avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate Amitame

Activitate Amitame

O zi libera in termen de 30 de zile calendaristice si plata acelei zile de 1 ianuarie conform contractului colectiv de munca . De exemplu la mine la servici initial se platea acea zi libera legala cu 200 % , fara zi libera , apoi s-a revenit , si se plateste 100 % plus o zi libera .
Buna dimineata !
Puteti face tot felul de plangeri si oriunde , doar daca , inchirierea spatiului , a fost declarata la administratia fiscala si s-a perceput impozitul aferent chiriei incasate de proprietar . Politia nu prea se baga in astfel de situatii . In ceea ce priveste recuperarea bunurilor , cam greu sa ma pronunt , daca nu aveti acte pentru toate .
Normal ca proprietarul nu putea face asa ceva , dar a facut , considerand bunurile luate , in contul chiriei neancasate . Platiti chiria restanta , plus ce mai e de plata , si discutati omeneste (daca se poate ) , pentru a va recupera bunurile . Si o intrebare va pun si eu , daca tatal nu a mai platit chiria , si a intarziat o luna , de ce nu ati platit dvs . evitand astfel , aceste neintelegeri .
O zi buna !
Răspuns la discuția Citire repartitoare
Buna seara !
Da este legal , dar in functie de ceea ce prevede contractul incheiat cu acea firma . Situatia este aceeiasi cu cea din blocul in care locuiesc . Intrebati administratorul ce prevede acel contract si pe ce perioada a fost incheiat . Pot fii ani de zile .Poate ar fii bine sa-l vedeti .

Dumneavoastra vorbiti de locatarii cinstiti care declara corect consumurile . Dar va intreb eu acum ? Cati mai sunt cinstiti ? Pierderile se trec la comun .
Chiar daca faceti plangere penala , nu aveti nicio dovada ca acele bunuri sunt ale "prietenului" respectiv .Veti cheltuii bani , veti pierde timp . Nu va descurajez , dar unde-i dovada ?
Parca americanii spun asa :" Orice fapta buna nu ramane nepedepsita " , asta ca sa nu spun proverbul romanesc .
Am facut si eu acelasi lucru , si astept acum sa vad daca colega de servici , isi va respecta datoria fata de mine .
Puteti inchiria astfel :
Legal prin adminstratia financiara , unde veti platii impozitul aferent chiriei incasate , sau puteti inchiria in alt mod .Deasemenea puteti inchiria printr-o agentie imobiliara , unde veti platii comisionul aferent si dumneavoastra si chiriasul , intocmindu-se un contract de inchiriere (aici , iar trebuie declarat la administratia financiara ). Si mai exista o modalitate de inchiriere cu acordul tacit al partilor .
Pentru cabinetul de psihologie , (inteleg ca locuiti la bloc ) , va trebuie un formular , probabil de la asociatia de proprietari . Acestia trebuie sa va dea acordul , deasemenea cei de pe palier , cei care locuiesc la etajul de sub apartamentul dvs . si cei care locuiesc la apartamentul de deasupra dvs .
Sper ca v-am fost de folos cu acest raspuns .
Buna ziua si multumesc pentru posibilitatea pe care o am in continuare de a adesa intrebari pe acest site .
Sunt pensionata pe caz de boala cu drept de munca gradul 3 . Lucrez de 7 ani 4 ore/zi . La anul in 2016 octombrie implinesc varsta legala de pensionare . Si aici vine intrebarea mea , de fapt doua .
1. Cat la suta procentual , reprezinta pensia de invaliditate gradul 3 , din pensia legala ? Sa fiu mai precisa , cam cu cat -s-ar marii pensia actuala ?
2.La anul in octombrie , eu trebuie sa ma duc la casa de pensii cu adeverinta de la servici , unde se arata ca am mai lucrat 8 (respectiv 4 ani , si ce salariu am avut ) , sau depune firma dosarul ?
Va multumesc anticipat , oricui imi da un raspuns .
Răspuns la discuția Plata Intretinere + Penalitati
Asa este , intai se platesc penalitatile si apoi cota de intretinere .
Răspuns la discuția Reclame in usa acces apartament
Buna dimineata !

Ati putea pune de forma un afis la intrarea in bloc (cum am mai vazut ) , bloc monitorizat cu camera video , dar mereu se va gasii un binevoitor , chiar fara sa intrebe cine este si care va deschide usa blocul . Ne confruntam cu aceeiasi problema .
Buna dimineata !
Regret cele intamplate fetitei , mai ales cand este vorba de tata biologic sau vitreg
Dupa parerea mea , codul penal este prea bland cu pedofilii .
Pedofili=castrare chimica
Mult succes in ceea ce doriti si trebuie sa faceti , pentru binele acelei fete .
(editat)Cam greu sa se schimbe din ceea ce este, iar la munca fortat nu se va duce . Evacuarea , avand buletinul cu domiciliu acolo , se poate face in instanta , sau cand expira acel buleti sau carte de identitate , abia atunci , puteti sa nu-i mai faceti domiciliul acolo . Insa , nu cred ca veti avea aceasta tarie , parinte fiind . Totul depinde de dvs. si sot .O hotarare radicala trebuie luata , cu un astfel de comportament (injuraturi , amenintari , s.a.m.d. ) . Dca ii taiati cablu , sau il privati de alte lucruri , situatia poate devenii chiar violenta din cate inteleg Nu poate fii evacuat direct in strada , deoarece are domiciliul acolo .