avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanpop50

Activitate bogdanpop50

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am niste marfa platita si tinuta in custodie pe care clientul nu vrea sa o mai ridice (a comandat prea multa, a platit-o, dar nu mai are ce face cu ea). Eu doresc sa vand mai departe acea marfa pe baza de factura, am discutat cu contabila si mi-a zis sa fac un proces verbal de renuntare la marfa din custodie pe care clientul este de acord sa-l semneze, iar eu sa ma incarc cu marfa in gestiune, iar apoi sa o vand mai departe. Este correct? Ma ajuta cineva cu in model de renuntare la custodie?

Multumesc
Buna ziua!
Am un imobil proprietate personala ce l-am inchiriat societatii mele. Am primit o oferta pentru a-l subinchiria unei multinationale. Ne-am inteles la o suma de bani reprezentand pretul lunar al chiriei precum si la obligatia de a plati eu cheltuielile cu utilitatile si a le refactura mai departe. Pentru inchirierea propriu zisa, conform codului fiscal se va emite factura fiscala fara T.V.A, dar cheltuielile cu utilitatile se vor factura cu TVA, dar cheltuielile vor veni pe numele meu (persoana fizica).
De exemplu, daca factura de gaz vine 50 lei, din care 41,67 lei baza si 8,33 lei TVA, eu voi aplica acest TVA la valoarea totala de 50 lei sau la valoarea de 41,67 lei?
As prefera sa nu mut cheltuielile de pe persoana fizica pe persoana juridica deoarece sunt mai scumpe cu peste 30%, iar in plus nu am rabdare sa ma lupt cu birocratia (o serie de acte necesare ce trebuiesc depuse precum si costul destul de mare al mutarii utilitatilor de pe pf pe pj).
Va multumesc anticipat!
Buna ziua !
Va multumesc pentru raspunsul rapid si prompt, dar nu am inteles ultima fraza.
Imi puteti spune ce probleme sunt la plata taxellor legale.

Va multumesc !

Buna ziua !
Am un imobil detinut de mine (persoana fizica) si as dori sa-l inchiriez unei firme. Problema este ca societatea careia vreau sa-i inchiriez imobilul doreste factura fiscala. As dori sa stiu daca este legal si corect sa inchei un contract de comodat intre mine (persoana fizica) si societatea mea, iar apoi de pe societatea mea sa facturez pe societatea respectiva contravaloarea chiriei. Daca nu este corect, va rog sa-mi dati alte idei. Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am un SRL-D in domeniul it-ului si as dori sa angajez pe cineva ce a absolvit doar masteratul in informatica, avand studii superioare economice pe post de informatician cu studii superioare de lunga durata, conform COR. Imi puteti spune daca pot face acest lucru, deoarece am auzit mai multe pareri pro si contra. Va multumesc anticipat!