avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate _Alin_

Activitate _Alin_

Răspuns la discuția decadere drept administrare probe
Adica instanta poate să ia in considerare probele depuse cu incalcarea normelor procedurei de depunere a dovezilor cu 5 zile mai devreme de termenul de judecată (art. 254 ncpc) ?
in art. 254 ncpc se prevede că probele se propun, sub sancţiunea decăderii, de către reclamant prin cererea de chemare în judecată, iar de către pârât prin întâmpinare, dacă legea nu dispune altfel. Ele pot fi propuse şi oral, în cazurile anume prevăzute de lege.
Decadere daca oricare dintre părți nu a depus administrarea de probe cu 5 zile inainte de termen.

Reclamanta a depus administrarea de probe cu 2 zile inainte de termen, iar legea prevede ca cu 5 zile inainte de termen.

instanta mai are dreptul de a lua in considerare probele administrate de reclamanta ce le-a depus cu 2 zile inainte de termenul de judecată?
Discuție Termenul corect
Daca instanța m-a instințat ca am dreptul sa depun intâmpinare in termen de 25 de zile, iar termenul din cea de-a 25 zi cade intr-o zi nelucratoare (S sau D), zile nelucratoare, se poate lua in considerare si termenul din ziua următoare de Luni, zi lucratoare?

Care este temeiul legal care precizeaza ca intampinarea se depune si in ziua următoare (ziua a 26 sau 27) daca ziua de 25 care era termenul legal pica în o zi nelucratoare (S sau D) ?
Discuție Ce inseamna?
Ce inseamna: ,,de la data comunicării cererii de chemare în judecată sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe şi a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică'' ?

Parata nu a depus intampinare, rezulta ca a decazut din dreptul de a mai propune probe si de a invoca excepții.
Dar ce inseamnă ,,în afara celor de ordine publica'' ?

Răspuns la discuția Copil născut în Germania
In cazul in care copilul s-a nascut in Germania, copilul este cetatean german, iar pasaportul se emite de statul cetateanului, in cazul copilului, pasaportul se elibereaza de statul German.
Pasaportul este valabil, deci puteti trece granita spre Romania.
Deviez de la sibiectul deschis de d-stră si in locul unui răspuns va dau un sfat:
- Daca aveti bani ce doriti sa platiti lunar pentru ca apoi sa aveti o pensie facultativa, eu va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva, deoarece d-stra platiti in fiecare lună, insa nu puteti fi sigura ca veti apuca varsta de pensionare, iar daca apucati sa iesiti la pensie, in conditiile din ziua de azi in care aerul e poluat, alimentele sunt stropite cu chimicale, nivelul de trai dupa varsta de pensionare (65 ani) este foarte mica, si atunci, la un calcul veti ajunge la concluzia ca contributiile catre pensia facultativa au fost mai mari decat pensia pe care o veti primi.
Introduceti calea de atac (apel sau recurs), aratati ca parata are capacitate procesuală de folosința prin conducatorul institutiei, in cazul primăriei conducator este primarul ce poate avea capacitate procesuală de folosinta.
Răspuns la discuția redeschidere urmărire penală
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Totusi mai am trei intrebari:

1) Cererea de redeschidere urmărire penală, se depune la acelasi parchet unde s-ar afla dosarul, sau trebuie la un parchet superior?
2) Cererea de redeschidere urmărire penală va parcurge in continuare traseul procuror de caz - prim-procuror, sau va fi examinata doar de prim-procurorul parchetului?
3) In cazul in care procurorii nu vor sa redeschida urmărirea penală, ordonanta parchetului va fi atacata la instanta conf. art 340 cpp?
Răspuns la discuția redeschidere urmărire penală
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In cazul ordonantelor de clasare.


Sa zicem ca impotriva ordonantei de clasare se face plangere la judecatorul de camera preliminara, iar judecatorul respinge plangerea impotriva ordonantei de clasare, partea nemultumita (de fapt partea vatamata), poate formula cerere de redeschidere urmărire penală conf. art. 335 (5) Cpp - la judecator, sau conform art. 335 ( 1-2) Cpp - la procuror?
Răspuns la discuția redeschidere urmărire penală
Daca nu se mai poate face nimic, adica nu se poate introduce o cerere de redeschidere a urmăririi penale (art. 335 cod proc. penal) in urma hotararii judecatoresti la Confirmare renuntare urmărire penala (art. 318 cod proc. penal), atunci art. 335 cand poate fi aplicat pentru o cerere de redeschidere a urmăririi penale?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din descrierea dvs inteleg ca este vorba de o solutie de renuntare la urmarire penala.
Daca judecatorul de camera preliminara a admis cererea de confirmare, s-a terminat, nu mai aveti ce sa faceti.
Doar in situatia in care suspectul sau inculpatul nu şi-a îndeplinit cu rea-credinţă obligaţiile stabilite conform art. 318 alin. (6), procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea urmăririi penale.
Nu inteleg exact ce anume calitate ati avut dvs in dosar.