avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate SC GEEA RUGBY CLUB SRL

Activitate SC GEEA RUGBY CLUB SRL

Buna ziua!
In ordonanta 91/2014 privind utilizarea caselor de marcat electronice se precizeaza ca acestea se utilizeaza de cei care livreaza bunuri si/sau servicii catre POPULATIE!
In acest context daca prestez servicii catre persoane juridice sunt obligat sa eliberez bon fiscal la incasare sau ii pot elibera si o chitanta?

Populatie poate avea si sensul de operator economic aici? Acest lucru este sustinut atat de un expert contabil, cat si de un jurist.
Eu nu sunt de acord cu interpretarea aceasta, sustinand ca termenul populatie se refera numai la persoane fizice.
Multumesc!#-o
Firma are ca obiect de activitate organizarea de cursuri autorizate ANC. Dorim sa incheiem contracte de reprezentare si mod de lucru a firmei in judetele din toata tara.
Autorizarea si legatura cu ANC -ul este a firmei noastre, dar vfem ca reprezentantii sa lucreze in numele nostru si sa incaseze in numele nostru contravaloare cursurilor, sa plateasca lectorii si spatiile inchiriate pentru cursuri.
Noi le oferim un comision suficient de mare pentru acoperirea tuturor costurilor si sa le ramana si un rocent de cel putin 20%.
Care este formula optima pentru a pastra independenta celor doua firme, dar sa si poata factura serviciile fara TVA catre cursanti, asa cum sunt facturate de catre firma mama.
Va multumesc,
Constantin Bonea#-o
Multumesc mult!
Contractul de voluntariat presupune ca persoana aflata sub contract cu un ONG, nu este remunerata pentru activitatea prestata. Activitatea prestata este voluntara, insa daca aceasta activitate se desfasoara intr-o alta localitate si este necesara deplasarea si cazarea persoanei in acea localitate, cheltuielile aferente acesteia sunt asigurate de ONG. De asemenea, daca este necesara prezenta pe parcursul a mai multor zile in localitatea de deplasare, voluntarului trebuie sa i se asigure si masa. Aceste cheltuieli sunt deductibile in cadrul ONG?
Aveti dreptate cu Regulamentul Intern, insa in ROF (Regulamentul de Organizare si Functionare) ar trebui sa se aplice directiva europeana! Codul muncii nou, lasa totusi la dispozitia angajtprului sa-si defineasca cine este conducator cu adevarat si cine doar cu numele! Mi s-a r parea normal ca fiecare nivel de conducere (chiar pe modeleul american small/middle/top manager etc) sa se stabileasca ca daca este director este director si u doar o functie care sa dea bine!
Am inteles! Deci sunt niste prioritati si reguli clare!
Codul muncii vechi spunea asa: Art. 294. – În sensul prezentului cod, prin salariati cu functie de conducere se întelege: administratorii salariati, inclusiv presedintele consiliului de administratie dacă este si salariat, directorii generali si directorii, directorii generali adjuncti si directorii adjuncti, sefii compartimentelor de muncă – divizii, departamente, sectii, ateliere, servicii, birouri, precum si asimilatii lor stabiliti potrivit legii sau prin contractele colective de muncăori, după caz, prin regulamentul intern.

Codul muncii nou spune asa:
În sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementări interne ale angajatorului.
Prezenta lege transpune art. 16 lit. b), art. 18, art. 19 din
Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru, nr. 299 din 18 noiembrie 2003 si art. 3, art. 4, art. 10 din directiva 2008/104/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 19 noiembrie 2008, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 327 din 5 decembrie 2008 privind munca prin agent de muncă temporară.
MULTUMESC! Dar cine stabileste ca este sau nu este EXPERT candidatul?
Da, este interesant ce spuneti. Nu am spus ca este obligatoriu si oricum nu toti sunt experti, doar cei care se inscriu si sunt admisi! Eu faceam paralela intre ei si noi, din punctul de vedere ca la noi nu se ocupa nimeni de chestia asta! Am sa studiez ce mi-ati recomandat! Multumesc!
CORECT!