avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate aurash29

Activitate aurash29

Buna ziua,

In seara de 07-03-2024, o ruda, care are acelasi nume de familie cu mine si care este nascuta la 3 zile distanta, conducea un autovehicul in timp ce a fost oprita de către un echipaj de poliție pe raza localității Slobozia. Acesta s-a identificat in mod fals ca fiind eu, neavand cardul de identitate asupra lui, dar stiind data mea de nastere si numele, Politistul nu a facut verificari suplimentare, luand de bune informatiile false transmise de acea persoana.
Respectivul s-a ales cu o amendă care de fapt este pe numele meu
, fapt constatat si pe portalul hub.mai.gov.ro. Fac mentiunea ca la data respectiva eram in Bucuresti, fapt ce poate fi dovedita cu martori.
Va rog, ce ma sfatuiti in aceasta situatie? Ce pot face? Va mulțumesc din suflet!
Bina ziua, Locuiesc intr-un imobil nou, urmeaza sa fie racordat la curent prin Enel. Enel a cerut acordul tuturor proprietarilor pentru a i stala postul trafo pe terenul comun blocului. Acordul a fost dat de toti, dar sunt 4 proprietari din 40 care au refuzat sa aduca certificatul fiscal. Fara acestia nu se poate incheia contractul cu Enel si nu pot incepe lucrarile pentru a racorda blocul la energie electrica (in prezent blocul primeste temporar curent electric de la o intreprindere apropiata).
Se poate actiona in vreun fel împotriva vecinilor care refuza aducerea documentelor necesare pentru semnarea contractului cu Enel? Stiu ca este coproprietate fortata, dar totusi ne este afectat dreptul de a ne racorda la energie electrica, iar pretul platit in prezent la acea întreprindere este foarte mare. Ce metoda de rezolvare credeti ca exista?

Va mulțumesc tuturor pentru raspunsuri!
Buna ziua. Am mostenit doua terenuri extravilane si cand am vrut sa le fac cadastru am aflat ca sunt inscrise la Ocpi de altcineva. Apar pe geoportal ca ar avea cadastru dar fara nr cadastral. Aseara am citit ca este o posibilitate a celui care poseda pamantul sa l inscrie. Dupa 3 ani de inscriere, daca nu apare proprietarul cu acte sau vreun litigiu , acel teren se intabuleaza posesorului cu drept deplin.

Daca exista o persoană care a exercitat posesia si a obtinut un drept de proprietate, prin actiunea in revendicare mai am sanse reale sa recuperez terenurile? Va mulțumesc!
Buna ziua! Am calitatea de parat si am observat mai multe erori materiale in cererea de chemare in judecata. Pot formula o cerere catre instanta pentru indreptarea erorilor respective? Daca da, imi puteti spune,va rog, cum se numeste si daca exita un model? Va multumesc!
Buna dimineata. Mi s-a cerut sa depun la instanta obiectivele expertizei topografice in cadrul unui proces. Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de adresa catre instanta pentru transmiterea acestor obiective? Va multumesc!
Buna ziua! In cazul in care am incheiat un contract de inchiriere iar proprietarul are datorii la intretinere si utilitati, imi da dreptul acest fapt la rezilierea contractului? Multumesc
Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu un model de cerere de dizolvare de drept a unei asociatii (reducerea numărului de asociați sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni) ce trebuie depusa la instanta?
Va multumesc!
Bună ziua,
Am o asociație înființată de câțiva ani cu încă 2 persoane. Cele 2 persoane s-au retras si am rămas singur, cum pot face sa închid asociația? Menționez ca nu am avut activitate pe asociatie și nici nu avem bunuri ci doar banii depuși în banca pentru constituire. Este nevoie neapărat de lichidator? Lichidatorul trebuie plătit de mine? Va mulțumesc!
Buna seara,
Imi puteti explica, va rog, ce inseamna urmatoarea clauza: "SC.........SRL este considerat de drept pus in intarziere si decazut din beneficiul termenului. " ?
Buna ziua,
As dori sa ma inscriu la un concurs pentru un post de "referent debutant studii medii". La conditiile pentru inscrierea la concurs sunt trecute studii medii, daca insa am studii superioare, ma pot inscrie la concurs?

Multumesc!


"referent debutant:
nivel de studii – medii: diplomă de bacalaureat;"