avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters274581

Activitate ContSters274581

Buna ziua! As dori niste raspunsuri la problemele mele pt care va multumesc anticipat:.As vrea sa fac contract de abitatie cu fostul sot in care sa trec urmatoarele clauze:-1). dreptul de abitatie sa se rezume doar la o camera si folosinta anexelor ( baie,bucatarie,pod,curte) 2).plata utilitati 50% .3).sa nu aiba dreptul sa aduca alte persoane sa locuiasca in imobil (viitoare nevasta ,frati,copii) 4.In contract sa fie stipulat ca acest drept de abitatie se face in schimbul renuntarii la partaj si ca nu o sa mai aiba nicio pretentie de sulta pe viitor.pt diverse servicii de manopera la imobilul in cauza. 5) In cazul decesului meu contractul mai e valabil sau nu? Mostenitorii mei preiau acest contract viager?
Intreb astea fiindca in lege scrie ca poate locui cu familia Eu nu sunt de acord cu acest aspect. Imobilul are doua camere si in o camera voi locui eu.
Buna ziua! va rog mult sa -mi spuneti ,daca am o casa si un apartament bun propriu (sunt casatorita) pot sa donez cu scutire raport fiicei mele casa ? casa are o valoare de 140.000 lei iar apartamentul 85.000 lei. Cat am dreptul sa donez ca sa nu depasesc limita sotului supravietuitor sa nu poata fi atacata donatia dupa decesul meu? Sotul trebuie sa fie de acord si sa semneze la notar contractul?
Poate dovedi cu martori (vecinii) ca el a ridicat casa.In ce priveste facturile pt materialele cumparate nu le mai tin ,nu le-am pastrat.
Răspuns la discuția divort cu partaj
Buna ziua! revin din nou cu o intrebare.Daca nu sunt de acord cu suma ce o pretinde sotul meu ( in intampinare a zis ca va cere sulta) se va face expertiza sau evaluarea sporului de valoare adus de imbunatatiri? Dar se va tine cont de faptul ca doar eu am cumparat materialele pt imbunatatiri,el efectuaind doar manopera? Sau nu conteaza si se imparte sporul de valoare la 2? Multumesc celor care imi vor raspunde,poate mai sunt in situatii similare sau au fost si altii.
Răspuns la discuția divort cu partaj
Va multumesc, sunt hotarata sa apelez la un avocat bun.
Răspuns la discuția divort cu partaj
E adevarat ca nu se poate proba cu martori daca suma pretinsa depaseste 250 lei? sau art 1191 C p c se refera la altceva?Sotul trebuie sa dovedeasca cu cat a contribuit la imbunatatiri sau eu trebuie sa arat ca am avut bani din vanzarea unui apartament propriu vandut inainte de casatorie ?
Răspuns la discuția divort cu partaj
si daca nu sunt de acord cu suma ce se intampla? El vrea 50% din casa (in bani)
Răspuns la discuția divort cu partaj
Bine v-am regasit! Situatia s-a schimbat.Sotul nu mai vrea sa divortam de comun acord.Am introdus eu actiunea in instanta ,dupa cateva zile a venit o adresa de la Judecatorie in care mi se cerea lista de martori.Am depus-o si dupa vreo 10 zile sotul a primit si el o adresa prin care i se cerea sa depuna intampinare pana in 25.04. Mie nu mi-a venit inca citatie,sper sa vina pana in 25
Eu in cerere nu am cerut partajul fiindca nu avem bunuri comune. Sotul poate cere in acest proces partaj fiindca a lucrat la renovarea casei mele? trebuie sa plateasca 3% pt suma ce o pretinde drept sulta? Se tine cont de faptul ca inainte de casatorie el avea credite pe care le-am achitat partial pe parcursul casatoriei? Multumesc!
Răspuns la discuția motiv divort
va multumesc pt precizari!
Răspuns la discuția motiv divort
Multumesc de raspuns, am uitat sa intreb daca in cererea de divort trebuie sa trec si un martor? Fiica mea majora se accepta?