avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate tomaion

Activitate tomaion

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Garanția poate fi utilizată de proprietar și în cazul în care chiriașul părăsește locuința înainte de expirarea contractului sau fără să ofere proprietarului un preaviz.
Nerespectând acea clauza de a-l anunța in termen de 30 de zile ca veți părăsi imobilul, a însemnat practic o pierdere financiara pentru proprietar, el nemaiavând suficient timp la dispoziție pentru a găsi un alt chiriaș.
Si deci, e firesc sa va oprească garanția. Plata utilităților cade in sarcina dumneavoastră
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valoarea izmenelor dupa 2 ani e tot zero...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca initiatorul subiectului nu a citit (sau daca da, atunci nu a inteles) contractul cu banca respectiva in ceea ce priveste plata in rate a sumelor datorate / cheltuite de utilizatorul cardului. In rest, ca si sfat, ar trebui sa va informati mai temeinic inainte de a cheltui banii dintr-un plastic. Pare ca ar trebui sa va rezumati la a cheltui ce aveti in buzunar, pana intelegeti cum sta treaba cu imprumuturi la IFN-uri si accessul financiar la carduri de credit. Din asta traiesc si au trait bancile cel mai bine...americanii sunt experti in a cheltui ce nu au in buzunar.
Si ca un al 2-lea sfat: platiti (cat mai repede) ce va spune banca ca aveti de rambursat, dupa ce veti avea acea calculatie de la banca. Nu va legati la cap cu alte procese in instanta...caci 100% nu veti castiga. Nu sunteti nici primul si nici ultimul care nu a inteles contractul unui astfel de card (practic un imprumut cu anumiti termeni)
Stimate domn Gujan,
Sunt intru totul de acord ca cea mai mare parte de vina pica in sarcina camionagiului, neasigurandu-se ca ansamblul cap tractor-remorca a avut evident probleme tehnice. Dar aici, asiguratorul ce a emis polița RCA, nu poate fi nicicum implicat dpdv legal. Nu mai discutam ca e City este in pragul falimentului (și unde și eu unul am și RCA si CASCO), in contextul in care majoritatea covârșitoare a service-lor auto te resping instant, când te afișezi cu o polița RCA de la City Insurance.
Reiterez: in cazul vătămării corporale, numai un avocat (experimentat) pe parte civilă va poate îndruma.
Faptul ca asiguratorii trimit acele reminder-uri, de atenționare ptr reînnoiri de polița RCA, nu absolvă cu nimic responsabilitatea noastra ca șoferi in momentul in care suntem in afara legii ce guvernează aceasta situație, in speța șofatul.
Ca și Dvs, ma bucur ca au fost mai degraba pagube materiale și nu cu alte consecințe.
Va doresc succes și sănătate
Stimabile utilizator dani.gujan,
Sfatul meu este sa o luati ca pe o lectie de viata si sa va platiti daunele din propriul buzunar, chiar si in cazul relatat de Dvs unde nu fiul a generat incidentul in trafic. Va pierdeti timpul incercand sa va recuperati daunele materiale de la un asigurator, ce la momentul incidentului nu mai avea raspundere contractuala cu fiul Dvs, pentru simplul motiv ca nefiind asigurat fiul nu avea ce cauta pe orisice drum, cu orisice vehicul. In ceea ce priveste vatamarea suferita, este o alta poveste (destul de complicata cred eu), unde un avocat specializat va poate indruma / sfatui.
In ceea ce priveste reparatiile motocicletei, nu uitati ca in primul rand, dintr-o eroare de organizare personala, fiul dvs a uitat sa isi plateasca asigurarea obligatorie RCA, ceea ce conform legislatiei, implica consecinte. Consecintele lipsei politei RCA valabile apar in cazul in care soferul in cauza face un accident si va trebui sa plateasca daunele din buzunarul propriu. In cazul in care soferul este vinovat, va plati daunele victimei, dar si in cazul in care soferul este prejudiciat, nu va putea folosi asigurarea vinovatului si va trebui sa plateasca tot singur toata reparatia, doar pentru simplul fapt ca nu a avut o asigurare RCA valabila.
Mai mult de atit, si eu ca si alti propietari de vehicul, detin o polita RCA care chiar si atunci cand mai uit data cand (va) expira, prevazator o trec ca si data de alarmare in calendarul organizatoric personal (in smartphone). Ca sa nu mai zic ca de foarte multi ani, firmele de asigurari (ca si cei ce fac controlul ITP) iti trimit mesaje scrise (gen SMS) pe nr de telefon ce l-ai declarat in formularul de asigurare (sau ITP), precum si mesaje pe email-ul ce l-ai mentionat in aceleasi formulare...

Dle avocat Croitoru,
Individul in cauza nu avea dreptul de a circula fara o polita RCA valabila si obligatorie conform legislatiei in vigoare (astfel de asigurari, precum banuiesc ca stiti, se reinnioesc in cateva minute online). De aici trebuia pornit comentariul Dvs...

Cu stima
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabile "nicunicolae10", din comentariul dvs se intelege ca ar trebui sa fim de acord cu astfel de "inginerii", unde e acceptabil sa incasam ilegal bani prin orice metode pentru a supravietui (ca persoana sau firma). Adica, pe scurt, legea junglei primeaza in conceptia Dvs intr-o societate normala, unde oricine poate face cam ce vrea ca sa supravietuiasca. De la astfel de inginerii pana la violenta si salbaticie nu mai este decat un pas (oare nu ar trebui sa ii acceptam si pe cei ce dau in cap pe strada ptr a fura, ca sa nu mai zic de cei ce storc tara de multi ani?) Credeti ca acei 75% ce ilegal ii incaseaza respectivul patron pica din cer? Nu cumva vin dintr-un buget deja in moarte clinica, ce este colectat de la cei multi si cinstiti ce respecta LEGEA (dar prosti ca nu fura si ei - conform filozofiei Dvs). Nu este tara asta destul de oropsita? Pana unde o mai putem fura si pana unde putem accepta ca un anumit fel de furt este necondamnabil dar altele da? Dar vad ca deja ati primit like-uri de la cei asemenea in gandire. Pe al meu nu il aveti!
o camera video instalata pe masina v-ar scuti de neplaceri pe viitor in astfel de cazuri
Răspuns la discuția DIFUZOR IN CURTE
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

E clar ca nu vreți a conviețui de o maniera încât sa va pese de cei din jur, indiferent ca sunteți acasa sau pe o pajiște la un gratar cu amicii.
Trebuie lucrat la atitudinea Dvs fata de cei ce vor a trai normal, fără sa deranjeze.
Și aici, este doar un exercițiu de bun simț
Decideți Dvs
Pompilui Avram a scris:

ideea este ca sunt in curte la mine.....sa vina cu decibelmetru" ......

Buna ziua,
As dori sa aflu dacă TVA-ul de 20% se aplica și ptr produse comandate cu mult înainte de 01 Iulie 2021, dar care sosesc in țara după aceasta data
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In genul acesta de cazuri, mai usor ptr dvs este sa va gasiti un alt loc de munca (bineinteles ca nu neaparat plecand imediat de la actualul loc prin demisie daca nu va permiteti dpdv finaciar). A deschide o actiune in instanta va va costa timp, bani si va fi o alta sursa majora de stres psihic, contribuind aditional la starea dvs actuala. Depresia (in forme usoare sau moderate) se trateaza mai intai prin eliminarea factorilor cauzali (in speta dvs relatia angajat-angajator). Ca o instanta sa va dea castig de cauza in aceasta speta, aveti sanse catre minim. Pe langa un avocat bun, cu siguranta veti fi nevoita sa treceti si pe la un psihoterapeut ptr o corecta evaluare / diagnosticare si tratament medicamentos si / sau spitalicesc (dupa cum se considera necesar). Numai o sedinta la un psiholog / psihoterapeut va costa minim 150 RON...cu sanse mici ca specialistul (desemnat de instanta eventual) sa concluda ca starea de depresie in care va aflati este 100% generata de relatia cu angajatorul (el poate numai sa va stabileasca un diagnostic de specialitate), dupa care vine randul unui f bun avocat sa incerce sa convinga instanta (bazat pe ce probe puteti furniza dvs si specialistul) ca starea se datoreaza exclusiv relatiei cu angajatorul. Si aici, asa cum au sublliniat si alti participanti la discutie, sunteti pe un teren virgin, cu sanse catre zero in a construi un caz solid in instanta.
Succes!