avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_b75

Activitate mihai_b75

Răspuns la discuția delegatie in afara tarii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns. Da, ma incadrez la punctul J) deoarece actionarii firmei din Romania sunt 2 societati comerciale, parte a aceluasi grup de firme din Serbia.
Buna ziua,

Incepand cu data de 29 martie 2021, ma angajez la o firma din Romania, filiala a unei companii straine, care imi cere ca in prima saptamana de lucru sa ma deplasez la birourile lor din Sofia si Belgrad. Deci, imi cere sa plec in delegatie in afara tarii.
Asa cum se prezinta situatia actuala, la intoarcere sunt obligat sa intru in carantina 14 zile.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- sunt obligat sa ma deplasez in interes de serviciu intr-o tara aflata pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat?
- ce beneficii asa putea solicita angajatorului pentru aceaste 2 saptamani in care ma face prizioner in propria mea casa? Bineinteles ca angajatorul imi va cere sa lucrez de acasa in aceste 14 zile, dar cum ramane cu acele 8 ore in care sunt inchis in casa datorita solicitarii lor de a ma deplasa in afara tarii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sanatate!

Mihai
Răspuns la discuția Constructie casa in regie proprie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara stimată doamnă. Va mulțumesc pentru răspunsul dvs dar mai ales pentru sugestiile oferite. Toate cele bune! Mihai.
Buna ziua,

Am agreat cu un constructor sa-mi ridice o casa anul acesta si de curand am primit draftul de contract de la el, dar unde este mentionat el, ca persoana fizica, trecut ca "Administrator lucrare" si faptul ca se construieste in regie proprie. Acolo mai este mentionat ca se ocupa el de obtinerea autorizatiilor de constructie si la final de intabulare.
N-am indoieli in privinta lui ca si constructor, ca-l cunosc de mult timp si dovada ii sunt zecile de case pe care le-a construit in localitate, dar totusi, la ce riscuri sa ma astept din postura de Beneficiar? Unde sunt riscurile construirii unei case in regie proprie? Ce conditii ar trebui sa-i pun ca sa fiu eu acoperit?
De mentionat ca trebuie sa-i plateasc lucrarea esalonat (30+30+30+10%), 10% fiind la final ptr intabulare si conectare la utilitati.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Spor!

Mihai
Răspuns la discuția Incasare dividende 2020 sau 2021?
"Ceea ce veti incasa in 2021, e pentru acel an." Adica e pentru 2021, corect? Multumesc.
Buna ziua,

Anul acesta am incasat dividende aferente anului financiar 2019 in limita plafonului de 12 salarii minime/2020 (26.760 lei) dar as mai putea incasa o diferenta deoarece profitul net din 2019 imi permite acest lucru.
Daca voi face incasarea dupa 1 ianuarie 2021, dividendele se raporteaza la anul 2021? Nu mai e nevoie sa depun Declaratia Unica, corect?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Spor!

Mihai
Buna ziua,

Imi expira valabilitatea sediului social si ma intreb, daca gasesc sa inchiriez o casa sau un apartament la care proprietarul este de acord sa imi stabilesc sediul social (fara activitate), as putea deduce in contabilitate plata chiriei? Daca da, cum? Doar in baza contractului incheiat intre proprietar si firma mea sau trebuie sa-mi emita obligatoriu o factura lunara?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Spor!
Buna ziua,

Pentru sediul social al firmei am inchiriat o adresa de la o firma specializata. Daca la expirarea contractului agreez cu proprietarul sa reinnoiesc pe inca 1 an sau 2, mai trebuie sa operez ceva modificari la ORC? Practic, voi avea aceeasi adresa pe CUI.

Multumesc anticipat ptr. raspunsurile dvs.

Cu stima,

Mihai
Discuție contract chirie
Buna ziua,

Am un contract de inchiriere cu un dezvoltator pentru un apartament pe persoana fizica, contract recent reinnoit pe un an ( de la 1 feb.), pe o suma mai mare, evident.
In contextul actual, cu sotia trimisa in somaj tehnic si afacerea personala afectata de criza, as dori sa aflu cum pot sa-l renegociez, daca am vreo solutie de la Stat care sa ma ajute sa solicit dezvoltatorului fie o pasuire la plata, fie o reducere a sumei de plata.
Mentionez ca acest dezvoltator are scoase la inchiriat in acest moment alte apartamente similare cu sume mai mici decat cea pe care o avem in contract.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mihai
Răspuns la discuția Completare declaratia unica 2019
Multumesc frumos ptr. raspuns, stimate domn.
Toate cele bune!

Mihai