trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua! O categorie larga de detinuti, insa analiza se face individual si nu pe baza de categorie arbitrara.
Sunt importante de ex: comportamentul, abaterile, recompensele, implicarea in activitati si alte criterii specifice.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Avand in vedere ca topicul poate fi de interes si pentru alte persoane in afara inițiatorului si a celor care au mai raspuns, voi face cateva precizari pe care le consider utile pentru comunitate.
Cum pot eu sa spun: „Asta a fost intentia lui, sa-si insuseasca boabele de grau” si apoi, sa mai spun și ca: „puteti face plangere penala.”, cand eu nu stiu sursa litigiului ?!? Nu stiu relatia dintre parti si raporturile juridice anterior existente intre ele.
Furtul este o infractiune care se savarseste cu intentie directa (uneori si indirecta) si in conditia existentei reprezentarii psihice a faptuitorului ca EL ia din posesia sau detentia ALTUIA, un BUN despre care STIE ca nu apartine faptuitorului.
Daca faptuitorul crede si stie ca i se cuvenea produsul recoltat (din varii motive, pe care nu le cunoastem acum) atunci dispare un element constitutiv al infractiuni de furt (intentia din latura subiectiva) si mai departe dispare incriminarea penala.
Cu alte cuvinte, faptuitorul trebuie sa urmareasca insusirea pe nedrept a bunului, si daca aceasta conditie nu este indeplinita, atunci fapta nu are relevanta penala. Dar poate avea relevanta civila, dupa cum am spus si mai sus.
Chiar userul a spus initial ca : „Pe fondul unor neintelegeri, unul planteaza...altul recolteaza.”
Deci, daca anterior au existat neintelegeri, inseamna ca anterior „faptei” au existat si raporturi juridice intre parti.
Doar citind aceasta afirmatie, poti inclina balanta care o stare de fapt premisa presupusei fapte penale, adica anterioara furtului, stare de fapt ce releva o disputa sau neintelegere intre parti, si care probabil ca s-a finalizat printr-o recoltare pe care unul (o parte) o considera incorecta, si altul (cealalta parte) o considera corecta.
Desigur, pe net putem sa intrebam si sa cautam pana gasim raspunsul care ne convine...
Este bine si asa pentru ca, chiar daca nu se rezolva situatia, totusi ni se ofera o satisfactie de moment.
trandafir2
Moderator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti dreptate, si sunteti si in eroare in acelasi timp.
Aveti dreptate atunci cand vorbiti de chestiuni generale si la modul general (cu ce spune sau nu spune codul civil despre plantatiile prinse in radacini).
Si sunteti in eroare atunci cand, analizand lucrurile la modul general credeti ca veti rezolva o speta particulara (a dvs).
Nu se poate rezolva o speta particulara sau emite o opinie cat de cat realista, atunci cand situatia de fapt este necunoscuta. Adica, altfel spus, raspunsul meu anterior, este dar pe baza sumarelor dvs elemente puse la dispozitie.
Eu inteleg perfect ca secretizarea situatiei de fapt este principala dvs problema, motiv pentru care sfatul este sa va adresati unui avocat in conditii de confidentialitate. Succes!
Buna ziua! 1) Se poate dispune o masura privativa de libertate sau o masura neprivativa de libertate.
2) Are rost sa apelati la un avocat, pentru ca apararea este mai mult decat sa cititi Legea 143/2000.
3) Este un caz care reprezintă pericol social (nu un caz care nu reprezintă un pericol social).
Treaba cu renuntarea la urmarirea penala este sensibil de spus, pentru ca acum nu stiti incadrarea juridica.
NU se poate prezenta „scenariul cel mai probabil” pentru ca nu stim dosarul si incadrarea. Doar avocatul dvs o poate face.
De obicei oamenii cauta raspunsuri in stanga si in dreapta, pana gasesc raspunsurile care se la convina. Si de multe ori, merg pe drumul gresit.
Cautati va un avocat.
Pentru ca, fie este vorba despre competenta functionala si dupa materie, fie s-a dispus delegarea catre un alt organ de cercetare penala. Sunt mai multe elemente care pot determina situatia, si nu se poate raspunde doar pe baza a ceea ce ati scris dvs.
Este mult prea generala intrebarea dvs pentru a primi un raspuns cat de cat apropiat de adevarul pe care dvs il cautati. Ar fi cazul sa explicati speta mai clar, daca doriti un raspuns mai clar. Ce culturi, ce fructe, ce recoltare, ce actori implicati...
Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:
titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 336^1, 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Legea nr. 286/2009, cu modificările și completările ulterioare;