avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate sarah1985

Activitate sarah1985

Discuție Declaratie ITM
Buna ziua, in cursul zilei de azi, ca urmare a unui control ITM, in calitate de angajat mi s-a luat o declaratie de catre inspectorii respectivei institutii. Sunt singurul angajat care a declarat adevarul vizavi de munca in zilele de sarbatoare legala si orele suplimentare pe care suntem obligati sa le prestam. Ceilalti colegi, de frica repercursiunilor, au declarat stramb. La finalul controlului am cerut sa mi se dea in copie un exemplar al propriei declaratii insa am fost refuzata. Temeiul legal al refuzului nu mi s-a indicat. Doar ca ''nu se da''. As fi interesata sa aflu care este motivul pentru care nu pot intra in posesia propriei declaratii, daca refuzul inspectorilor este intemeiat, respectiv daca ar fi indicat sa depun in scris o cerere la ITM pt eliberarea unui exemplar al declaratiei. Multumesc
Răspuns la discuția divort prin acord
Pentru varianta in care o depune doar sotul cererea nu va fi comuna?
Răspuns la discuția divort prin acord
Inteleg, concret ma refer la urmatoarea situatie. Sotia l-a rugat pe sot sa depuna singur cerera de divort prin acord, urmanda ca ea sa ajunga la termenul stabilit de instanta. Sotia e in strainatate motiv pentru care cererea ii va fi trimisa prin email pentru semnare. Dar cererea comuna o poate depune sotul, fara ea? Este corect? Multumesc frumos.
Buna ziua, cererea de divort prin acord trebuie in mod obligatoriu semnata si depusa de ambii soti sau o poate redacta/semna/depune unul dintre sot iar celalalt sa achieseze ulterior prin intampinare? Multumesc.
Multumesc. Tot e buna si varianta pensiei anticipate partial :)
Este vorba de un barbat nascut in martie 1958 si are 37 de ani stagiu de cotizare, din care 21 in grupa a II-a. Va multumesc frumos.
Buna ziua, in masura in care o persoana a lucrat timp de 21 de ani in grupa a II-a de munca, poate beneficia de reducerea varstei standard de pensionare? Multumesc anticipat.
Buna ziua, colegul meu de serviciu a lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta. Sustine ca mergea cu viteza redusa insa a alunecat pe gheata. Doamna va fi internata doar 1 zi, se pare ca nu prezinta probleme grave insa politia i-a pus in vedere ca daca nu se ajunge la o impacare atunci ii va fi luat permisul pentru 90 de zile. Daca se vor impaca, atunci suspendarea permisului ar opera doar 30 de zile. Ceea ce nu inteleg este la ce tip de impacare face referire Politia, ca nu cred ca s-a savarsit vreo infractiune. Pe Noul Cod Penal nu este nici macar vatamare corporala din culpa fiindca soferul nu era sub influenta alcoolului sau vreunei substante psihoactive. Exista impacare in materie contraventionala care sa influenteze numarul de zile de suspendare a permisului sau politistul greseste? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Buna seara, sunt inundata de cateva zile iar instalatorul spune ca e vorba de o fisura pe coloana. Spune ca nu e nevoie sa se schimbe coloana, ca se poate repera din apartamentul meu. As dori sa stiu daca pot sa le cer tutuor vecinilor sa cotizeze la lucrare. Multumesc.
Buna ziua, sunt director de punct de lucru al unei societati comerciale. As dori sa aflu daca aceasta calitate imi permite sa semnez o decizie de suspendare a CIM al unui angajat ori trebuie sa trimit documentul la semnat administratorului firmei. Multumesc anticipat pt raspuns.