Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate viorelada

Activitate viorelada

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți, dacă sunt educatoare, pentru calcularea pensiei, ce trebuie sa solicit angajatorului? Sporuri... etc. De asemenea, soțul meu a lucrat în uzina Tractorul, ce trebuie sa ceara? El a lucrat în scularie, dar a ieșit în 1996si în cartea de munca nu apare grupa a II - a. Cum putem obține și aceasta specificație? Colegilor lui care au plecat doar la inchiderea fabricii, li s-a specificat în cartea de de munca și grupa. Mulțumim!
Bună ziua, va rog sa îmi spuneți, dacă eu, ca persoana fizica, pot în mod legal sa organizez o tombolă, prin care sa îmi vând mașina? Mulțumesc!
Scuze, nu știu de ce s-a postat doar atâta. Deci, am comandat o culoare, silky bronze, facturile, proforma și factura de livrare pe aceasta culoare. Precizez ca nu am văzut culoarea decât în fotografiile trimise de dealer. La ridicare, am întrebat din nou dacă aceea este culoarea silky bronze, pentru ca de fapt este maro și e mult mai închisă decât fotografiile trimise și mi s-a confirmat ca asa arata culoarea comandată. Asta e, am zis, asa e când cumperi ceva ce nu vezi personal, asa ca am ridicat mașina. După două săptămâni am primit cartea de identitate, care confirma faptul ca nu este culoarea din factura, ci maro. Unde se încadrează acest lucru? Ce putem face, având în vedere că am fost înșelați și nu s-a livrat ceea ce am plătit? Mulțumesc! Am întrebat dacă putem refuza mașina pentru ca nu ne place culoarea și ni s-a spus ca pierdem 1000 lei avansul dat și ca asta am comandat, asta luăm! Doar ca nu asta am comandat! Deci teapa pe 93.000 de lei plătiți pe loc!
Bună ziua, am comandat o mașină, un Hyunday, am plătit suma ceruta pentru a o retine, am cerut culoarea Silky Bronze, am primit factura proforma cu aceasta culoare înscrisă. Când am fost anunțați sa mergem sa o ridicam, am întrebat din nou dacă aceasta este culoarea.

Bună ziua. Sunt educatoare, 60 de ani, cu diabet și insuficienta cardiaca, vă rog să îmi spuneți ce trebuie sa fac dacă unitatea în care lucrez nu asigura condițiile cerute, respectiv îngrijitoare pentru copii și femeie de serviciu prezenta în timpul desfășurării activității. Știu ca trebuie un aviz de la medicina muncii, pe care nu îl pot obține pana în 14. 09 conform celor spuse de medicul cu care am vorbit, pentru ca unitatea nu are încă contract cu ei! Deci, cum ma voi prezenta la locul de munca în condițiile acestea și ce se va întâmpla cu serviciul meu dacă voi primi aviz negativ? Mi se va întrerupe contractul de muncă? Mulțumesc!
Bună ziua, lucrez în cadrul unei primarii comunale, în calitate de bibliotecar. As dori sa știu dacă s-a acordat mărirea cu 25%din 1 ianuarie 2020, conform legii salarizării actuale, pentru ca eu nu am primit. Mulțumesc!
Bună ziua, vă rog să îmi spuneți de unde pot scoate adeverințele necesare pensionarii-grupa a II - a,sporuri-având în vedere ca am lucrat la Tractorul Brașov și uzina s-a desființat. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Moștenire
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Moștenire
Covasna
Răspuns la discuția Moștenire
Mulțumesc, am găsit notarul la care suntem arondați dar ni s-a spus că doar la el putem dezbate succesiunea. Pot cauta în aceeași zona și alt notar? Sau este obligatoriu la acesta?