avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate luminita29

Activitate luminita29

Răspuns la discuția Angajata gravida revenire
Da dar nu doreste sa intre in lunile tatalui
Buna dimineata.
Am urmatorul caz.
Angajata aflata in CCC solicita revenirea cu 23.05 insa postul este desfiintat si angajatorul doreste sa ii ofere un alt post .
Angajata doreste incepand cu 23,05 prima zi de revenire sa fie in concediu restant apoi sa intre in concediu de maternitate si apoi iar suspendare pentru nasterea celui de-al doilea copil.
In acest caz, contractul se modifica cu ceva avand in vedere ca avem revenire-co-cm-ccc? practic angajata nu va fi nici o zi la munca.
Multumesc
Buna ziua,

Copilul unei angajate face 2 ani in 10 iulie. Ea va trebui sa revina la munca pana la data de 10 iulie sau inainte cu 2 luni de aceasta data? in aceste 2 luni daca ramane cu contractul suspendat ea nu va mai primi indemnizatie si nici stimulet?
Multumesc
Buna ziua,

Nu am mai avut cazuri drept pentru care va rog sa ma ajutati. Angajata este in CCC pana in iulie. Intre timp a ramas din nou insarcinata si va naste in septembrie. Cum se procedeaza in situatia asta? Va multumesc
Răspuns la discuția deplasarea timp de munca?
Din pacate nu am acces la acel articol
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie.
In Regulamentul Intern se oreste a se trece urmatoarea prevedere:
Nu constituie timp de muncă și nu se remunerează:
c) timpul destinat deplasării între locul de muncă și locul de delegare, în cazul personalului aflat în delegație
Puteti, cumva sa imi explicati daca exista legislativ aceasta prevedere, eu ce am gasit ar fi ceva de la Curtea de apel Iasi insa nu m-a lamurit exact ce inseamna acest lucru.
Multumesc
Răspuns la discuția Tichete de masa zile compensate
ok atunci...daca luna are 160 de zile lucratoare si el lucreaza 160 + 8 ore iintr-o saptamana suplimentare ...luna urmatoare vrea sa isi ia compensare 1 zi.....acea zi nu se acorda tichet?
Buna ziua,

Angajatii care au efectuat ore suplimentare luna trecuta si care vor lua compensare pentru acele ore, pentru zilele in care sunt in compensare ei primesc tichete de masa?Va rog sa imi spuneti si unde se regaseste in lege acest lucru, nu am vazut exact din ce am citit. Multumesc
Discuție CCM
Buna ziua,

Daca angajatorul nu doreste incheierea unui CCM insa angajati doresc acest lucru, ce se poate face?

Multumesc
Conform codului Muncii art 229
alin (5) Contractele colective de muncă la nivel de sector de activitate şi grup de unităţi sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în conformitate cu prevederile art. 145 alin. (2) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările ulterioare.
Conform Legii 367/2022
art.112 alin (2) Ministerul responsabil cu dialogul social va publica pe pagina de internet contractele colective de muncă la nivel naţional, la nivel de sector de negociere colectivă şi la nivel de grup de unităţi, precum şi orice acte adiţionale la acestea încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, în 15 zile de la depunere.
alin (3) Inspectoratele teritoriale de muncă au obligaţia de a elibera, la cerere, o copie în format electronic a contractului colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate, precum şi orice act adiţional la acesta, oricărui angajat/lucrător al unităţii respective care a formulat o cerere în acest sens.