avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate IldikoB

Activitate IldikoB

Buna ziua, Unui angajat strain cu norma de 8 ore i se poate modifica norma la 4 ore?
Discuție Crestere copil
Avem o colega care este in CCC pana in 21 mai 2021 (data la care copilul ar implini 1 an si 11 luni).
In momentul de fata colega este insarcinata in saptamana 14 cu DPN in 21 decembrie 2020.

1. Daca nu revine deloc la serviciu care ar fi cuantumul indemnizatiei de crestere copil si daca aceasta indemnizatie se cumuleaza cu stimulent de insertie sau/si cu suma reprezentand 2,5*ISR pentru primul copil?
Care sunt datele de la care se intra in drepturi atat pentru indemnzatie de crestere copil cat si pentru stimulent si/sau suma reprezentand 2,5*ISR?

2. In cazul in care revine la serviciu in luna august 2020 si in luna noiembrie 2020 intra in concediu de maternitate, respectiv candva din martie 2021 va intra in CCC cu al doilea copil, ce indemnizatii se primesc si de la ce data intra in drept aceste indemnizatii (de crestere copil2, stimulent de insertie si sau suma reprezentand 1,2*ISR)?
Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie concediu medical
Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie concediu medical
Multumesc mult! Puteti sa-mi spuneti exista un articol in acest sens in norme sau in OUG 158?
Buna ziua,
Concediu medical de 5 zile pe perioada saptamanii reduse la 4 zile; se plateste si ziua 5 sau doar cele 4 avand in vedere ca saptaman de lucru s-a redus cf art 52 (3) CM?
Răspuns la discuția Spor ore suplimentare
Multumesc!
Buna ziua,
Sporurile trebuie sa fie obligatoriu inserate in contractul colectiv de munca? Am dori sa facem act aditional la regulamentul intern avand in vedere situatia actuala cand nu putem respecta pasii pt modificarea CCM. Trimitem pe mail actul aditional la RI si primim tot pe mail luarea la cunostinta urmand ca la revenirea la normal sa demaram procedurile de negociere CCM.
Răspuns la discuția Delegatie in Elvetia
Delegatie 4 zile. Intre timp am facut inregistrarea electronic. Iar la salariu, depinde de zona unde va merge si specificul muncii. ( nu este salariu minim pe Elvetia). Multumesc.
Răspuns la discuția Delegatie in Elvetia
Revin cu intrebari :) Trebuie sa respectam salariul minim din Elvetia?
Buna ziua,
Salariatul care merge in delegatie pentru prima oara in Elvetia trebuie inscris in portal? Nu depaseste cele 8 zile de „Meldefrei Periode“.