avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters250994

Activitate ContSters250994

Notarul are obligația de a interoga. Si da i se eliberează un certificat cu informațiile cerute.
1.da
2.da
Răspuns la discuția Mostenire
Dezbateti succesiunile faceți partaj de abia apoi puteti vorbi ca sunteți proprietarul a ceea ce ziceți ca ati dat nepotului.
Atunci donati un mormant din locul de veci, adica cota parte de 1/2. Instrainarile de locuri d eveci nu se pot face decat prin donatie sau prin succesiune. Daca Cimitirul apartine de Primarie puteti dona oricui, daca este parohial atentie la ce se stipuleaza in Actulde concesiune este posibil sa nu l puteti dna decat la rude pana la grad 4.
Dezbaterea o puteti face oricand. Se percepe un impozit pe succesiune de 1% raportat la valoarea bunului pentru succesiunile la care cel care lasa mostenirea este decedat de mai bine de doi ani. Sigur ca veti avea un impozit de plata restant pt cei doi ani in care nu a Mai fost platit.
Mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al defunctei si dezbateti succesiunea.
Da....posibil...daca e asa poate sa doneze un mormant din locul de veci. Vorbea ceva de iesirea din indviziune, de fapt un partaj de folosinta, si de aceea am intrebat ca sa fie clar. Si inacest caz facea partaj de folosinta si dona locul ce ii revenea in urma partajului.
Cine e trecut pe actul de concesiune?
Răspuns la discuția Donatie
Dvs puteti incheia orice act doriti.Pretul este de esenta vanzarii. daca primiti pret faceti vanzare .
Răspuns la discuția Donatie
Da se poate.
Oare domnule mediator? De esenta vanzarii este pretul! Daca nu se da un pret ce este acest act? O donatie! Care donatie ....va fi supusa reductiunii...
Stimate user aveti art. 1091 Cod Civil studiati cu atentie si veti vedea ca pentru scopul dvs si pt linistea dvs, asa cum bine zicea domnul mediator, este inchierea unui contract de intretinere, in care celelalta descendent sa fie declarant ca este de acord si consimte la aceasta instrainare facuta de parintii lui, Intotdeauna pentru a evita problemele trebuie oglindit in act raportul juridic real, altfel mai devreme sau mai tarziu veti cadea in propriile capacane.