avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate raduchz

Activitate raduchz

Răspuns la discuția Chirii apartamente
Primind acest raspuns revin cu completari: Avand in vedere modificarile fiscale din 1 ian. 2018, sotul, avand si venituri din activitati independente si dividende, este la limita celor 22.800 lei peste care ar trebui sa plateasca CAS si CASS in 2018 ( sa ignoram faptul ca inca nu se stie exact cum va fi, deocamdata asa este legea). El are contractul de inchiriere cu valoarea mai mica;caci daca s-ar face 50-50% din ambele contracte, ar depasi cu putin plafonul de 22.800 lei. Credeti ca, avand in vedere cele expuse, tot nu conteaza cine apare pe contracte, cine declara, etc.?
Buna ziua.Va deranjez cu o intrebare. Sot si sotie detin 2 apartamente in coproprietate, 50-50%. Inchiriaza ambele apartamente catre persoane fizice. Un contract este pe numele sotului, celalalt pe numele sotiei. Valorile sunt diferite. Se declara contractele la ANAF, impreuna cu declaratiile 220, una de catre sot, cealalta de catre sotie, asa cum s-au facut si contractele. S-au primit deciziile de impunere, la fel, pentru un contract sotul, pentru celalalt sotia, s-a platit impozitele, etc. Este ok asa? Sau trebuia pe ambele contracte sa apara ambii proprietari si astfel sa se declare si sa se plateasca impozitul. Poate avea vreo implicatie fiscala, acum sau mai incolo (divort,succesiune,vanzare apartament,etc.), atunci cand poate ai nevoie de un certificat fiscal de la ANAF, atunci sa-si dea ei seama. Sau e ok asa?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar o intrebare am:era dinte definitiv sau "dintisor de lapte"?
@mihaibatranu,cred ca ai facut confuzie de nume
Se poate ca vecinul sa va fi lovit masina si...cea mai buna aparare este atacul.
Putea sa va loveasca masina d-voastra parcata astfel incat sa lasa semnele respective,sau doar miscand masina d-voastra se putea lovi masina lui?
Discuție Declaratia 100
Citeam pe forum ca declaratia 100 se depune si cand impozitul pe profit sau imp.pe venitul micro este 0,deci cele cu depunere trimestriala.

Atunci pentru impozitul pe dividende,pe premii,accize,etc.se depune doar in luna cand este cazul,adica cand ai datorii catre buget,deci in rest nu se depune cu zero?

Daca raspunsul,mai mult ca sigur,va fi ca se depune doar in luna cand ai datorii,ati putea sa-mi indicati EXACT textul de lege din care ar putea rezulta ca decl.100 se depune si cu zero pentru impozitul pe profit si micro(adica si cand nu ai obligatii de plata),iar pentru celelalte se depune doar pentru luna in care ai obligatii de plata?

Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma B va plati 1% impozit,deoarece baza impozabila la micro reprezinta toate veniturile inregistrate in creditul conturilor din clasa 7(inclusiv 761,unde probabil inregistrezi dividendele primite) din care se scad categoriile de venituri menționate la art. 53 alin. (1) și se adaugă elementele menționate la art. 53 alin. (2) din Codul fiscal,intre care nu figureaza si dividende primite de la o alta persoana juridica.
In schimb firma A nu va plati impozit pe dividendele distribuite(repartizate) si platite catre firma B,deoarece acesta detine peste 10% din partile sociale al firmei A.
Daca firma B ar fi platitoare de impozit pe profit,atunci dividendele primite de la o alta persoana juridica romana(la straine cu anumite conditii) ar fi venituri neimpozabile.
In urma OUG 3/2017,ce trebuie sa faca firmele care erau platitoare de impozit pe profit pana la 31.12.2016,dar in 2016 veniturile(CA) nu au depasit plafonul(vechi) de 100.000 euro?Eu cred ca ar trebui sa nu tina cont de pct.3 al art.I din OUG 3,pentru ca acesta se refera la persoane platitoare de impozit pe profit(pentru anul 2017) si care(dupa interpretarea mea) in 2016 au avut venituri intre 100.001-500.000 euro.Concluzie: platitoarele de IP in 2016,care nu au depasit 100.000 euro,trebuie sa se inregistreze ca micro incepand cu 1 ianuarie 2017(cf.art.55 alin.2 din Cod Fiscal)-ele nu mai sunt de fapt platitoare de IP din 1 ianuarie 2017 (OUG3 este publicata in 6 ianuarie) si nu 1 februarie 2017(cf.OUG 3/2017).Pareri?