avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate CristiACB

Activitate CristiACB

Buna ziua. In urma lucrarilor desfasurate in apartamentul de deasupra mea a fost sectionat de 6 ori pana acum firul care alimenteaza iluminatul in apartamentul meu. Mentionez ca firul meu care alimenteaza circuitul de iluminat este amplasat (asa este constructia blocului!!) in pardoseala vecinului de deasupra mea. De o saptamana nu am iluminat in 3 din cele 4 camere ale apartamentului. Am solicitat o verificare a circuitelor electrice din apartament unei firme autorizata ANRE care a emis un buletin de verificare a instalatiei (bineinteles ca am varificat ca aparatele folosite sa fie in stare de calibrare cu certicat valabil). Concluzia a fost intreruperea firului de nul de la instalatia de iluminat. Intrebarea mea este urmatoarea: in aceasta situatie se poate face plangere pentru deteriorarea circuitului si solictarea sumelor pentru remedierea defectiunii? Am vreo sansa sa castig in instanta?
Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul dvs. care este pertinent si la obiect. De altfel chiar aseara am avut o discutie cu unchiul proprietarului - discutie cu titlu de intimidare prin caream fost "amenintat" ca expertiza se va face cu un arhitect pana la data limita stabilita prin nota de control emisa de serviciul control urbanism.
Din spusele dvs. am vreo posibilitate sa contest expertiza daca nu este facuta de un expert in structuri?
Blocul fiind construit pe cadre de beton (din cata rezistenta materialelor am facut eu in scoala - sunt absolvent al facultatii de constructii de masini) iar aceasta modificare fiind facuta chiar intr-un cadru de beton care se continua pana la casa liftului, mie imi suna a modificare care aduce prejudicii sigurantei intregii constructii. Tocmai din acest motiv doresc ca expertiza sa fie facuta de un structurist care sa poata face niste calcule de rezistenta si pe a carui expertiza sa ma pot baza - chiar in cazul in care spune ca golul respectiv nu este un pericol pentru integritatea structurala a intregii cladiri.

Va multumesc.
Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a gasit ajungand la beton, respectiv BCA. Cu ocazia verificarii apometrelelor din acel apartament am vazut ca in peretele de beton ce separa bucataria de camera de zi a fost facut un "caroiaj" pentru a fi decupat un gol de usa. Am solicitat proprietarul si i-am aratat prevederile legii nr. 50/1991 si a legii 230/2007. In aceste conditii am solicitat aprobarea de modificare de proiect si am primit raspunsul " o aduc cand vreau eu, ca eu vreau sa imi fac open space asa cum se poarta".
Acum 2 saptamani respectivul vecin a daramat betonul respectiv si din cauza zgomotului am chemat Politia Locala care a constatat ca modificarile din apartament(inclusiv taierea retelei principale de agent termic) au fost facute fara autorizatie de construire si i s-a acordat termen pana pe data 10 septembrie pentru intrarea in legalitate daca urbanistic conditiile permit in caz contrar aducerea constructiei la forma initiala.
Am facut in continuare sesizari la Primarie si la Inspectoratul Judetean in Constructii.
Intrebarea mea este: in aceste conditii proprietarul trebuie sa faca expertiza pentru a vedea daca modificarile respecta reglementarile referitoare la siguranta in constructii? Daca da poate aduce o expertiza de la o persoana terta care sa specifice ca modificarile sunt in regula?
Multumesc.
Buna ziua.
Sunt reprezentantul legal al unei Asociatii de Proprietari si pentru un rau platnic avem o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pe care am inaintat-o unui executor judecatoresc. Suma de plata este 20450 lei. Exista un termen legal in care se poate realiza aceasta executare? Adica un termen de 6 luni sau alt termen.
In cazul acesta proprietarul in cauza nu munceste si nu are nici un venit. Exista vreo lege care sa ma forteze sa accept o "esalonare de plata" in 1 sau mai multi ani? Exista posibilitatea sa cer un termen de executare de exemplu de maxim 6 luni?

Multumesc.
De fapt nu timpul alocat activitatii mele din cadrul Asociatiei este problema ci reclamatiile repetate pe aceiasi tema la 3 sau 4 institutii.

Daca Asociatia de proprietari este obligata sa aplice legea si sa actioneze in limite legale, atunci in cazul unui abuz de genul reclamatie pe aceiasi tema la Politie, la Serviciul Asociatii de proprietari de la primarie si la viceprimarul orasului, Asociatia este obligata prin lege sa dea raspunsuri far a putea riposta pe cale LEGALA?

Dar respectivul proprietar nu da socoteala nimanui si inseamna ca el actioneaza in spiritul legii, hartuind Asociatia de Proprietari (si nu trebuie sa fii doctor in psihologie ca realizezi ca aceste actiuni sunt urmare a faptului ca recursul la procesul in care este implicat a fost respins de judecatorie).

Deci sa inteleg ca este legal si obligatoriu sa dau explicatii pentru un fapt care a fost demontat de Politie si de serviciul Asociatii de Proprietari de la Primarie si la a treia sau a patra institutie la care se pot face reclamatii/sesizari ??

Iar culmea este ca respectivul proprietar a facut o reclamatie la Asociatia de proprietari cu toate ca toate discutiile respective au fost purtate la sediul Asociatiei in prezenta mea, a administratorului si a unui membru din comitetul executiv al Asociatiei. Iar prin aceasta plangere se solicita si accesul nestingherit in sediul Asociatiei care este si casierie din lipsa de spatiu - loc unde sunt depozitate actele contabile si nu numai ale Asociatiei si exista si seiful in care se pastreaza banii din incasari. Aceasta cerere este corecta d.p.d.v. al Legii 230/2007 eu nu am vazut un articol care sa imi permita restrictionarea accesului in casieira Asociatiei.

Multumesc si scuze daca mesajul prea lung supara pe cineva.
Sunt presedinte de Asociatie de Proprietari si ca urmare a datoriilor acumulate de un locatar a fost actionat in judecatata conform legii 230/2007. Dupa recursurile formulate si respinse la Judecatori si Tribunal, a inceput sa faca la adresa Asociatiei, a presedintelui si administratorului o serie de plangeri (care nu au avut final favorabil pentru acel locatar) la: furnizorul de apa rece, de agent termic la Serviciul Asociatii de proprietari de la Primarie, la Politie. Mai repet toate aceste plangeri nu au dat dreptate in nici o privinta acelui locatar.
Intrebarea mea este daca exista vreo lege prin care sa pot riposta la adresa acestui proprietar care imi consuma timpul si resurse pentru intocmirea raspunsurilor pentru institutiile mai sus mentionate.

Multumesc.
Răspuns la discuția Cheie de la subsolul blocului
De altfel am coborat personal cu vecinul in cauza la subsol si a vazut ca respectivul apometru era blocat. Vecinul in cauza "a descoperit america" adica pe aici se fura apa din condominiu pe care o plateste el. Am permis sa faca poza la acel apometru. In 2 zile am inlocuit apometrul respectiv, am facut proces verbal de receptie a lucrarii si s-a sigilat respectivul apometru, bineinteles acest lucru s-a consemnat si in fisa de citire a apometrului.
La verificarea facuta de reprezentantii Serviciului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei a luat parte si respectivul vecin care vazand ca apometrul este inlocuit si sigilat m-a acuzat ca actionez "pe la spatele lui fara sa il anunt".
Răspuns la discuția Cheie de la subsolul blocului
Sunt curios daca exista vreo Lege care sa ma oblige sa-i dau acestui proprietar cheie. Pana acum nu s-a solutionat reclamatia la Politie si nici cea de la Primarie prin care se solicita acelasi lucru. De altfel aceste serii de reclamatii au inceput in momentul cand afost respins apelul la cele doua procese(si s-a recomandat revenirea la hotararea judecatoreasca atacata): reclamatii la Politie, la serviciul Asociatii de Proprietari de la Primarie, la furnizorii de utilitati. In aceste conditii il suspectez pe acest proprietar ca poate, de exemplu sa dea drumul la apa in subsol doar ca sa faca rau, De altfel am un proces verbal al Comitetului Executiv prin care se evidentiara faptul ca accesul lainstalatiile de alimentare cu apa si sanitare ale blocului este restrictionat prin faptul ca cheie de la subsolul blocului de afla la:administrator, presedinte de asociatie, firma de curatenie si la cei 3 proprietari care au boxe (cu contract) la subsol.

Multumesc.
Răspuns la discuția Cheie de la subsolul blocului
La subsolul blocului este un apometru, functional si sigilat (normal ca este montat dupa apometrul general al blocului) de la care i-a apa rece firma de curatenie. Acest proprietar ma acuza ca prin acest apometru se "fura" apa (in mintea lui de aici sunt diferentele de apa rece) si ca eu favorizez acest lucru. De altfel a facut reclamatie si la societatea de furnizare apa rece tot pe acest motiv, bineinteles ca a fost trimis la plimbare.
Buna ziua. Numele meu este Cristi si sunt presedinte de Asociatie de proprietari. Recent am avut o reclamatie la Politie referitor la faptul ca nu am dat o cheie de la subsolul blocului unui locatar care nu are boxa la subsolul blocului, nici nu este membru in comitetul executiv si mai este implicat in 2 procese: unul referitor la plata datoriilor la intretinere si un proces referitor la penalitati datorate.
Stiu ca subsolul blocului este spatiu comun dar din cate stiu eu in legea 230/2007 nun exista vreun articol referitor la aceasta problema.

Multumesc,

Cu respect
Cristi