avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate f_tibor

Activitate f_tibor

Răspuns la discuția Accident - intersectie nedirijata
Si uite asa au trecut deja peste 3 ani de la data accidentului. Dupa primii 2 ani a aparut cu greu si expertiza !!! Spre mirarea mea expertul a costatat ca suntem ambii soferi de vina !!! Primul trecut e celalalt sofer ca nu s-a asigurat, apoi eu ca am depasit, dar bineinteles nici pomeneala de vreo vina a administratorului de drum ca nu a semnalizat drumul corespunzator !!! Asa ca am cerut sa-l adauge si pe administrator!!! bineinteles politia a refuzat aceasta cerere. Ulterior am inaintat-o si la parchet, unde la fel a fost refuzata !!! Dar cu un motiv nou !!! Adica, din punctul de vedere al procurorului intersectia e dirijata !!!
Au trecut 3 ani pentru acest pas, acum cu schimbarea legii asteptam ca medicul legist sa dea numarul de zile exacte pentru partile vatamate !!!
nu stiu in ce masura s-ar putea cere o expertiza, dar in orice caz verificati daca nu sunt camere de supraveghere prin zona
Răspuns la discuția accident rutier cu victime
Buna,
Nu sunt un mare cunoscator si pentru asta rog pe cei care stiu mai bine sa ma corecteze !!!
Daca sunteti dati in judecata asigurati-va ca asiguratorul este parte din proces(daca e cazul ei vor despagubi partea vatamata) si neaparat sa cereti expertiza accidentului(viteze de deplasare, posibilitatea evitarii accidentului), posibil sa fie culpa comuna intr-o oarecare proportie(40-60% sau chiar 50-50%).
Dar cel mai posibil este ca partea vatamata va intenta proces catre asiguratorul RCA, si nu familiei vinovatului. deoarece de la RCA pot obtine despagubirile mult mai repede decat de la rudele vinovatului.
Răspuns la discuția accident de circulatie
Totusi A1 avea semnalizarea in functiune ??? Intersectia era semnalizata(marcaj , indicator)??? Astea sunt detalii esentiale care pot ajunge in favoarea A3 !!!
Răspuns la discuția Accident - intersectie nedirijata
Detalii noi !!! recent s-a trasat linie continua inainte si dupa intersectie !!!
Răspuns la discuția Prioritate de dreapta
Revin cu ceva nou. Recent s-a trasat linie continua inainte si dupa intersectie !!! Daca pun si indicator cu depasirea interzisa o sa fie o intersectie nedirijata perfecta !!!
Acum revin cu detalii noi in cazul meu !!! Recent(dupa un an si ceva de la accident) s-a trasat linie continua inainte si dupa intersectie !!!
In cazul meu problema depaseste asiguratorii , deoarece e in rol si vatamarea corporala a unei persoane !!! Si aici va decide instanta si un mare rol are si expertiza.
Dar in caz ca nu era vatamare corporala de ce nu se ia la rost si administatorul drumului??? ca legea zice asa :
"In cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, in conditiile legii."
Multumesc mult pentru lamurire !!!
Răspuns la discuția Prioritate de dreapta
Am platit acum o luna aceasta expertiza !!! o sa astept rezultatele.
Oare in cat timp o sa vina rezultatele expertizei???