Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a avea carte de identitate electronică ca și cea a soției mele cu care convietuiesc in locuinta proprietatea ei personala din alta localitate pastrand scutirea de impozit ( legea persoanelor cu handicap) pe locuința proprietate personală unde am actualmente domiciliul ? În prezent pe carte de identitate am aplicata o viza de resedinta in localitatea de domiciliu a sotiei insa am nevoie de carte de identitate electronica emisa de politia de la domiciliul sotiei. Va multumesc !
pentru eliberarea cartii d eidentitate de la registrul agricol din primarie mi s-*a dat o adeverinta care atesta domiciliul dar aceasta adeverinta este scrisa de mana de funcrtionar nu este tehnoredactata in word
de ce este scrisa de mana si unde pot reclama aceasta situatie de primarie care nu accepta nici un grad minim de digitalizare a administratiei publice cum ar fi tehnoredactarea actelor producand erori la transcrierea numelui meu va dati seama ca nu pot reclama primarului deoarece el insusi semneaza si deci accepta asa parodie de acte
ce spuneti dv e valabil pentru documente ordinare obisnuite cele cu adevarat importante cum este baza de date primara reprezentata de registrele agricole trebuie sa ramana obligatoriu si pe suport de hartie; hartia pentru registrele agricole nu se compara cu cea a bonurilor fiscale este de o calitate net superioara dar nu se vrea transparenta informatiilor decat pentru cei care sunt la butoane si va asigur ca ma pricep la butoane mai bine decat un hacker sunt de acord cu digitalizarea registrelor agricole este foarte bine dar documentele cu adevarat importante oameni buni sa le avem si pe hartie și va dau ca exemplu Scrisoarea lui Neacșu, scrisă în 1521, cel mai vechi document păstrat, scris în limba română. Documentul original pe hârtie, cu pecete aplicată pe verso! Sau, alt exemplu , un sul de hârtie cu înscrisuri religioase budhiste tipărit în 704-751, descoperit în 1966 se află în prezent la templul budhist Pulguk-sa din Kyongju, Korea. despre ce vorbim? copiile de siguranță electronice sunt și mai volatile decât hârtia
este un abuz
Pentru durabilitate fizică și siguranță istorică în timp, hârtia e mai solidă, și este imperios necesară, formatul electronic fiind superior doar pentru acces rapid, stocare mare și portabilitate. În considerarea celor menționate mai sus, se justifică în mod obiectiv și legal obligativitatea completării și păstrării registrelor agricole și în format fizic tipărit alături de cel electronic de către absolut toate primăriile din România. Primăriile care nu țin registrul agricol pe suport hârtie nu o fac din comoditate și iresponsabilitate criminală din punct de vedere birocratic și administrativ, sau din motive de impotență financiară, fenomen care ar trebui opri prin alocarea de fonduri necesare tipăririi registrelor agricole de la bugetul de stat pentru a înlătura pericolul ținerii registrului agricol exclusiv în format electronic. Este periculoasă alterarea ÎN TIMP ISTORIC a informațiilor care constituie această bază de date primare. Stabilitate pe termen lung – Registrele agricole pe suport hârtie bine păstrate pot rezista sute de ani fără a necesita tehnologie specială.
Independență de tehnologie – Registrele agricole pe suport hârtie nu necesită dispozitive sau curent electric pentru a accesa informația.
Imunitate la unele riscuri digitale – Registrele agricole pe suport hârtie nu pot fi șterse accidental sau corupte electronic.
Dependență de tehnologie – Registrele agricole pe suport electronic necesită dispozitive, energie și uneori software specific.
Risc de pierdere sau corupere – Registrele agricole pe suport electronic pot fi pierdute dacă nu sunt făcute copii de siguranță.
Schimbări rapide de format – Registrele agricole pe suport electronic fișiere devin inaccesibile în timp istoric dacă nu sunt convertite fișierele.
cum aleg forumul in care doresc sa postez intrebarea ? doresc sa selectez intai forumul si apoi sa scriu intrebarea deoarece intrebarile mele sunt eronat postate automat in forumuri gresite
Dat fiind că hârtia nu este un suport sensibil volatil ca suportul electronic de ce nu este obligatorie prin lege ținerea registrelor agricole obligatoriu și în format tipărit iar Legea Arhivelor Naționale să impună obligatoriu arhivare și pe suport de hârtie?