avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate lukserv

Activitate lukserv

Discuție Venituri ong
Sunt presedintele unui ONG din jud. Mures(Santana de Mures) care are scopul : desfasurarea de activitati prin care sa se dezvolte gradul de educatie al adultilor si copiilor , activitati cu caracter formative-educative , etc si am dori sa deschidem un atelier de picture pentru copiii din comunitate. Profesoara de picture este o studenta la Medicina, care a terminat Liceul de Arta, cu calificarea profesionala: "Tehnician pentru tehnici artistice" .
Intrebari: -pictoritei i se poate face contract de drepturi de autor unde contributiile sunt in jur de 23.6%?(impozit pe venit oprit la sursa 10%, cas 10.5%si cass 5.5%)
-care este suma minima pentru care se poate face acest tip de contract(pt ca nu stim cati copii se vor inscrie?
-sub ce forma se vor aduna banii de la copiii participant, inscrisi (eliberam chitanta pe care scriem donatie...sau facem contract /act de donatie cu fiecare din ei?
-este considerate activitate economica sau fara scop lucrativ? trebuie sa platim impozit pe suma ramasa in asociatie, inafara de banii platiti pictoritei?
Buna ziua,
As dori informatii cu privire la modul de organizare al unui bal de caritate printr-o Asociatie non-profit- si anume daca biletele scoase pentru eveniment se cumpara de la un furnizor de bilete si trebuie inregistrate la finante pt plata impozitului sau se pot face de catre Asociatie fara sa avem obligatia declararii la Finante.
Suntem o Asociatie care se axeaza pe educatia copiilor, pe cultura, vrem sa facem un act de parteneriat cu scoala. multumesc
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti asupra unei probleme. Daca o Asociatie non-profit care se axeaza pe activitati prin care sa se dezvolte gradul de educatie al adultilor si copiilor activitati cu caracter formativ-educativ pentru adulti si copii, activitati umanitare,...incheie un acord de parteneriat cu Scoala si Gradinita din comunitate, are dreptul sa faca "Proiecte educationale " in care sa implice copiii din comunitate nu numai din Scoala, fara a implica cadrele didactice din Scoala sau nu?
Momentan o voluntara care este studenta la Limbi Straine se ocupa de un proiect "Did you now" in care copiilor li se va prezenta in limba engleza traditii si obiceiuri din diverse tari, fara sa ceara aprobul profesorilor de la Scoala. Este legal?
multumesc
ok, acum am inteles, va multumesc mult pentru raspuns. O sa va mai cer sfatul pe viitor pana ne familiarizam cu aceste aspecte deosebite ale asociatiilor.
Discuție Rambursare TVA
Am o firma care a fost suspendata, in regim derogatoriu, 05.11.2009-31.12.2009,iar perioadele 01.01.2010-31.12.2010, 01.01.2011-31.12.2011, 01.01.2012-31.12.2012, respectiv 01.01.2013-31.12.2013, nu a avut nici un fel de activitate, urmeaza sa o lichidez. Se poate cere rambursare tva? Mentionez ca nu a fost depusa010 la iesire din regim derogatoriu, sa ma inregistrez ca si platitor tva.
daca parintii se hotarasc sa sprijine aceasta activitate , benevol, deci cu acordul lor scris, si anume prin plata partiala a acestui serviciu de "after school", si restul din alte venituri incasate de ONG, nu este ok?, de ce s-ar considera activitate economica?, nu inteleg la ce v-ati referit.
Buna ziua,
1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive nu am gasit niciunde CODUL CAEN?????
-2.O alta problema, eu ca si membru fondator, respectiv vicepresedinte pot sa ma angajez ca si contabil pentru conducerea contabilitatii?(sunt contabil expert )
-3.Asociatia este infiintata din 2010, dar nu a avut nici un fel de activitate pana anul acesta. Momentan am o sponsorizare si depunem cererea 230. Indeplinim conditii de eligibilitate pentru a aplica la un proiect prin fonduri europene, si daca da, unde sa caut? M-ar interesa un centru de recreere pentru copii, pt ca aici in comuna noastra nu avem nimic amenajat pentru copii, primaria nu a facut nimic.(suntem dintr-o comuna de langa Santana de Mures)
-4.Un functionar public(un colaborator cu care voi lucra la proiect) poate intra in asociatie, sau cu angajare?
5. Se poate face un "protocol de colaborare" cu Scoala din comuna ? Cadrele de la scoala vor sa introduca programul "after school" platit din cei 2%, iar diferenta de la parinti. Cum se procedeaza? Se face angajarea cadrului didactic pe asociatie, ii platim un salariu din "donatiile parintilor" plus sponsorizari,...?
Mai vreau un model de "Regulament de ordine interioara", "Buget de venituri si cheltuieli".... sunt novice in ramura aceasta- eventual o carte sa citesc tot ceea ce inseamna derularea unei activitati intr-o asociatie.
6. La o actiune de strangere de fonduri organizata de scoala,- o sa mergem dupa sponsorizare daca este nevoie de ceva-,pe suma de bani adunati, Asociatia face chitanta de "donatie", pe care apoi, o doneaza la randul ei Scolii, pt obiectivul propus cu ocazia respectivei actiuni, sau pur si simplu acea suma de bani nu mai trebuie rulata prin asociatie, ci prin PJ"Scoala......"?
7. Sub tutela cui se afla scoala in mediul rural- Ministerul Educatiei , respectiv Inspectoratele judetene, sau Primarii locale? Pentru ca la scoala e nevoie de niste lucrari de reparatie, care, dupa parerea mea, trebuie efectuate de institutia de care apartin scolile, nu?
Directoarea scolii nici nu stie ce bani primeste anual de la Inspectorat, nu vede nici macar Bugetul de venituri si cheltuieli, care-l face contabila de la Primarie. Bugetul este public, nu? ar trebui sa se faca sedinta de Consiliu pt a vedea executarea Bugetului pe anul trecut, ce bani au primit si unde s-au dus, ca la Scoala sigur nu. Cum functioneaza chestia asta? cine face bugetul? Va rog sa ne ajutati sa facem lumina in acest caz, sa ajutam directoarea sa-si intre in atributiuni, pt ca ea nici nu stie ce are dreptul sa intrebe si ce nu, se multumeste cu ce-i spune contabila de la Primarie.
Cum anume ne putem ajuta reciproc Primaria-Scoala si Asociatia?
va multumesc anticipat.
Sunt vicepresedinta la o asociatie non-profit si din cauza ca presedinta a plecat in Franta nu am acces la contul din banca, si sa semnez contracte de sponsorizari, etc.., practic nu pot sa-mi desfasor activitatea.
Ce fel de procura imi trebuie de la presedinta asociatiei? Am nevoie de un model urgent.
Desi eu sunt conform actului constitutiv organ de conducere si control la fel ca si presedinta.
Pentru ce anume imi trebuie procura de la presedinta asociatiei-daca in actul constitutiv scrie ca "Consiliul Director-din care si eu fac parte- incheie acte juridice in numele si pe seama asociatiei"-numai pentru banca?
am intrat in posesia unei asociatii non profit, la care sunt si vicepresedinta.
Asociatia s-a infiintat 16.08.2010.Presedinta nu s-a ocupat de ea si nu nici o declaratie la finantetiu ca banii, iar la sfarsitul anului trecut a plecat din tara. Care poate fi situatia ei, mai este activa? Ce trebuie sa fac? Ce fel de declaratii se depun? Momentan, nu este activitate, dar pe viitor, va fi. Daca reusim sa strangem niste bani din 2% sub ce forma putem sa ne scoatem indemnizatia(pentru membrii), si in ce cuantum? Stiu ca banii se scot doar sub forma de contracte de sponsorizare si banii vor fi utilizati doar in scopul in care s-a constituit asociatia.
Nu stiu insa indemnizatia noastra cum o scoatem. Trebuie facut contract de munca cu perioada determinata?
As dori daca se poate mai multe informatii despre aceste asociatii-persoane juridice fara scop patrimonial.
va multumesc.:(
Discuție Somaj tehnic
In martie 2010 am intrat in somaj tehnic, dupa care in somaj norma- 9 luni. In timpul somajului am ramas insarcinata si m-am incadrat la fix pentru a putea primi indemnizatia de crestere copil. Am nascut pe 06.03.2011. Intrebarea mea este daca firma de unde am plecat prin somaj tehnic face angajari- pe acelasi post de pe care am plecat eu, este obligata prin lege sa ma reangajeze, sau sa considere CV-ul meu prioritar? Adica am vreo facilitate in sensul acesta?
va multummesc.