avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate htdwoodtrade

Activitate htdwoodtrade

Nu, acea taxa nu se poate recupera.
Multumesc mult de opinie.
Intrebarea mea era si daca nu cumva sunt obligat sa parcurg intai procedura cu plangerea la barou si dupa aia instanta. Am citit undeva ca, daca nu ma adresez inainte baroului, risc sa mi se respinga actiunea ca prematur introdusa.
Buna ziua.

Am rugamintea sa ma ajutati cu opinia dvs intr-o speta.
Un cunscut a pierdut pe fond un proces. A angajat pentru recurs un avocat, a incheiat contract de asistenta juridica. Din pacate acel avocat nu a facut nimic in dosar, desi a incasat integral onorariul. Nu a depus nici macar recursul la instanta.
Cunostinta mea vrea ca, cel putin, sa isi recupereze onorariul platit degeaba.
Ce poate face:
1. poate sa dea direct in judecata avocatul pentru raspundere contractuala? Daca da, care este instanta competenta material? Judecatoria sau Curtea de Apel?
2. este obligatorie intai procedura prealabila cu plangere la Barou?
Sau pot fi facute ambele simultan?

Multumesc mult de tot.
Buna seara.
Am avut cateva masini de transport luate in leasing, pentru transporturi.
Dupa o perioada am intampinat probleme si nu am putut sa mai platesc ratele. Intre timp am schimbat si sediul firmei cu unul mai ieftin. Azi am contactat firma de leasing, sa discut cu ei. Cu surprindere am aflat ca la inceputul lunii august au fost reziliate contractele si mai am timp pana la finele lunii sa predau de buna voie masinile, altfel le vor raporta ca furate. Notificarea a fost trimisa le vechea mea adresa, nu a ajuns la mine. Ce ma fac, masinile nu sunt in tara, nu mai am nici soferi si nici bani sa le predau? Pot sa notific leasingul sa vina ei sa le ridice? Fara sa patesc ceva?
Buna seara. Sora mea este executata silit intr-un contract de credit in care este girant. A formulat contestatie la executare silita pe anumite considerente, cerand suspendarea executarii silite. La primul termen instanta i-a comunicat cautiunea. A platit-o, insa dureaza mult pana la termenul urmator si azi a sosit la serviciu adresa de poprire data de BEJ.
Am vorbit cu doi avocati, ambii au dat solutii diferite.
Unul a sugerat ordonanta presedintiala, altul cerere de suspendare vremelnica. Care credeti ca trebuie promovata? Se pronunta de pe o zi pe alta? Trebuie achitat altceva in afara cautiunii deja consemnate?
Multumesc mult.
Buna ziua. Am o rugaminte pentru o lamurire.
Intr-un dosar penal scrie in felul urmator:

Procurorul cere anularea deciziilor, insa judecatorul respinge aceasta cerere considerand-o lipsita de obiect.

Cum se traduce in romana?

Multumesc mult
Buna ziua. In 2010, in calitate de pfa (servicii IT) am avut contract de colaborare cu o firma. Dupa cateva luni am avut un mic conflict cu seful si mi s-a reziliat contractul. Conflictul a fost pornit de dansul, pentru un lucru marunt, care nu avea legatura cu serviciul.
A doua zi am primit o notificare ca mi s-a reziliat contractul si nu mi se vor deconta ultimele facturi de servicii. Rezilierea s-a facut fara respectarea prevederilor referitoare la notificarea de reziliere transmisa cu 30 de zile inainte. De asemenea, ei au reziliat contractul savarsind o greseala, au invocat pentru reziliere un articol gresit din contract (articolul invocat se referea la modul in care ei vor face platile).
Pot acum sa deschid proces pentru rezilierea abuziva a contractului (am si ramas cu 2 facturi neplatite)?
Eram pfa cu impozit la norma pe venit.
Din pacate in 2011 mi-am inchis pfa-ul. Pot recupera acei bani pe persoana fizica?
Prescriptia inca nu a survenit.
Buna ziua. Am fost dat in judecata de un vecin pentru niste neintelegeri legate de un teren agricol. Dupa ce a depus cererea de chemare in judecata am reusit sa ma inteleg amiabil cu vecinul. Amandoi vrem la primul termen sa ne infatisam si sa spuneam instantei ca am facut tranzactie si stingem procesul. Mai trebuie atunci sa depun intampinare?
Buna ziua. Am o problema. Am divortat acum 3 ani. Aveam impreuna cu sotia un credit de consum in care ea era imprumutat, eu garant. La divort nu am facut partaj. Am facut o conventie notariala in forma autentica in care ea se obliga sa achite toate creditele in care eu sunt codebitor.
Zilele trecute mi-a venit o somatie in care s-a indicat ca eu trebuie sa platesc creditul, fiindca ea nu poate.
Nu e valabila acea conventie? In acea conventie eu i-am lasat ei tot, iar ea s-a angajat ca plateste creditul.
Ce trebuie sa fac? Multumesc mult.
Singurul lucru pe care l-am primit a fost un mail de la banca, prin care am fost anuntat de infiintarea popririi. Dar mailuri primesc frecvent de la ei, asa ca nu e comunicare expresa. Iar notificare acasa nu
Ultima decizie de impunere a venit in cursul anului 2010, de atunci nu am mai primit nimic de la ei.