avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate roxanik18

Activitate roxanik18

Am primit o notificare in martie 2015, prin care mi s-a pus in vedere sa eliberez terenul pe care am edificat o constructie, dupa care am fost trimisa in judecata. In fiecare an se incheia un act aditional la contractul de asociere în vederea exploatarii terenului, termenul se prelungea pe un an. In anul 2013 nu a mai fost incheiat un act aditional.
Ma intereseaza;
1. Se poate considera ca acest contract de asociere a fost prelungit in mod tacit, dat fiind faptul ca acestia abia acum mi-au trimis o notificare de eliberare?!
2. daca taxele se percep de la data trimiterii notificari sau pe toata durata de cand se presupune ca terenul a fost ocupat abuziv (fiindca imi cer o taxa speciala pentru ocuparea domeniului public pentru toata aceasta perioada, din 2013 pana in 2015)?!
Multumesc!!
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Dupa cum spuneam plangerea a fost respinsa ca fiind introdusa de o pers fara calitate procesual activa. Trebuia formulata de administrator sau a fost formulata in mod corect de societatea, dat fiind faptul ca ea figureaza la fisc cu amenda?
In ce temei poate fi atacata hotararea instantei?!:)
In procesul-verbal la datele persoanei juridice a fost trecuta societatea juridica cu toate datele, iar mai jos la contravenient a fost trecut administratorul societatii. Procesul-verbal a fost atacat in instanta de catre societate si a fost invocata pe cale de exceptie nulitatea absoluta a procesului, dat fiind faptul ca a fost trecuta o pers. fizica, dar plangerea a fost respinsa ca fiind introdusa de o persoana fara calitate procesuala activa!
Se mai poate face ceva, avand in vedere faptul ca la fisc societatea este cea care figureaza cu amenda?!
Multumesc.
Răspuns la discuția Sanctiune 195/2002
multumesc
Răspuns la discuția Sanctiune 195/2002
Art 102, alin (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Agentul constator a aplicat avertismentului..
Se poate contesta procesul-verbal?
Daca textul de lege prevede ca sanctiune contraventionala pentru fapta savarsita amenda plus pedeapsa complementara, iar agentul constator aplica alta sanctiune, respectiv avertisment plus masura complementara, se poate contesta procesul-verbal?!
Imi puteti indica un model de actiune si textul de lege in baza caruia cecurile se invesc cu formula executorie, conform ultimelor modificari ale Codului de procedura civila? Multumesc!
Dar o persoana juridica poate detine functia de director intr-un S.R.L.?
O persoana juridica poate activa ca manager intr-o societate cu raspundere limitata? Daca imi puteti indica si un text de lege unde se precizeaza, in L. 31/1990 nu am gasit.. Multumesc.
era vorba de art 184 vechiul cod si 196 alin 6 NCP (vatamare corporala din culpa) am gasit raspunsul in LPA a noului cod, nu este necesara plangerea prealabila. Multumesc.:)