avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate missy999

Activitate missy999

Bună ziua! Aș dori să știu dacă am dreptul la ajutor încălzire și energie electrică, deoarece venitul net pe membru de familie este mai mic de 2000 lei pe lună, nu am locuință proprietate personală, doar o mașină, aceasta fiind mai veche de 20 de ani. Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți ce aș putea face în cazul în care sunt hărțuită, calomniată și învinovățită pe nedrept de o vecină, atât eu cat și soțul meu, acestea întâmplându-se pe o rețea de socializare. Precizez că persoana și-a dat numele și adresa, cerând ajutor și sfaturi de specialitate, însă nu a amintit nimic de numele meu, felul în care ea se exprimă fiind “vecinii”. Noi locuim intr-o casă cu trei apartamente:,noi, ei și încă o persoană în vârstă și nu mai avem alți vecini, fiind singura casă de pe acea stradă. Acuzațiile sunt foarte grave și neadevărate.
Mulțumesc!
Bună ziua! Am o prietenă văduva de patru ani, soțul ei murind in urma unui accident. Are doi copii și abia după vreo doi ani și-a făcut dosar pentru pensie, copiii primind pensia din momentul introducerii acțiunii. Ar dori sa știe dacă poate primi și din urma, mai exact de la data încetării din viața a soțului. Repet, ea a obținut pensie din momentul introducerii dosarului. Practic, a pierdut vreo doi ani. Mulțumesc!
Discuție Poluare cu fum
Vin și eu cu o întrebare: cui aș putea să mă adresez în următoarea situație? Locuiesc intr-o locuința socială, fiind chiriașul primăriei din orașul respectiv. Noii vecini obișnuiesc sa facă focuri săptămânal, care tin câte o zi și o noapte, altădată și doua zile. Ard tot felul de plasticuri, haine, gunoaie ce emana in fum înecăcios și un miros insuportabil, toxic. Nu pot lăsa geamurile deschise și nici măcar nu pot ieși afara in curte, mirosul este foarte greu, ma ustura căile respiratorii și de multe ori îmi vine sa vomit de la acel fum. Eu am avut câteva discuții cu ei, dar nu vor sa înțeleagă. Situația chiar a devenit de nesuportat, focul fiind făcut in grădina lor aflată la 4-5 metri lângă casa. Cum trebuie procedat, ajutați-mă cu un răspuns, va rog! Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos!
Buna ziua! As vrea sa știu dacă pot beneficia de asigurare de sănătate dacă sunt student la zi, fără taxa și am vârsta de 40 de ani. Am înțeles ca nu se poate decât pana la o anumită vârsta. Mulțumesc!
Îmi puteți spune, va rog frumos, cât timp mai e valabil cardul de sănătate după ce nu mai lucrezi. Am plecat prin acordul părților, in luna Martie și As dori sa știu cât mai pot folosi cardul. Mulțumesc!
Discuție Demisie
Buna ziua! Doresc sa știu ce se întâmpla in momentul in care îmi depun demisia și angajatorul nu este de acord. Vreau sa plec rapid, fără preaviz. Care sunt urmările și ce consecințe au pe viitor când vreau sa ma angajez in alta parte. Mulțumesc!
Discuție transfer
Buna ziua! Lucrez intr-o institutie de stat formata din mai multe compartimente, fiecare compartiment avand birou Resurse Umane. Am fost transferat in interes de serviciu, dintr-un compartiment in altul, dar mi s-a cerut, de catre biroul de resurse umane din compartimentul in care am fost transferat, sa aduc si dosarul cu actele mele, care se afla in serviviul din care am plecat. Am rugat fetele sa imi faca o copie a dosarului, dar mi se spune ca nu e timp pentru asta. Ca mai dureaza. Va adresez o intrebare: e posibil, din moment ce transferul dosarului de la resurse umane dureaza, sa raman fara salariu? Ma gandesc ca, neavand dosarul cu toate actele, sa existe posibilitatea sa nu imi poata calcula noul salariu si, evident sa nu il incasez? Mentionez ca si functia este alta. Multumesc!
Mulțumesc pentru informație!