avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate vulpedepadure

Activitate vulpedepadure

Răspuns la discuția Evacuare chiriasii statului
Multumesc.
Răspuns la discuția Evacuare chiriasii statului
Imi cer scuze pentru insistenta, am cautat materiale pe internet si am gasit articole referitoare la actiunea proprietarului/locatorului impotriva celor care ii ocupa imobilul cu sau fara titlu, insa nu am gasit un raspuns clar pentru o situatie asemanatoare celei prezentate de mine. Intrebarea e urmatoarea: este legala si admisibila o actiune in evacuare din partea unei persoane care nu este proprietar (si nici macar chirias in ce priveste acel spatiu concret din imobil) impotriva vecinilor sai? Nu era mai corect sa le ceara despagubiri pentru prejudiciul pe care zice ca l-a suferit din vina lor?
Precizez ca proprietar (sau locator) in acest caz ar fi AFI, care incaseaza chiria si emite chitante pe numele paratilor, dar refuza sa le incheie contract de inchiriere.
Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li s-a spus sa caute singuri casa si primaria ii va sprijini la AFI. Au gasit un batran, care era si el chiriasul statului, au avut grija de el cu conditia ca dupa decesul sau ei sa ramana in acel apartament (de fapt mansarda unei vile). Batranul a decedat, ei s-au adresat la AFI, dar nu s-a incheiat contract intrucat casa inca este in litigiu (revendicata), dar ei achita chiria catre AFI si li se elibereaza chitante chiar pe numele lor (desi nu au titlu locativ). Au dat acolo de o vecina-proprietara a apartamentului de la etajul1 (vila are 2 ap. la parter, 2 la etaj si 1 la mansarda), care a pus ochii pe mansarda si ii sicaneaza intruna. Acum le-a intentat actiune in evacuare pe 1033 CPC nou pe motiv ca nu i-ar permite sa faca lucrari de reparatii si se infiltreaza apa, desi apartamentul ei nu este pe partea cu mansarda si de fapt infiltratiile se datoreaza unor lucrari efectuate aiurea chiar de ea. Intrebarea este urmatoarea: pot paratii sa invoce inadmisibilitatea actiunii in evacuare, avand in vedere ca reclamanta pe de o parte nu este proprietara mansardei, iar pe de alta parte nu justifica un interes in evacuarea paratilor, ci doar urmareste sa "scape" de ei ca sa ocupe ea mansarda?
Multumesc si imi cerscuze pentru postarea foarte lunga.
Discuție Intampinare
Buna seara. Daca solicit amanare pentru a angaja avocat, mi se mai da posibilitate sa depun intampinare pana la urmatorul termen de judecata? Multumesc.
Buna ziua. Am o SRL cu 4 asociati, am hotarat s-o dizolvam voluntar. In acest moment are activitatea suspendata, trebuie mai intai s-o repunem in functiune sau se procedeaza direct la dizolvare? Dupa radiere din Registrul Comertului ce alte formalitati mai sunt de indeplinit la alte autoritati?
Multumesc.
Buna seara. Am urmatoarea intrebare: debitori datori fata de banca (credit garantat cu ipoteca grad I) si fata de asociatia de proprietari (restante la intretinere, suma foarte mare). Asociatia a notat privilegiu la OCPI. Banca a inceput executarea silita, asociatia a facut cerere de interventie la executare. Dupa vanzarea apartamentului numai un creditor va putea sa-si recupereze datoria, sumele datorate fiind foarte mari catre ambii creditori. Care dintre creditori are prioritate: ipoteca grad I sau privilegiul asociatiei? Multumesc.
Răspuns la discuția Notare somatii carte funciara
La asta m-am gandit chiar in prima faza, dar a expirat termenul pentru formularea de contestatie.
Buna ziua. Am urmatoarea speta: cumparator de buna credinta, am dobandit imobil dupa ce am achitat catre banca creditul pe care il contractase vanzatorul si pe care il garantase cu ipoteca de grad I asupra imobilului in discutie. Banca a facut cerere de radiere a ipotecii (s-a radiat intr-adevar), dar nu m-a informat ca exista un dosar de executare impotriva unei societati in insolventa, la care vanzatorul meu era asociat unic, si in cadrul caruia intentiona ea - banca - sa noteze somatie de plata asupra imobilului in discutie. Ceea ce nu se astepta banca sa se intample a fost ca m-am miscat foarte repede, adica dupa radierea ipotecii m-am dus la notar, acesta a solicitat emiterea unui extras de autentificare, care a iesit FARA SARCINI (!!!), iar in urmatoarea zi am si incheiat contractul de vanzare-cumparare. Notarul a depus cerere de intabulare a dreptului meu de proprietate, dar surpriza - prin aceeasi incheiere de intabulare, OCPI a notat si somatia pe care a solicitat-o banca. Am depsu plangere la registratorul sef, care a respins-o motivand ca cererile isi produs efectul de la data depunerii, indiferent de data la care se emite incheierea de solutionare. Precizez ca intr-adevar, somatia a fost depusa inainte de emiterea extrasului de autentificare, dar nu a fost solutionata, iar la data emiterii acestuia cartea funciara era libera de sarcini, ceea ce s-a si mentionat in mod expres in extras.
Din cate am citit eu in legea cadastrului, in perioada de valabilitate a extrasului de autentificare se produce o blocare a cartii funciare exact in starea in care se gaseste ea in momentul emiterii extrasului si se permite notarea exclusiv a actelor juridice pentru care s-a solicitat blocarea, in speta de fata contractul de vanzare-cumparare, orice alte cereri urmand a fi respinse. Impotriva incheierii de respingere a registratorului sef am facut plangere la judecatorie, dar si instanta mi-a respins-o pentru aceleasi considerente ca si registratorul sef. Acum m-am trezit cu un imobil care este proprietatea mea, deci nu poate fi executat silit de catre banca (aceasta avand creanta fata de fostul proprietar), dar nici nu il pot instraina intrucat are sarcini pe care nu le pot stinge, decat daca achit un credit care nu este al meu. Ce solutii am? Multumesc
Buna seara. Colectionar persoana fizica, a achizitionat din banii proprii din Ungaria o serie de monezi si medalii vechi (din perioada 1924-1985). Bunurile nu sunt de patrimoniu, nu sunt clasificate in niciun fel, nu au apartinut niciodata nici statului roman nici celui maghiar, sau oricarui alt stat, sunt simple obiecte personale ce fac obiectul unor mici tranzactii private. La revenirea in tara, la vama i s-au retinut toate obiectele, i s-a intocmit proces-verbal fara a se indica insa temeiul pentru care se confisca bunurile. A formulat cerere in revendicare pe art. 563 C.civ. impotriva Mibisterului Finantelor. Prin citatie i s-a pus in vedere sa achite taxa de timbru calculata la valoarea estimata a bunurilor (a estimat-o chiar el pentru a fi despagubit in situatia in care bunurile nu mai exista sau nu pot fi identificate). Exista vreo posibilitate sa fie scutit de taxa? Care ar fi temeiul legal pentru scutire? Multumesc.
Buna seara, am si eu o speta oarecum asemanatoare. Proprietarii unui teren fara cadastru (nu au avut bani sa faca) au vandut cu chitanta de mana semnata in prezenta a doi martori. Se poate face ceva? O hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic?