avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate parinteiasi

Activitate parinteiasi

Discuție Salarizare 2019
De la 1 ianuarie 2019 se majoreaza salariile bugetarilor cu 25% din diferenta intre ceea ce apare in grila pt 2022 si ceea salariul actual. In grila din lege apare salariul pt vechime maxima la unele functii si pt vechime zero la altele. La acestia din urma se calculeaza intai salar+ vechime pt 2022 si apoi se vede diferenta care trebuie impartita la 4? Sau se pierde vechimea? Mentionez ca acum vechimea este inclusa in salariul de baza. Concret: bibliotecar gradul I, studii superioare, vechime gradatie - 4 , salariul actual: 1925. In grila: 4345 pt vechime zero. Cu cat se va mari salariul? Multumesc!
Discuție Vaucere vacanta
Sunt bugetar, dar la institutia unde lucrez nu s-au acordat vaucere de vacanta si nici nu se mai spera! Cica "nu sunt fonduri" de la Bucuresti, adica de la Academia Romana. Ce putem face pentru a primi drepturile cuvenite prin lege?
Buna ziua, daca am contractul de munca suspendat (concediu de maternitate, concediu fara plata sau deplasare in interes de serviciu pe o perioada mai mare de 3 luni), am dreptul sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post mai bun decat cel pe care il am, in aceeasi institutie? Mentionez ca va fi un concurs de dosare, deci prezenta mea in institutie nu ar fi necesara. Cei de la biroul personal refuza sa imi primeasca dosarul, pe motiv ca nu sunt in institutie pe toata perioada depunerii dosarelor. Va multumesc, Ionela R.
Răspuns la discuția Salarizare bugetari
Sa inteleg ca de fiecare data cand salariile din invatamant s-au majorat, ar fi trebuit sa se majoreze si salariile din institutele aflate in subordinea Academiei Romane?
Multumesc.
De ce salariile angajatilor din Institutele de cercetare ale Academiei Romane nu s-au majorat deodata cu cele ale angajatilor din invatamant? Nu mai este in vigoare legea Nr. 752 din 27 decembrie 2001, republicata in MONITORUL OFICIAL NR. 299 din 7 mai 2009, care prevedea: "Salarizarea personalului din unităţile de cercetare ştiinţifică ale Academiei Române, având funcţiile prevăzute la art. 7 lit. a) - d) din Legea nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, se face în conformitate cu dispoziţiile aplicabile personalului didactic."
Multumesc.
In data de 22 noiembrie a avut loc un concurs national de matematica. Taxa de participare s-a strans de catre profesori, in scoli. Conform regulamentului, fiecare elev participant ar fi trebuit sa primeasca un punctaj si in urma acestuia sa se alcatuiasca un clasament national si sa se obtina premii. Cand s-au afisat punctajele, unii copii au avut surpriza sa afle ca lucrarile lor s-au pierdut, pentru ca trebuiau corectate la Bucuresti si curierul care a preluat coletele a pierdut cateva. Organizatorii si-au cerut scuze pe site si au promis ca incearca sa dea de urma coletelor. Intre timp a trecut perioada de contestatii siorganizatorii au afisat rezultatele finale, desi coletele cu lucrarile a peste 500 de elevi nu au fost gasite. Acesti elevi nu fapar in lista elevilor participanti, nici nu au rezultate. Organizatorii au anuntet premiereaelevilor patricipanti, ca si cum au uitat de lucrarile pierdute. In regulamentul concursului nu se prevede forta majora, iar organizatorii au recunoscut ca nu se asteptau sa se piarda coletele si ca... nu stiu ce sa faca. Curierul afirma ca a livrat toate coletele. Exista o lege care sa permita organizatorilor afisarea rezultatelor finale fara a afisa rezultatele tuturor participantilor? Mentionez ca tot organizatorii s-au ocupat de trimiterea prin curier a lucrarilor. Si tot a lor a fost ideea de a nu face copii ale lucrarilor, de a nu le scana si de a nu face asigurare pentru coletele trimise. Cum se poate face dreptate pentru copiii care au participat la acest concurs si ar fi meritat premiile(premiul I este 400 lei si o tabara gratuita), dar acum nu se mai regasesc deloc pe listele de participanti? Cate lucrari trebuiau sa se piarda pentru a fi anulat concursul? Exista o lege care sa poata fi aplicata?