avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate otilia13

Activitate otilia13

A fost comunicata o poprire pe veniturile salariatului de catre o primarie iar dupa cateva zile angajatorul a mai primit o proprie de la un executor judecatoresc, aferent unui contract de credit neachitat.
Stim ca se va retine jumatate din venitul net al salariatului, dar avand in vedere ca exista si o creanta bugetara, tertul poprit cum ar trebui sa distribuie acest 1/2 din venitul salariatului ?
Multumesc.
Tert poprit distribuire sume
Conform art. 2159 cod civil , dreptul la actiune intemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie in termen de 2 ani,
In cazul serviceului, unitatatea care a efectuat reparatia asiguratului, subrogandu -se in drepturile si obligatiile acestuia, in vederea recuparii creantei de la asigurator se aplica identic termenul de prescriptie de 2 ani?
multumesc
Buna ziua,
Un client nu si-a ridicat masina din service de aproximativ un an, timp in care a facut nenumarate promisiuni de plata a serviciilor si de preluare a autoturimului.
Scoaterea autorismului in afara incintei servicului, are acoperire legala, daca in urma unei somatii de ridicare a masinii clientul nu va da curs acesteia... sau va trebui sa se deschida o actiune in instanta pentru ridicarea autoturismului?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Reinsertie debitoare
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea creditoare nu s-a inscris la masa credala, insa avand in vedere situatia aratata as avea urmatoarele intrebari:
1, Termenul de prescriptie a unei creante nascute cu putin timp inainte de deschiderea insolventei este suspendat odata cu acest moment, in privinta unei creante neinscrise in procedura ?
2. Se considera stinse toate datoriile debitoarei odata cu iesirea din reorganizare judiciara, in speta si creantele care nu au fost inscrise in procedura de insolventa?
Va multumesc.
Buna ziua,
Ar exista vreun impediment pentru ca un bilet la ordin emis in data de 01.04.2016 si refuzat la plata in data de 12.07.2019, sa fie supus executarii silite?
Nu trebuia folosit acest bilet de creditor in termem de 3 ani de la emitere?
Multumesc.
Buna ziua,
Un bilet la ordin refuzat la plata in data de 01.04.2016,cu scadenta in data de 12.07.2019, poate fi supus executarii silite?
Nu trebuia folosit acest bilet de creditor in termen de 3 ani de la emitere?
Va multumesc
Discuție prescriptie
Buna ziua,
S-a emis o factura de 1.000 lei unui client. Timp de 3 ani nu s-a facut niciun demers pentru recuperarea sumei de la data scadentei acesteia. In al patrulea an clientul plateste 200 lei din factura,
Intrebarea este, daca recunoasterea partiala a creantei dupa termenul de 3 ani de la scadenta facurii, face sa curga un nou termen de prescriptie pentru suma de 800 lei?
MULTUMESC
Buna ziua,
O persoana este angajata atat la firma A cu norma intreaga de 8 ore pe zi, cat si la firma B cu 1 ora/zi. Executorul judecatoresc a comunicat ambelor firme adrese de infiintare a popririi, Firma A a confirmat retinerea a 1/3 lei din veniturile salariatului,
Intrebarea este, firma B ce suma consemneaza executorului, in conditiile in care veniturile nete ale angajatului sunt sub 300 lei?
Va multumesc.