avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate mikirela

Activitate mikirela

Buna seara,
Societatea A cu Caen 7022 a încheiat cu societatea B un contract de administrare.
Societatea A este microîntreprindere,are un salariat în 2022 și veniturile sunt mai mici de 500.000 euro.
Societatea A, va trece începând cu 2023 la impozit pe profit având în vedere contractul de administrare între cele 2 și CoduL CAEN? Multumesc
Discuție CIM NUL
Buna ziua,
Mai poate fi declarat NUL un contract de munca daca medicina muncii a fost făcută la 6 luni dupa angajare?
Multumesc
Buna seara,
Asociatul doneaza firmei obiecte de inventar. Firma este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor. Aceste venituri din donatii se scad din baza impozabila la calculul impozitului? Codul fiscal prevede ca din baza impozabila se scad veniturile din subventii, si de aceea nu imi este foarte clar daca prin deductie se scad si donatiile.
Va multumesc.
Buna ziua dragi colegi,
Am urmatoarea situatie. O societate are ca obiect de activitate comertul cu bunuri in regim second-hand , mai exact cumpara masini second-hand din Germania si le vinde pe teritoriul Romaniei. Masinile sunt platite furnizorului cu numerar in valuta (asa vor nemtii). Furnizorul nu emite chitanta,apare doar pe factura mentiunea "bar" care inseamna plata cash.Problema e urmatoarea: aceste plati in numerar , in valuta, care sunt de exemplu de 20.000 euro/masina, intra sub incidenta legii 70/2015?
Concret, administratorul se duce cu 20.000 euro "in geanta" , cumpara masina de la neamt si ii da banii (In contabilitate ca si articol contabil se face: 401=5314 20.000 euro)
Va multumesc!
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Societatea a cumparat in aprilie 2011 actiuni (cotate pe o piata activa)in valoare de 27000 euro.
Actiunile au fost inregistrate in contabilitate pe contul 5081 astfel: 27000E*4,0788=110009 lei.
La sfarsitul anulul 2011 actiunile valoreaza 11000 euro (nu s-au vandut actiuni ci doar a scazut valoarea lor).

Intrebarea este cum inregistrez in contabilitate aceasta scadere de valoare si pe ce conturi?
Multumesc,
Răspuns la discuția contributii PFA
Nu am zis ca o sa ma inregistrez la ONRC ci doar la AF. Contributia datorata la CASS este in prezent de 5.5 din venitul net,nu? de exemplu dc estimez ca voi obtine venituri nete de 2000 lei, voi datora la CASS 5.5 din aceasta suma, sau exista o suma minima ce trebuie platita indiferent de venitul pe care il estimez?
Discuție contributii PFA
Buna seara,
Sunt expert contabil si as dori sa imi deschid PFA (inregistrat doar la Administratia financiara, nu si la Registrul Comertului). In situatia in care sunt si angajata la o societate de contabilitate mai am obligatia de a plati contributii si pe PFA?
Multumesc,
O seara placuta!