avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate florin2014

Activitate florin2014

Daca in masa succesorala cuprinde sume de bani in depozite la banca si nu s-a deschis succesiunea la peste 2 ani de la decesul titularului contului , mostenitorii pot pierde acesti bani?
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune in instanta
Pai mostenitorii in cazul de fata sunt sotul supravietuitor si doi copii. Unul dintre copii nu doreste sa se prezinte. A fost sunat de notar , a raspuns si cand a auzit despre ce este vorba a inchis. Dar notarul spune ca el nu citeaza deoarece nu vrea sa dezmosteneasca pe nimeni.
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune in instanta
Notarul la care am fost nici macar nu vrea sa inregistreze actele ca sa nu fie nevoit apoi sa citeze mostenitorii. Are voie sa nu doreasca sa faca succesiunea atat timp cat este cel care trebuie sa o faca (adica in raza judecatoriei ultimului domiciliu al defunctului)?
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune in instanta
Si aceasta incheiere cum se obtine? Situatia este urmatoarea. Mostenitorii au fost in prima faza la notar si acolo din diverse motive nu s-au inteles. Notarul i-a chemat de 2-3 ori si nu s-au inteles si apoi le-a dat actele acasa.
Cum se obtine aceasta incheiere?
Răspuns la discuția Dezbatere pe cale judecatoreasca
Multumesc pentru raspuns. Ce acte trebuie pentru o astfel de dezbatere?
Daca masa succesorala e alcatuita din casa, pamant si bani la banca se poate face dezbatere succesorala doar pentru a imparti banii.
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune in instanta
Eu am citit si scrie ca te poti adresa direct instantei. Nu e evident ca nu te-ai inteles din motiv ce te duci la instanta? Cine se duce asa aiurea?
Se poate face dezbatere in instanta fara a merge mai intai la notar? Am consultat un avocat pentru a deschide succesiunea pe cale judecatoreasca si a spus ca trebuie sa merg mai intai la notar. Este adevarat?
Care sunt pasii care trebuiesc parcursi pentru a deschide un PFA?
Fara inscrisul de la camera notarilor publici nu se poate? Taxa de timbru de 5% unde este reglementata? Daca actiunea in instanta are loc la mai mult de doi ani de la deces se plateste ceva in plus?