avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate ionelpo906

Activitate ionelpo906

Buna dimineata
Nu ma opun de dragul de a ma opune.Pur si simplu nu vad sensul pentru care copilul sa frecventeze o scoala departe de casa care,pe deasupra,nici nu este mai buna-asta o spune Ministerul Educatiei.Si doresc sa ma implic in educatia copilului desi pana acum mama ma- ignorat in toate etapele acestui aspect din viata copilului meu - gradinita,cursuri adiacente, etc..In fond de ce se mai numeste custodie comuna daca doar parintele la care este copilul trebuie sa hotarasca in legatura cu viitorul copilului iar celalalt trebuie doar sa accepte de facto acele decizii.
Buna seara
Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se rezuma strict la respectarea programului de vizita stabilit de instanta.In prezent copilul se afla inscris la o scoala aflata in apropierea locuintei - aproximativ 500 m.Mama doreste insa - din ce am aflat de la copil si de la cunostinte comune - sa transfere copilul la o alta scoala,aflata mult mai departe de casa - circa 3 km.Din punctul meu de vedere acest eventual transfer nu se justifica,scoala pe care o frecventeaza acum copilul este una buna-conform evaluarii Ministerului Educatiei se afla pe un loc mult mai bun decat cel pe care se afla scoala la care doreste mama sa inscrie copilul.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
Doar mama are dreptul de a decide ce scoala este mai buna pentru copilul nostru?
Eu nu pot avea nici un cuvant de spus in aceasta privinta?
In cazul in care informez conducerea scolii unde ar urma sa fie inscris copilul ca nu sunt de acord cu acest transfer,acesta mai poate avea loc?
P.S. Nu doresc altceva decat ca si copilul meu sa aiba parte de o educatie cat mai buna si doresc sa ma implic in acest aspect atat de important pentru copil.
Buna ziua
Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea problema.
In cursul anului 2012 mi s-a facut o sesizare la DGASPC.Intre timp aceasta situatie s-a rezolvat.Dar in prezent intetionez sa intentez un proces in cadrul caruia mi-ar fi de folos o copie dupa acea sesizare din anul 2012.Intrebarea mea este urmatoarea:pot obtine acea copie cu o simpla solicitare adresata DGASPC ?Sau sunt necesare alte formalitati?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Zile libere
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Zile libere
Buna ziua
Am fost anuntat de catre angajator ca in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie se lucreza,urmand a primi zile libere in 24 si 31 decembrie.Intrebarea mea este urmatoarea : aceste zile libere sunt platite sau sunt zile libere fara plata?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Am inteles.Dar pot cere o recalculare - eventual recuperare?
Buna ziua .Ma adresez dumneavoastra in legatura cu urmatoarea problema.In urma divortului ( 2011)s-a stabilit domiciliul copilului minor la mama – custodie comuna- si plata pensiei de intretinere in cuantum de 360 ron lunar.Intre timp mama a solicitat calcularea pensiei alimentare dupa noul cod.Desi in sentinta se stipuleaza luarea in calcul a veniturilor cu caracter de continuitate,serviciul financiar i-a in calcul si celelalte venituri intamplatoare- ore suplimentare,prime ocazionale.Intrebarea mea este urmatoarea : este corect acest mod de calcul ?Iar daca nu este corect se poate cere recalcularea sumelor platite si eventual recuperarea lor?
Buna seara.As dori sa aflu care sunt sporurile minime obligatorii pe care angajatorul este obligat sa le plateasca - spor de noapte,spor ore suplimentare efectuate in cursul saptamanii,spor ore suplimentare efectuate in zilele de sambata - zi si noapte.De asemenea as dori sa aflu numarul maxim de ore suplimentare pe care le poate efectua un angajat si cui se poate adresa acesta daca angajatorul il obliga sa le depaseasca.Ce risca angajatorul in acest caz?
Răspuns la discuția Cont bancar gresit
Buna ziua

In cazul meu platitorul - firma de pariuri - are cont deschis la alta banca.In acest caz mai pot recupera banii?Daca da atunci ce demersuri ar trebui sa fac?
Va multumesc !
Buna ziua.Am solicitat o retragere de bani dintr-un cont deschis la o firma de pariuri on-line.Problema consta in aceea ca am indicat un cod IBAN gresit - codul exista si este al unei persoane juridice.Firma de pariuri a aprobat tranzactia si mi-a retras suma solicitata din contul meu deschis la ei.Ca urmare a propriei mele greseli,suma in cauza nu a ajuns la mine.Firma careia ii apartine contul indicat de mine poate retine acei bani sau este obligata sa ii restituie?
Va multumesc.