avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters264603

Activitate ContSters264603

Buna ziua,

Exista vreun text de lege care sa nu permita unui prestator de servicii sa solicite (prin contract) plata cu un anume timp inainte de termenul la care incepe furnizarea serviciului respectiv?

Multumesc
Buna ziua,

Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor specifice in numele societatilor comerciale, dar nu stiu daca se aplica si asociatiilor.

Multumesc
Răspuns la discuția Administrator ONG
Presedintele nu poate semna contractele cu tertii in calitate de reprezentant legal (prin actele constitutive), iar cel desemnat ca administrator sa se ocupe de aspectele contabil-fiscale prin imputernicire interna? Vorbim de doar 3 membri, neremunerati, membri fondatori si in CD.
Răspuns la discuția Administrator ONG
Multumesc pentru raspuns. Pana in acest moment, unul dintre membrii fondatori a fost si administrator, neremunerat. Acesta urmeaza sa se retraga din toate functiile pe care le detine si voiam sa stiu cui ii poate fi atribuite sarcinile administratorului, in conditiile in care in asociatie vor ramane 3 membri, iar cel ce are functia de presedinte este dispus sa preia si acest aspect administrativ. Se poate renunta pur si simplu prin AGA la functia respectiva si automat atributiile vor reveni presedintelui (el fiind reprezentantul legal)?
Presedintele unui ONG poate indeplini si functia de administrator al acestuia?
Răspuns la discuția Radiere ONG - costuri, procedura
Costurile privind ce anume? La asta se referea intrebarea mea.
Buna ziua,

Care este procedura de radiere a unui ONG si ce costuri sunt implicate?

Multumesc
Discuție Returnare
Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul in care o firma are de returnat unui fost client o suma de bani (o plata in avans), dar acesta refuza sa ridice banii si nu ofera alternative de returnare?

Multumesc
Buna ziua,

Cautam expert contabil pentru a gestiona situatiile contabile pentru un ONG si o Societate Civila Profesionala (incepand cu situatiile pentru anul 2012), in Bucuresti.

Cei interesati de aceasta colaborare sunt invitati sa trimita mesaj privat.

Multumim
Persoanele fizice pot face sponsorizari catre persoane juridice?

Si inca o intrebare referitor la donatiile anonime in bani efectuate de persoane fizice ca in situatia cutiilor plasate la fast food-uri in scopul strangerii de fonduri pentru diverse cauze - situatie in care nimeni nu taie chitanta si evident, nu se incheie contract. Care este regimul acestora?