avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate carmen-pana

Activitate carmen-pana

Am doua cazuri: o factura achitata si una neachitata; in cazul asta la factura neachitata sa inregistrez doar corectiile contabile si sa nu mai modific decontul dar ce fac cu factura la care s-a platit si dedus TVA-ul, pot trece TVA-ul pe regularizare?

Multumesc
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema si nu stiu cum sa procedez corect: am inregistrat in cursul anului 2013 doua facturi ce contineau cheltuieli nedeductibile dar dintr-o eroare de soft ( sa-i spunem asa dar mai degraba din neatentie) notele contabile au generat si Tva, pe care ulterior l-am dedus dar in declaratia de impozit pe profit am trecut valoarea respectiva pe cheltuiala nedeductibila. Precizez ca am depus 300 la decembrie 2013 dar nu si 101. Credeti ca este in regula daca deschid luna decembrie si fac urmatoarele note:
623.nedeductibil – 4428( intrucat factura nu a fost achitata) cu valoare tva-ului inregistrat si 623.nedeductibil – 4426?
Aceste valori le voi trece pe cheltuiala nedeductibila in declaratia 101 iar in decontul de TVA aferent perioadei ian-martie ( intrucat firma este platitoare de TVA trimestrial) sa fac notele:
4428.TP-4427 si 4426-4427 iar valoarea TVA-ului sa il trec pe randul 16, la regularizari?
Discuție Corectie
Buna seara,
Am preluat si eu o firma si am urmatoarea speta: in 2010 fosta contabila in urma pierderii bazei de date sau a preluarii soldurilor a inregistrat stocul curent din gestiune ca o achizitie de piese, cu urmatoarele note contabile:
% 401
3024
3028
4426
In momentul de fata eu nu am gestiunea creata atunci, piesele respectiv codurile nu se regasesc in contabilitate si in plus am de platit acest "furnizor", numit STOC. Daca stornez notele de atunci, fac corectie si trec sumele pe regularizare in decont imi afecteaza stocul curent, care este cel corect.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce note sa fac sau cum sa procedez pentru a inchide acest furnizor creat gresit. #-o#-oIn speranta ca ma puteti ajuta va multumesc anticipat. Sper ca am fost destul de explicita.:D
Cat se poate de clar si la obiect. Multumesc, zi buna!
Multumesc pentru raspuns. Mi-ati luat o piatra de pe inima :-) Asa am inteles si eu dar simteam nevoia de o confirmare. O zi buna!
Buna ziua, am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Am ramas insarcinata si la firma la care lucrez contributiile catre stat nu au mai fost platite de mai bine de 6 luni. Banuiesc ca nu pot beneficia de indemnizatie de crestere copil daca societatea nu plateste aceste contributii? In momentul nasterii conteaza doar daca am realizat venituri in ultimele 12 luni sau si daca societatea si-a platit contributiile catre stat, inclusiv ale mele?

In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Help me pls!
Asta este raspunsul de care ma temeam. Multumesc! :)
Am inteles, va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna!
Buna ziua,

Revin cu o alta intrebare :D Ce ar trebui sa fac in situatia in care se efectueaza o plata catre un furnizor din contul altei firme? Sa fac un contract de imprumut intre cele 2 firme care au acelasi administrator si director general? Va multumesc anticipat!
Discuție Help me pls!
Buna ziua,
Sunt noua pe acest site si totodata novice in acesta meserie. Am nevoie de un sfat cu privire la o speta cu care ma confrunt si nu stiu daca procedez corect. Am preluat contabilitatea la doua firme. In urma verificarilor actelor am observat ca dna contabil din trecut a inregistrat un numar de 20 de facturi din anul trecut-2011 in mod eronat. Factura era emisa pe firma X si s-au inregistrat toate facturile pe firma Y. In aceasta situatie trebuie sa stornez toate facturile si platile de pe firma X si sa le inregistrez pe firma Y? Este gresit daca stornarea si inregistrarea in mod corect a acestor facturi din 2011 se face in anul 2012? Sau trebuie sa devalidez lunile si sa fac rectificative la declaratii, la impozit si regularizare la TVA? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc anticipat!