avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate luticus

Activitate luticus

Am un teren de 5 ha ocupat abuziv si lucrat de persoane necunoscute. Eu nefiind din zona m-am adresat politiei spre a identifica acesti autori. }nsa politia a raspuns ca nu este tulburare de posiesie si atat. Intrebarea e daca politia ar fi obligata printr-un act normativ sa imi indice autorii pentru ca eu sa ii pot actiona in instanta.
Un primar sesizeaza un minister privitor la emiterea in fals a unui document pentru o persoana fizica. Cercetarea administrativa demonstreaza ca documentk ekiberat este perfect valabil. Persoana fizica il poate actiona in instanta pe primar ?
Un avocat a incheiat un contract onorific cu o primarie insa in proces depune diverse sume de bani cum ca ar fi achitate de primarie.
Intrebari
1. Este valabil un asemenea contract cu o institutie a statului ?
2. Chitantele depuse in instanta pot fi considerate falsuri si uz de fals ?
Plata unor cheltuieli de judecata in favoarea unei primarii nu se poate face nestiindu-se contul la trezorerie iar primaria nu raspunde la solicitare dorind o executare silita cu adaugarea cheltuielilor de executare.
Exista o alta modalitate de a achita aceste cheltuieli prin consemnare la CEC ? eu locuiesc la 800 de km fata de locatia primariei.
Discuție Tardivitate ?
O sentinta definitiva executorie preterntii banesti împotriva unei societati comerciale emisa în 2010 mai poate fi pusa in executare ?
Prefectul a atacat in contencios o hotarare de consiliu local a unei comune pentru a nu valida un act aditional prin care un avocat nu mai poate reprezenta in instanta procesele primariei. Prezentandu-ma la termen instanta sesizata de partea adversa ca prefectul a introdus o actiune in contencios privitor la contractul de servicii juridice instanta nu mi-a mai permis sa continuii mentionand ca contractul este suspendat.. Este legala atitudinea instantei avand in vedere ca instanta de contencios nu s-a pronuntat inca.
cris0811 a scris:

dvs glumiti acum..??


pe acest forum nu se glumeste. Daca va amintiti pe vremea comunismului niste baieti faceau dreptul la fara frecventa si ocupau posturile juridice babane iar absolventii de la zi mergeau consilieri la CAP...
Răspuns la discuția Cerere de revizuire
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este proces civil sau penal?


civil fond funciar
Partea care a pierdut procesul a depus cerere de revizuire dupa 9 ani. Partea care a castigat a primit citatie cu data procesului si nr dosar fara a fi atasata si copia cererii de revizuire. Astfel nu cunoaste motivul invocat de revizuent.
E posibil sa nu se ataseze cererea de revizuire pe care nu a primit-o niciunul din cei 3 petenti care au castigat procesul ? Este motiv de respingere a actiunii ?
Pentru o sentinta data in anul 2008 fond funciar partea adversa a formulat cerere de revizuire in anul 2017. Vechiul cod de procedura civila prevede un termen de depunere a revizuirii ? Poate fi invocata exceptia tardivitatii ?