasta fisa de aptitudini?