avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate laky

Activitate laky

Da au un apartament in romania, care e supus partajului, si vrea sa execute din cota partea lui. A formulat actiune de executare prin executor judecatoresc, si i a fost respinsa ca nefondata.
Buna seara.
In anul 2014, verisoara mea a obtinut o hatarare judecatoreasca in Italia, in urma separarii de catre sotul sau, prin care acesta era obligat la plata unei pensii lunare de 500 euro.Pana la acest moment nu a primit nici o suma, motiv pentru care a cerut o executare silita asupra partii dintr un apartament pe care il detin in parti egale.Instanta din romania a respins aceasta executare " Executarea silită se va face în toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Se va face aplicarea art. 666 alin 8 N.C.Pr.Civ". Avocata a focut referire la un certificat european de executare silita. Va rog sa mi spuneti care sunt sansele sa castige acest proces. O seara buna tuturor!
Am avut un proces cu comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului, unde am solicitat anularea unei hotarari emisa de aceasta.La termen aceasta a formulat intampinare dar cu un continut formal fara a face referire la motivele pentru care a emis aceasta hotarare, in sensul ca nu a facut referire la documentele care se afla la dosarul de reconstituire. Desi in dosar exista TP in care se vede ca a fost reconstituita o sup de teren mai mica decat in documentul emis de arhivele statului, care de asemenea a fost depus la dosar aceasta motiveaza doar prin expresia nu a facut dovada detinerii unei suprafete mai mari decat cea reconstituita anterior. Am formulat de asemenea raspuns la intampinare si am depus si o schita a suprafetei de teren care a fost reconstituita, care este de asemenea mai mica decat cea inscrisa in doc emis de arhivele statului. Instanta a emis hotarare ca nefondata cererea, ba mai mult decat atat face afirmatia ca sup inscrisa in TP nu este mai mica decat cea inscrisa in doc emis de arhivele statului. Oare chiar asa de departe poate sa mearga un judecator? Surprinzator ca desi comisia judeteana a facut o intampinare formala instanta a facut referire la unele aspecte din legislatia privitoare la reconstituirea dreptului de proprietate. Acum in cadrul recursului pe care intentionez sa l fac eu va trebui pe langa aberatia emisa de comisia judeteana sa dezbat si unele din elementele expuse in motivarea instantei? Cine pe cine apara?
Am solicitat instantei de judecata obligarea comisiei de a reconstitui dreptului de proprietate.
Aceasta solicitare nu a fost acceptata, este prematur a motivat instanta. Comisia nu a atacat in niciun fel hotararea instantei. Comisia judeteana care a emis hotararea si pe care am chemat-o in instanta nici macar nu a fost citata de instanta, doar comisia locala a prezentat intampinari de fiecare data.
Nu inteleg cum poti, ca la o a doua analiza sa emiti o alta motivare pentru a respinge o cerere. Nu trebuiau prezentate in prima hotarare toate motivarile de respingere?
Asa mi se pare ca este un abuz ca de fiecare data sa emita o alta motivare.
Buna ziua.
Am scris pe forum mai mult despre acest subiect, si am ajuns intr-un punct unde se pare ca am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Am actionat in instanta prima hotarare luata de comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, si am castigat in sensul ca s-a dispus de instanta reluarea procedurii de reconstituire. Mentionez faptul ca in prima hotarare comisia a expus doar un argument pentru respingerea cererii, argument care a fost si subiectul dosarului in cauza, pentru care instanta a dispus reluarea procedurii.
Se pare ca, comisia judeteana emite acum o noua hotarare cu alta motivare de respingere a cererii.
Va intreb, motivele de respingere a cererii nu trebuiau expuse in cadrul primei hotararii?
Nu este tradiva motivarea din aceasta hotarare?
Este nevoie de o noua cere de chemare in judecata a comisiei pentru a sustine aceasta motivare?
Va rog un raspuns in acest sens.
O zi buna.
Răspuns la discuția radierea masinii
Va spun de la inceput ca nu sunt un specialist in drept dar pot sa va spun cum am procedat eu.
Am facut in primul rand o adresa la politia pe raza caruia isi are domiciliul actualul proprietar.
Solicitati ajutor in sensul ca politia poate sa oblige cumpararorul sa inmatriculeze masina pe numele lui.
Cu raspunsul de la politie, formulati o cerere de chemare in judecata prin care sa aratati ca a-ti facut si alte demersuri legale pentru radiere masinii.
De asemenea cereti in instanta ca noul proprietar sa plateasca sau sa va returneze bani platiti pe toate amenzile.
Eu personal am obtinut radierea masinii dupa primul termen, si nici nu ma costat mult, doar niste taxe si ceva timbre.
Este mai bine daca a-ti facut pe certificat si mentiunea "instrainat catre la data de ".
Va doresc bafta si rabdare.
Am vazut si un raspuns de la un specialist intre timp.
Dupa prima hotarare exista un termen in care se poate face recurs.
Daca in termen nu intervine recursul mergeti la instanta cu hotararea initiala si solicitati sa o autentifice cu mentiunea fefinitiva.
Am formulat o petitie adresata primarului. Acesta nu a raspuns in termen si am formulat o notificare catre acesta prin care faceam cunoscut faptul ca au fost incalcate prevederile legale cu privire la termenul de 30 de zile pentru formularea unui raspuns. De asemenea am precizat ca voi actiona in contencios administrativ in cazul in care nu voi primi raspunsul solicitat.
As vrea sa intreb care este limita daunelor materiale pe care pot sa le cer in cazul in care se va ajunge in instanta, deoarece nu doresc sa las acest lucru asa, avand in vedere faptul ca nu este pentru prima data cand intampin aceasta problema.
Va multumesc.
Buna ziua.
Mama mea a obtinut o hatararea definitiva si irevocabila la o respingere a contestatiei de restituire a dreptului de proprietate formulata la comisia judeteana.
Hotararea comisiei a argumentat ca, contestatia nu a fost formulata in termen. Hotararea instantei de judecata anula in partea hotararea comisiei judetene, deoarece acesta era emisa pentru mai multe persoane, si dispunea reluarea procedurilor.
In urma acestei hotarari s-a adresat in luna martie cu o scrisoare la comisia locala pentru a pune in aplicare prezenta hotarare, respectiv retrimiterea la comisia judeteana a dosarului de reconstituire a dreptului de proprietate.
Pana la acesta data nu a primit raspuns la acesta solicitare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu privire la demersurile care se pot face pentru punerea in aplicare a acestei hotarari.
Va multumesc, anticipat.
Răspuns la discuția Termen depunere contestatie
Multumesc, dar totusi insist.
Plic primit pe 25.02.2009, prima zi de la care se calculeaza este 26, avand in vedere ca luna februarie anul 2009 avea 28 de zile, termenul de 10 zile se implineste in data de 07.03.2009, iar asa cum spune si legea, daca termenul expira intr-o zi libera, nelucratoare acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare, respectiv 09.03.2013.
Eu consider ca, acea contestatie a fost depusa in termen legal.
Buna seara.
Va rog un raspuns la intrebarea mea.
Mama mea a depus contestatie impotriva hotararii comisiei locale cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate.
Conform precizarilor comisiei locale acest termen era de 10 zile.
Este prevazut in lege undeva acest termen?
A primit hotararea in 25.02.2009 si a depus contestatia in 09.03.2009.
Este in termen, avand in vedere ca aceasta contestatie nu se putea depune in zile nelucratoare, este specificat in lege acest termen de 10 zile si cum se calculeaza?
Multumesc pentru ajutor!