avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Koszti

Activitate Andrei Koszti

Persoanele din CD vor fi tot membrii persoane juridice ? In caz afirmativ trebuie vreun act suplimentar pt delegarea persoanei fizice in sine (asociatul unic sau administratorul persoanei juridice) in ceea ce priveste atributiile si demersurile din CD ?
Nu cred ca au calitate procesuală pasiva vecinii.
Ar trebui sa facă dovada de ce anume cheamă vecinii în judecata. În ce temei și în baza a ce acte?
Ca se judeca cu vecinii ar trebui sa dovedești ca aia dețin acte/fapte care nu se ridică la valoarea de titlu proprietate pt diferenta de teren.
Situatia e urmatoarea:
GV cumpara de la TC un teren si casa cu chitanta de mana in 1989.
TC nu era proprietar ci unic mostenitor a lui TA si TB , fara a fi insa dezbatuta succesiunea.
GV vrea sa faca acte.
Poate GV invoca just titlu respectiva chitanta de mana pt uzucapiunea de scurta durata, chemand in judecata adevaratii proprietari, prin mostenitor TC ? SAU mai bine GV face actiune pt pronuntarea unei hotarari ce tine loc de act autentic considerand ca TC ca si mostenitor al lui TA si TB a primit in proprietate respectivul bun pe care l-a vandut doar prin chitanta de mana ? mentionez ca in acest din urma caz trebuie facuta si deschiderea succesiunii defunctilor prorietari TA si TB pentru TC ceea ce inseamna timbraj suplimentar.. , insa e posibil ca aceasta din urma sa fie solutia corecta de adoptat in instanta..
Pareri ?
Deci situatia e in felul urmator:
O Asociatie are sediul in IF. Activitatea si-o desfasoara in Bucuresti. Are mai mult de 5 angajati pe locatia din Bucuresti. Trebuie sa depuna la ANAF Declaratia 060 din cate am aflat, insa intrebarea este DACA trebuie sa-si declare la Judecatorie aceasta locatie unde isi desfasoara activitatea. Daca isi face filiala ar trebui, insa implica un intreg dosar de acte plus contabilitate separata. Daca isi infinteaza sucursala nu trebuie inscris la Judecatorie DAR nu stiu daca ANAF o primeste fara asta..
Solutii ?
Bucuresti.
X detine in acte 150 mp teren. Stapaneste in fapt 200 mp din ...vechime..
Documentatia cadastrala retine intreaga suprafata aflata in posesie si se face intabularea la OCPI ca atare pt 200 mp; In anul 2000.
Nu se fac obiectiuni de catre vecini sau Oficiul de cadastru.
Se poate invoca dr de proprietate pt intreaga suprafata in conditile in care in cursul acestui an, X pierde 25 mp din suprafata posedata prin ingradirea de catre un vecin ?
trimiteti o Notificare catre vecinul / vecinii care sunt raspunzatori pt lipsa caldurii din ap. dvs cu mentiunea ferma ca daca nu va permit accesul in termen de max 5 zile, ii veti actiona in judecata pt prejudiciul pe care vi-l produc, urmand ca acestia sa suporte si cheltuielile de judecata formate din taxa timbru, onorariu avocat, eventual cheltuielile de executare.
Daca ii veti face prin respectiva Notificare (de principiu bine ar fi sa o faca un avocat si sa fie trimisa prin Birou executor judecatoresc) sa se teama in mod real ca vor scoate niste bani din buzunar pt refuzul lor, ati putea avea cale de izbanda.
Răspuns la discuția Ancheta bancnota falsa
IN cel mai prost scenariu..va incaltati amandoi cu acelasi tip de dosar penal...punerea in circulatie de valori falsificate - art.313 c.pen
Răspuns la discuția Salut - accident cu victima
Daca victima nu va avea mai mult de 90 zile ingrijiri medicale prin atestare in raport IML, nu se va atrage raspunderea penala a dvs cu exceptia cazului in care ati fi fost baut/drogat si s-ar fi constatat legal acest aspect.
Astfel daca victima doreste sa fie despagubita va trebui sa va actioneze in judecata civila iar dvs puteti chema in garantie societatea de asigurare la care aveti RCA pt a achita daunele solicitate/acordate.
Ulterior societatea de asigurari nu se va intoarce impotriva dvs pt plata acestor daune.
Daca veti putea face dovada (dvs sau politia) ca acele bunuri v-au fost trimise de catre comerciant deja distruse, atunci acestia din urma pot risca inceperea urmaririi penale pt savarsirea infractiunii de inselaciune.
Daca insa deteriorarile se datoreaza transportului, atunci cei raspunzatori (civil) sunt acestia din urma.
Din pacate proba acestor aspecte este destul de dificila.
Orice alta incercare pe cale civila va necesita dovedirea faptei, culpei si a legaturii de cauzalitate.
Răspuns la discuția Cota parte mostenitor rezervatar
cota rezervatara este de un sfert conform art 977 noul cod civ.raportat la art.1088 n.c.civ.