avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate nicolorena

Activitate nicolorena

Buna dimineata!În cazul demisiei este obligatorie emiterea deciziei de incetare Cim?Se da următoarea situație si nu se stie exact daca este ok.Seful de ocol isi da demisia. Cons. de coordonare da hotărâre cu privire la încetarea cim incepand cu data x.În revisal se poate trece ca document hotararea nr... si temei 81. Alin(7) sau tb musai decizie de incetare? Problema este ca deciziile sunt interne si ar tb semnată tot de șef ocol, adică el ar putea semna si la reprezentant legal si la salariat? Dacă nu se face decizie de incetare si rămâne doar hotărârea este suficient?multumesc
Am următoarea speta: un angajat cu cim pe durata nedeteminata este promovat într-o funcție de conducere pe o perioadă determinată de 6 luni si i se modifica si salariul. Ii fac act adițional cu noua funcție, noul salariu si ii modific si contractul din nedeterminată pe determinata? Sau pur si simplu ii scriu in adițional ca funcția ocupată va fi pentru perioada din data de ..până la data de... Ma intereseaza si in revisal cum fac aceasta modificare pe durata determinata.Multumesc.
Nu semnati nici un acord. Sa va emita decizie de concediere in baza art 65 (desființarea postului) cu perioada de preaviz asa cum e stipulat in contract. Astfel beneficiați si de șomaj și de salariu compensatoriu.
Buna seara. Am următoarea speta: in ianuarie am concediat un angajat pentru desființarea postului si in acest moment beneficiaza de somaj. Acesta a contestat decizia in instanta.
În momentul de față un alt angajat este promovat în funcție pt 6 luni, iar postul sau este scos la concurs. Intrebarea e: trebuie sa il anunt pe salariatul concediat de acest post pe care il scot la concurs?Postul este tot de inginer însă în alt departament si are alte atribuții fata de cel desfiintat.
In codul muncii spune doar sa nu fie reinfiintat acel post, nu zice de alte posturi ca tb sa il primesc. Sper ca m-am facut inteleasa.Va multumesc anticipat.
De curiozitate, care sunt consecințele pt angajator si angajat, în cazul unui control?

Cornel Vasile a scris:

Da, ii solicitati sa dea acea declaratie ...

Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns in următoarea speță. Am un angajat cu norma parțială, dar stiu ca lucrează si la un alt angajator. Eu am venit de curând in firma si nu am gasit nimic la dosarul personal, nici o declarație din care sa reiasă unde are functia de baza: in cadrul firmei mele sau a celeilalte. Cum trebuie sa procedez?o pun acum sa faca o declarație în care sa specifice unde are funcția de baza?Intreb acest lucru pentru ca ea beneficiaza de bonuri in cadrul firmei in care lucrez.Daca eu nu stiu unde are funcția de baza pot sa ii acord in continuare beneficiile (bonuri de masa, vouchere vacanta)?Nu e datoria angajatului sa aduca si sa faca această declaratie?Trebuie sa o intreb eu daca doreste sa aiba functia de baza la noi?va multumesc
Buna ziua, am o nelămurire. Unui angajat cu norma parțială de 4 ore ii pot acorda voucherele de vacanta, prime si alte bonusuri la aceeasi valoare ca a celor cu norma intreaga?Stiu ca zilele de concediu sunt aceleasi, nr de tichete de masa la fel, însă sunt in dubii cu valoarea beneficiilor, daca le dau la jumatate sau la valoare intreaga. Se considera discriminare daca le ofer la jumatate?
Buna ziua, am o intrebare. Concediul pentru cresterea copilului până la 2 ani, respectiv 3 ani, armata, șomajul intra la calculul sporului de vechime sau aceste perioade se acorda doar ca vechime la pensie?Va multumesc anticipat.
Buna ziua, am o intrebare. Dacă am 2 angajați care au fost cercetați disciplinar si au primit avertisment scris, au voie sa primească prima de Crăciun?Dacă nu, care e baza legală?Multumesc anticipat
Buna ziua, din nou. Pana la urma șeful hotărăște modificarea atribuțiilor, dar la timpul de lucru (care este partial) ii scrie in adițional ca va lucra 4h /zi (20 %fizic la sediu si 80% online). Inițial a avut timp parțial dar mobil si nenormat (in revisal era trecut doar 20 ore/sapt).Ce inseamna asta si cum ii pot înregistra în revisal modificarea?care este perioada in care se poate inregistra in revisal ( cu o zi înainte de modificare?).multumesc