avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Activitate sfarghiuelena

Activitate sfarghiuelena

Buna ziua.

Va rog ,daca ma poate ajuta cineva,in legatura cu deductibilitatea diurnei externe pt. o firma de transport internat.Mai exact :o firma de transp. internat. deconteaza in afara se salariul (min.pe eccon)diurna externa pt.soferi. Care este limita acestei diurne(DEDUCTIBILE)-pe tari?(care este cadrul legal care legifereaza ?)
Va multumesc din suflet pt. profesionalismul de care dati dovada! O zi buna !
Buna seara. Va rog ,ajutati-ma sa inregistrez un lesing financiar (auto) .Cum procedez in situatia in care 10 rate din cele 60 au fost platite pe o Intr. Individ.,iar restul se vor achita pe un SRL? Intr. individ. si-a suspendat activit.,iar lesingul a fost preluat de societate.Va multumesc din suflet.Societatea nu este platitoare de TVA. Cum inreg. TVA platit ,care este cursul (cel de la data incheierii contr. de leasing sau cel de la data preluarii pe societate?)
Buna ziua. Va rog ajutati-ma in urmat. probleme:
-Cum procedez daca un II (intr. individ.)incheie un contract de lesing,plateste ratele aferente 2 luni,dupa care inchide II,isi constituie un SRL si preia contractul pe acest SRL. Cum inreg. val imobiliz. si implicit amortiz. de la val ramasa (deci dupa plata celor 2 rate).Ce alte aspecte trebuie avute in vedere ?(deductibilitatea chelt. )-leasing financiar
Va multumesc din suflet pt. timpul acordat si profesionalismul de care dati dovada ! O zi frumoasa !
Buna seara. Va rog ,ajutati-ma cu o explicatie in urmat. problema:
-cum trbuiesc privite chelt cu ob. de inv.in situatia in care avem o imobilizare in curs (deci nu s-a facut receptia),dar am produs venituri pe locatia respectiva. In sit. data putem inreg. in totalitate chelt. cu ob. de inv.? Mentionez ca firma este platit. de Pr.si ,deocamdata val . venit. nu depaseste val. chelt. cu ob. de inv. Cum procedez pt. a nu avea probleme fiscale? Va multumesc mult pt. amabilitatea si profesionalismul Dv. O seara buna!
Buna seara. Va rog,ajutati-ma cu inreg. contabile pt. un lesing financiar preluat de la un CMI la un SRL (acelasi administrator ).Pret achiz.32042.24eur(cip),pret ddp 39732.38eur.S-au platit 10rate pe cci iar restul vor fi pe srl. Va multumesc mult pt. sprijinul acordat.
Răspuns la discuția calcul baza concediu medical
Daca exista CM initial in martie 10 zile si in aprilie 15 zile CM initial ,in baza de calcul pt. aprilie luam in calcul si cele 10 zile din martie ? Va multumesc.
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza baza pt. un concediu medical initial (luna mai) daca in luna aprilie a mai existat un concediu medical initial.Va multumesc din suflet pt. ajutorul acordat. O seara buna !
Răspuns la discuția modificare salariu
Nu cred ca am fost exlicita,deci reformulez;am un concediu medical pe cod 01 in 31.03,dupa care am continuare pe cod 08 aprilie si mai.Baza de calcul din martie ramane valabila si pt. aprilie,respectiv mai ? Dupa terminarea celor 128 zile pe cod 08 se suspenda contactul? Deoarece din mai salariul minim se modifica la 1250,intra si aceasta persoana la modificare salariu ?Va multumesc.
Buna seara. Va rog sa-mi suneti daca in cazul unei persoane in concediu de maternitate cu incepere din 31.03.2016,trebuie modificata si transmisa marirea de salariu din mai .Ba za de calcul ramane aceeasi pt. toata perioada ? Dupa incheierea celor 128 zile se suspenda CIM?Daca 31.03.2016 a fost pe cod 01,iar ce a urmat (din 01.04.2016) este pe cod 08 se modifica baza de calcul ?
Ce alte aspecte trebuie avute in vedere ?
Va multumesc pt. ajutor ! O seara buna !
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect in calcularea unui concediu medical:concediu initial urgenta chirurg.(media salariilor brute a ultimelor 6 luni impartita la nr. zile lucratoare aferente celor 6 luni)De aici rezulta baza de calcul care se pastreaza pt. toata durata concediului,chiar daca 4 zile au fost din martie si restul din aprilie.Dar daca 1 zi din concediu este aferenta lunii martie boala obisnuita si restul concediu de maternitate-aprilie cum procedez? Va multumesc pt. ajutorul acordat.