avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate orianadiana

Activitate orianadiana

Și dacă s-a început deja efectuarea preavizului?
Bună ziua, dacă un salariat își da demisia cu preaviz conform art 81 angajatorul poate renunta la preavizul angajatului?
Menționez ca în contractul individual de munca are stipulat un preaviz de 20 de zile.
Mulțumesc.
Sa inteleg ca dispozitia din Regulamentul intern nu isi poate produce efectele astfel , iar din punct de vedere al obligatiei de fidelitate cum este vazuta legal situatia data? Ce prejudicii se pot invoca? Multumesc
Buna ziua,
Conform art 39 alin. 2 lit. d din Codul Muncii si *prestarea oricarei activitati remunerate sau neremunerate, in timpul orelor de program sau in timpul liber - in beneficiul unui concurent direct sau indirectal Angajatorului* din Regulamentul intern al societatii;
Ce repercursiuni poate avea un angajat daca se mai angaeaza la o societate cu acelasi profil/isi deschide un SRL? Multumesc.
Buna ziua,
Este legal ca sa ii fie refuzata (taticului) de catre societatea unde lucreaza cererea pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului de cel putin o luna si de eliberare a adeverintei pe motiv ca nu a depus pe langa cerere copia cartii de identitate a sotiei? De asemenea este legal ca societatea unde lucreaza sotul sa ceara actele sotiei, cum ar fi CI si adeverinta de la locul de munca al dansei cum ca si-a reluat activitatea si cu ce data? Va rog si baza legala daca se poate. Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Răspuns la discuția deces arendator
Contractul de arendare a fost incheiat pe 5 ani cu reinnoire de drept pe aceeasi perioada daca niciuna din parti nu solicita in scris contrariul, incepand cu anul 2013. Arendatorul a decedat in cursul anului 2016, iar mostenitorul (fiul decedatului) doreste sa refacem contractul pe numele dansului. Mentionez ca nu s-a facut succesiunea.
Vroiam sa stiu care este cea mai corecta modalitate de a inceta contractul vechi.
Discuție deces arendator
Buna ziua, cum se procedeaza corect in cazul decesului arendatorului? Se reziliaza contractul printr-o decizie a arendasului si se inceie un contract nou cu unul din mostenitori sau inceteaza de drept? Mentionez ca in contractul de arenda nu este precizat. Va multumesc.
Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste continutul unui contract de arenda: partile contractante au incheiat un contract de arenda pe care il reziliaza printr-un nou contract de arenda prin urmatorul cuprins: la capitolul dispozitii finale/alte clauze este specificat ca la data incheierii prezentului contract, contractul de arenda incheiat intre parti si inregistrat la primaria...cu nr... din data de....se declara nul prin vointa partilor. Unele primarii il accepta si il inregistreaza, altele nu, cerand neaparat un act de reziliere. Intrebarea mea: sunt corecte ambele variante? Multumesc.
Buna ziua,
un PFA - caen principal 7022 - activitati de consultanta pentru afaceri si management si caen secundar 7021, 7311 si 8211 incheie un contract de prestari servicii cu o institutie pentru servicii de PR, impresariere artistica si servicii de secretariat. Se refuza vizarea lui pe baza faptului ca activitatea din caen 8211 este de stricta interpretare, are atributii specifice de resurse umane si nu da posibilitatea desfasurarii altor activitati de secretariat cum ar fi dactilografiere, copiere, editare texte. De asemenea este mentionat faptul ca se incalca art 7 alin 1 pct 2.1 din Codul Fiscal. Va rog daca se poate clarifica aceasta situatie (daca se incalca sau nu legea pentru a corecta daca e necesar). Multumesc.
la un angajat i s-a prelungit cim printr-un act aditional in 01.07.2013 pe inca un an. Dupa doua luni face cerere sa treaca pe nedeterminata, avand mai multe contracte succesive pe determinata. Cererea se aproba. cum este mai corect sa se modifice perioada printr-un act aditional sau sa se intocmeasca un nou contract? Mentionez ca se mai modifica salariul si incadrarea nu si functia sau altceva (suntem institutie publica). va multumesc