Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate 00Monica42

Activitate 00Monica42

Tin evidenta contabila unei scoli particulare, (in SAGA B) care afost acreditata in septembrie 2019. Din ianuarie 2020 voi primi finantare de la bugetul de stat. Cum tin evidenta contabila in continuare, avand in vedere ca unii profesori vor fi platiti de la buget, iar unii de intreprinderea care patroneaza scoala. De asemenea bonurile de masa le voi primi in continuare de la intreprindere. Voi face 2 state de salarii ? Cum depun declaratia 112 ?
Lucrez intr-o institutie publica, la compartimentul achizitii publice. In prezent sunt in litigiu cu institutia pentru un presupus prejudiciu, constatat de o firma de audit, la o licitatie cu fonduri norvegiene. Desi am castigat procesul in prima instanta, in prezent mi se retine din salariul o anumita suma.
In continuare organizez licitatii si sunt membru in comisiile de evaluare la licitatii.Avand in vedere litigiul cu institutia la care lucrez, nu sunt in conflict de interese daca fac parte din comisiile de evaluare la licitatii ?
La profesorii pensionari si angajati plata cu ora se cumuleaza salariul cu pensia ? Se suporta de catre scoala diferenta de CAS si CASS?
Ce contributii salariale trebuiesc platite de profesorii angajai cu ora pe baza de CIM ?Mentionez ca o parte din ei sunt pensionari si o parte sunt angajati cu norma intreaga la alte scoli.
La profesorii angajati plata cu ora la scoala se retine CAS,CASS si impozit pe salar?
Ce acte am nevoie pentru constituirea unui cabinet expert contabil ? Am nevoie de act constitutiv?
Sunt profesor la o scoala particulara. Am dreptul sa ii tin contabilitatea in calitate de expert contabil?
În ce condiții am dreptul sa imi decontez carburantul mașinii pe PFA?
Sunt angajat la o firma de unde iau salariul si care imi plătește contribuțiile sociale . Am un apartament inchiriat, pe tot anul 2018,cu contract si o chirie de 1000 lei pe luna. Din luna aprilie 2019 voi avea un pfa de contabilitate si un venit estimat de 2000 de lei pe luna, pe o perioada de 9 luni. Sunt obligat in acest caz sa platesc CAS si CASS?
Sunt profesoara titulara pe perioada nedeterminata la o scoala privata in curs deacreditare. Pe perioada vacantei nu sunt platita deloc. Este legal acest lucru?