avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate dragomir_andreea20

Activitate dragomir_andreea20

Buna ziua

In 2012 am fost in concediu crestere copil pe durata de un an de zile. La inceputul anului am primit o decizie in care mi se spunea ca figurez cu cateva luni in care as fii lucrat in perioada in care eu am stat acasa la una din firmele care am avut o colaborare. Am mers la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala unde mi-au spus ca trebuie sa merg la firma cu care am colaborat pentru a face o declaratie rectificativa. Problema este ca firma este inchisa nu mai dau de ei nici telefonic nici la sediu. Intre timp am primit si executare silita pe suma care o aveam in decizie. Am mers inca odata la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala unde le-am explicat situatia si unde mi-au spus ca sunt buna de plata pe greseala altora, am intrebat cu legea 126/2014 daca ma incadrez si spun ca nu?
Ma puteti ajuta cu un raspuns daca m-as incadra in aceasta lege pentru a nu plati aceasta suma care nu este din vina mea? Si ce ar trebui sa fac, doamnele de la asistenta sociala nici nu stau de vb cu mine sa ma indrume. Va rog sa ma ajutatii suma este foarte mare.
Multumesc
Am un credit la banca din diferite motive nu am reusit sa mai achit ratele. Zilele trecute am primit o scrisoare de la o firma de recuperare unde imi spune sa ii contactez pentru a rezolva problema pe cale amiabila. Ceea ce am si facut mi-au spus sa achit toata suma (creditul scadent), mentionez ca nu este o suma mica si nu am cum sa o achit. Daca nu o sa fiu executata silit. Intrebare mea este cam cat dureaza pana o sa fiu executata silit si ca bun nu am decat o masina pe numele meu?
Multumesc
Daca o mama are custodia copilului si scoate copilul din familia care a crescut timp de doi ani (bunicii au crescut-o). Ea in momentul de fata locuieste cu concubinul. Intrebarea este daca ea poate lasa copilul in grija concubinului (pe care copilul nici nu il stie) ? Ea fiind luata brusc si rupta total de mediul ei cunoscut. Se poate face ceva legal pentru a ajuta copilul?

Multumesc
Buna ziua

Am nascut o fetita in luna feb 2012. Am facut o cerere la serviciu pentru acordarea unui salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil.
Dupa ce am asteptat o luna de zile fara sa primesc un raspuns, am sunat la locul de munca si raspunsul nu m-a surprins deloc.
Cererea nu se aproba din urmatorul motiv:
Contractul colectiv de munca a expirat si nu se mai aplica de anul trecut? In ROI este specificat ca la nastere se acorda un salariu mediu pe unitate.
Va rog frumos sa imi spuneti daca se mai acorda acest salariu pe unitate si este doar o manevra sa nu primesc acesti banii?
Daca da, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc
Am primit convocarea in data de 27.08.2009 ora 10-11 si la ora 13.00 a fost sedinta.
Nu am primit nico sarcina in scris? Nu a fost facuta nici o decizie ca eu sunt sefa comisiei de inventariere. In ianuarie cand a fost facut inventarul au fost facute decizii pe cale le-am semant fiecare.
Eu nu cosider ca amm incalcat acest articol, aceasta discutie a inceput in urma cu 2 sapatamani cand a inceput inventarul si am fost desemnata verbal doar ca sunt sefa de comisie. In timpul inventarului domnul director ma solicitat pentru alte treburi (pt. etichetarea a unor marfuri, demamarea implementarii unui program), ideea este ca nu am mai participat la inventar. Dupa terminare am incercat sa il centralizez numai ca am cosntatat mai multe diferente cantitattive la pers. care au participat la inventar. Vineri a venit si mi-a comunicat ca se ocupa o alta colega de inventar, il centralizeaza ea. Luni a revenit asupra deciziei si a dat departamenului contabilitate sa il centralizeze. Iar joi pe data de 27b am fost convocata la aceasta sedinta, unde am fost instiintata ca nu am dus la bun sfarsit terminarea inventarului.Multumesc
Buna ziua
Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul d-lui director pentru cercetare disciplinara in baza ROI. Articolul din ROI era ceva de genul ca trebuie sa ducem la bun sfarsit situatiile cerute de domnul director. Dupa incheierea sedintei a ramas sa asteptam rezultatul comisiei. A doua zi am fost chemate la dep. Resurse Umane unde am fost instiintate ca suntem concediate disciplinar sau sa ne dam noi demisiile.As dori sa stiu daca este legala calea pe care a abordato domnul director, nu trebuia inainte sa ne comunice prin intermediul unor decizii ca am luat la cunostinta de situatie. Se poate pur si simplu desface contractul de munca disciplinar?
Multumesc