avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_simi

Activitate mihaela_simi

Buna ziua,

Daca Administratorul unei firme isi schimba CI - serie + domiciliu - trebuie sa modifice si Actul Constitutiv? Este, de asemenea, necesara inregistrarea la ONRC a modificarilor?

Multumesc!
Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc si deseori am inundatii din cauza faptului ca terasa nu este bine izolata. Am sesizat verbal acest aspect administratorului, dar nu se iau masuri, iar problemele apar anual. Cum as putea rezolva situatia pe cale legala?
Multumesc!
Discuție GDPR
Buna ziua,

Detin un magazin online, dar nu exista angajati pe firma. Cum ar trebui formulata clauza de confidentializate pentru protectia datelor cu caracter personal, daca nu pot incheia act aditional de CIM?
Multumesc!

Buna ziua,

Detin o firma si as vrea sa incep o colaborare temporara cu o persoana care are 16 ani. Ce tip de contract se poate incheia si care ar fi taxele de platit catre stat si colaborator?
Multumesc!
Buna ziua,

Tatal meu a decedat de curand si urmeaza sa facem succesiunea. Pe cardul sau de pensie exista o descoperire de cont la care banca adauga deja dobanda lunar. Va rog sa imi spuneti daca suma respectiva trebuie achitata de mostenitori. Daca da, trebuie achitata si dobanda aplicata la suma restanta dupa deces?
Discuție Asigurare CASS
Buna ziua,

As vrea sa platesc contributia la sanatate pentru perioada 02.2016 - 06.2017 si am observat ca s-a modificat legislatia pentru persoanele care nu au venituri.
Cum se efectueaza calculul? Pentru perioada 02.2016-31.05.2016 ar trebui sa platesc suma aferenta a 5.5% din salariul minim pe economie? Si apoi 5,5% din uma aferentă unei baze de calcul egale cu de şapte ori salariul minim pe economie?
Si unde trebuie depus formularul 604?
Multumesc.
Buna ziua,

Reprezint un magazin online si vreau sa organizez un concurs la care sa ofer un premiu, unul dintre produsele noastre. Ce reguli ar trebui sa respect?
Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca o firma datoreaza impozit pe cladire in cazul in care:
- la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfăşoară activitate economică, dar cheltuielile cu utilităţile NU sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică.
Multumesc.
In OUG 34/2014 exista urmatorul articol:
"Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce prive
şte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist. "

Cf. articolului de mai sus in cazul in care doresc sa efectuez o comanda online pentru un produs exista posibilitatea ca sa nu il pot returna?
Multumesc!
Buna ziua,

Detin un magazin online. As vrea sa stiu daca pentru produsele care nu sunt in oferta magazinului meu si pentru care clientii fac comenzi speciale pot anula dreptul acestora la retur?
Multumesc.