avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate danalex1971

Activitate danalex1971

Am fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata, dar inainte de expirarea contractului seful meu m-a pacalit sa semnez pe loc desfacerea contractului de munca cu acordul partilor pe motivul ca se inchide proiectul si e mai bine sa plec ca sa am timp sa gasesc un alt loc de munca .

Hartiile s-au semnat in mare graba, fara a mi se da ragazul sa le analizez.Astfel m-am trezit ca in locul compensatiei promise am primit drepturile corespunzatoare unui preaviz si atat.

Nu mi-am ridicat documentele de lichidare
.
Intrebari
1 Ce posibilitate de contestare a acestei decizii am?
Este necesar sa reclam la ITM Bucuresti sau trebuie sa actionez direct in justitie?

2 Are vreo importanta daca imi ridic sau nu documentele de lichidare inainte de a avea raspunsul la contestatia mea ?
Am fost executat silit ptr un credit ipotecar in chf neachitat datorita cursului chf care a dublat valoarea ratei lunare.

Imobilul are multe aparate aparate de aer conditionat, sistem de supraveghere video, cartele la intrare, calorifere, centrala termica noua inclusiv o usa la intrare antiefractie, speciala

Imobilul s-a vandut in bataie de joc cu cca 100 mii euro in timp ce datoria mea la banca ptr aceasta casa depaseste 600 mii euro.

Intrebare:

Am dreptul legal sa-mi recuperez aparatura susmentionata?


Precizez ca in locul usii pe care vreau sa o recuperez voi monta o usa metalica obisnuita ptr ca imobilul sa ramana in conditii civilizate.

Am citit candva ca aceste recuperari de aparatura sunt posibile la apartamentele de bloc.
E posibil insa sa recuperezi centrala , calorifere, boilere etc si in cazul unei case la curte?

Doresc sa fac recurs intr-un proces civil cu asociatia de proprietari.

Intrebari

1 Este nevoie sa platesc si taxa judiciara de timbru si timbru judiciar?

2 Timbrul judiciar este un anumit procent din suma pe care instanta a stabilit ca o datorez asociatiei?
Sunt executat silit decatre o banca ptr restante intr-un credit ipotecar.

Executorul desemnat de catre banca a obtinut 3 incheieri ptr incuviintarea executarii silite impotriva mea, intre care una ii da aviz de patrundere in imobil.
Precizez ca ptr acest credit am deja in derulare o poprire salariala in valoare de 1/3 din salariu .

Intrebari

= Care este rolul avizului de patrundere in imobil?
= Cand se foloseste acest aviz, la evaluarea casei sau dupa ce casa s-a vandut la licitatie?.
- Avizul de patrundere serveste si ptr depistarea bunurilor mobile ce pot fi valorificate?

Ma aflu in proces civil cu asociatia de proprietari in calitate de parat.

La ultima sedinta de judecata , reclamanta (asociatia de proprietari) a fost reprezentata de catre administratorul blocului, nici avocatul si nici presedintele asociatiei nu s-au prezentat in instanta.
Administratorul s-a legitimat doar cu cartea de identitate si nu i s-a cerut sa faca dovada imputernicirii.

Am verificat ulterior si am constatat ca la dosarul cauzei nu exista procura judiciara sau altfel de imputernicire ptr administrator ca sa reprezinte asociatia in instanta.
Legea 230/2007 art.18 pct 3 spune ca presedintele asociatiei este cel care reprezinta asociatia in instanta.
In incheierea de sedinta nu se mentioneaza nimic despre aceasta eroare

Intrebare
Ce trebuie facut pentru corectarea acestei erori ? Se poate considera ca asociatia nu s- a prezentat la acea sedinta de judecata?
In urma cu 2 ani am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale fara garantie imobiliara.
Am avut poprire salariala pana in momentul cand am pierdut serviciul.
In primavara banca creditoare a fost cumparata de catre o alta banca.Vechea banca s-a retras din Romania.
Dupa cateva luni , executorul vechii banci mi-a scris ca intrucat nu i-a cerut nimeni sa renunte la urmarirea mea, , ma va executa in continuare.

Precizez ca vreme de 6 luni nu am fost chemat de catre noua banca la sediul acesteia, nu am primit nici o notificare ca am fost preluat cu datorii etc, nu am primit vreo somatie, vreo instiintare ca se continua urmarirea executarii silitite de catre acelasi executor judecatoresc, NIMIC !!!!

Ieri am primit o recomandata prin care un expert topo imi spune ca noua banca l-a desemnat sa faca evaluarea casei ptr vanzarea la licitatie si ca asista la evaluare si vechiul executor
Precizez ca recomandata este expediata de catre o persoana fizica(expertul),nu are antet, stampila sau vreo imputernicire a bancii creditoare sa faca evaluarea casei mele.

Am verificat pe portalul instantelor de judecata , noua banca nu a obtinut vreo incheiere ptr incuviintarea executarii silite asupra mea.

Intrebari

1) Este corect modul de procedura al noii banci?Este obligata noua banca l sa prezinte incheierea ptr incuviintarea executarii silite?

2) Sunt obligati executorul si expertul topo sa-mi arate documentele prin care au fost desemnati de catre noua banca sa se ocupe de dosarul meu?

3) Sunt indreptatit sa fac contestatie ptr a impiedica scoaterea casei la licitatie in acest moment?
Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari ptr. restante la plata intretinerii.

In ianuarie procesul a fost suspendat din vina reclamantei.

Acum , reclamanta , prin avocat, solicita repunerea cauzei pe rol dar nu in numele asociatiei de locatari ci in numele asociatiei de proprietari a aceluiasi bloc.
In cererea depusa la dosar reclamanta nu face precizari daca asociatia de locatari s-a transformat intre timp in asociatie de proprietari, nu se dau informatii de identificare a asociatiei de proprietari nou constituita: nr de inregistrare, cod unic de inregistrare etc.

Intrebari:

1) Este corect procedural ca asociatia de proprietari nou constituita (deci o alta entitate juridica ) sa ceara reluarea judecarii cauzei in procesul in care reclamanta este vechea asociatie de locatari sau ar trebui sa initieze o noua actiune judecatoreasca?judecatoreasca?

2) In cazul in care este doar greseala avocatului care in loc de asociatie de locatari a scris asociatie de proprietari , cererea de repunere a cauzei pe rol este valabila sau ar trebui refacuta?
Locuiesc in strainatate si am fost citat in calitate de parat in proces civil.o singura data prin afisare la usa salii de judecata.
Nu am stiut de acest lucru si nu m-am prezentat.
Instanta a constatat lipsa mea si a admis cererea reclamantului.
Acum se asteapta pronuntarea.

Intrebare

Se mai poate face in acest moment vreo contestatie prin avocat ptr amanarea pronuntarii, astfel incat sa pot depune si eu inscrisuri si dovezi in apararea mea?
Procesul este cu o asociatie de proprietari.Am fost dat in judecata in calitate de proprietar ptr restante la intretinere. Eu am fost doar chirias pe termen lung in acea casa.

Am depus in instanta extras de carte funciara emis de catre Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara emis in aceasta saptamana in care se arata cine este adevaratul proprietar care are de 15 ani contract de vanzare cumparare si intabulare pe acest apartament.

Instanta nu a cerut probe in plus si eu am crezut ca a fost admisa exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.

Reclamanta a cerut sa se citeze adevaratul proprietar iar eu am fost intrebat unde poate fi citat.

intrebare

Este posibil sa nu se aprobe exceptia chiar daca extrasul de carte funciara arata ca eu nu sunt proprietar?

Ce pot face? Sa fac o contestatie sau o cerere prin care sa cer reanalizarea exceptiei de lipsa a calitatii procesuale pasive? Este nevoie sa o depun imediat, inainte de urmatorul termen de judecata?
Am fost citat ca parat intr-un proces civil.

Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , dar actiunea deschisa de reclamanta impotriva mea nu s-a inchis ci la cererea reclamantei s-a dispus doar citarea adevaratului parat.


Intrebare
Ce pot face ptr a fi scos din proces?