avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate stapuv

Activitate stapuv

Nu nu sunteti obligat. Concediu placut si sa va feriti de aglomeratii si spatii inchise.

Omul intreba in contextul legii daca e obligat ... nu ce parere aveti fiecare ...

Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat a scris:

Poate fi o solicitare rezonabila mai ales daca pot fi afectati alti colegi.
Trebuie sa aveti in vedere si dispozitiile art. 352 Cod Penal cu privire la Zădărnicirea combaterii bolilor.

-- pai daca primaria va zice ca trebuie sa cumparati terenul inseamna ca l-au cautat si e in domeniul lor (ei sunt proprietarii)
-- cumpararea vedeti ca se va face cu licitatie ... la care pot participa si alte persoane ....
-- avem un spatiu si curtea interioara era deplasata cu vreo 15m pe domeniul public, asa sunt vreo 10 proprietati in zona. La un moment dat am cumparat bucata de teren care era a primariei si asa a fost cu licitatie si poate cumpara oricine .....

Nu. Daca vecinul d-voastra se duce la politie si le cere sa ii comunice toate amenzile primite de d-voastra si cuantumul lor vi se pare normal sa le primeasca?

Ei v-au raspuns ca au luat masuri si l-au sanctionat.
Răspuns la discuția Amenda pe rovinieta achitata
Are dreptate latka - sunteti singurul vinovat de eroarea comisa. Dar intrati pe site la CNADNR si vedeti in ce conditii puteti modifica nr de masina de pe rovinieta ca daca nu o sa va treziti cu alte amenzi. [ link extern ]
Răspuns la discuția Edificare gard despartitor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gardul nu il poate face decat dupa ce are emisa o autorizatie de constructie.
Gardul nu se poate autoriza fara acordul vecinului adica al d-voastra, daca nu ii dati acordul nu poate face gardul LEGAL !!!
Autorizatia de constructie nu se da cu o constructie (gardul) amplasat pe doua parcele distincte. Gardul trebuie amplasat pe o singura parcela, terenul vecinului ... inclusiv fundatia si sapatura.
Daca d-voastra nu vreti sa va faceti gard nu va faceti ... nu vad de ce ar trebui sa platiti 50% din gard, repet e gardul lui pe terenul lui, daca nu vrea sa il faca sa nu il faca.
Ar trebui sa vorbiti cu un topometrist sa va trasati linia terenului, cand incepe vecinul constructia daca e pe terenul d-voastra anuntati autoritatile (primarie - urbanism). Tot de la primarie puteti afla daca are autorizatie de construire sau nu.
Daca eu ies si ma duc sa iau ceva dintr-o masina si vine politia .... ce se intampla imi face dosar penal ca nu am permis???
Legitimarea pe strada este OBLIGATORIE daca ai comis ceva sau exista suspiciunea ca ai comis ceva .... nu doar ca asa vrea politistul.

Daca era in masina si vroia sa plece perfect legal sa ceara toate actele personale si ale masinii. Daca statea in masina oprita .... nu stiu daca era obligat sa prezinte actele.
Răspuns la discuția Consum de conbustibil
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


MirceaPa a scris:

Bună ziua,
Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Un termen de 2 ani mi se pare enorm, având în vedere ca am avut o alcoolemie de doar 0.03 peste limita contravenției. Care este cea mai dura decizie pe care mi-o poate da un judecător?
Va mulțumesc!


Sincer eu daca as fi judecator la cum ati pus problema nu ati mai primi carnetul niciodata.

Poate v-ati exprimat gresit dar nu ati avut " doar 0.03 peste limita contravenției ", ati avut 0.43 peste limita admisa ....

PS. la cei prinsi cu alcool le-as pune pe o perioada de 10ani posibilitatea de a conduce doar prin montarea de dispozitive pe masina care sa calculeze alcoolemia soferului. (dispozitiv montat pe banii soferului, daca vrea sa conduca)
Răspuns la discuția Amnistie fiscala mame
Buna ziua, mai am o intrebare
- atunci cand fiscul mi-a blocat cardurile si a recuperat banii de pe ele banca mi-a aplicat comisioane de 60ron. Daca bani pe care fiscul i-a recuperat ne sunt returnati cu comisioanele de 60ron ce se intampla??? cine ar trebui sa le returneze sau comisioanele astea se pot recupera doar in instanta? nu de alta dar nu vreau sa le las nici macar 50bani din banii mei.

Multumesc
Răspuns la discuția Amnistie fiscala mame
Buna dimineata,

multumesc pentru raspuns si pt cerere
-- cardul de alocatie a fost deblocat dupa ce au fost trasi bani de pe celalalt card. Ideea era ca asa stiam si eu ca acel card nu putea fi blocat mai ales ca banca stia pentru ce e acel card. Si nici cardul de salar nu se putea bloca parerea mea deoarece iti blocheaza banii pt cosul zilnic nu? In fine nu am avut timp la momentul acela ca mi-a stat in gand sa ii actionez in instanta pentru felul in care au lucrat.