avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate sterea

Activitate sterea

Buna ziua, lucrez ptr o multinationala si pana acum am incasat salariu intr-o anumita banca, de cateva zile, am fost informati ca va trebui sa ne deschidem conturi noi la o alta banca, cu care angajatorul are o conventie salariala. In contractul colectiv de munca nu este specificat acest lucru. De altfel, daca refuz incasarea venitului in banca angajatorului, as suporta comisioanele de transfer, motivand faptul ca incasarea in banca angajatorului se face ptr diminuarea comisioanelor atat ptr angajator cat si ptr angajat si in conventie s-au negociat conditiile de incasare in favoarea ambelor parti. Se poate impune acest lucru, daca eu nu doresc, schimbarea bancii? Multumesc!
Discuție Somaj
Buna ziua,
Timp de 5 ani am lucrat ptr o societate unde am inchis contractul de munca in data de 5.12.2021. Tot in data de 5.12.2021, m-am reangajat la o alta societate si m-au anuntat ca pe data de 13.12.2021 mi se desfiinteaza postul si mi se inchide contractul de munca. In astfel de caz pot beneficia de somaj, avand in vedere ca nu am intreruperi?
Multumesc!
Buna ziua,
Am un prieten care este coplatitor la un credit cu ipoteca. Acum ceva ani in urma a divortat, dar a ramas pe rol partajarea bunurilor. Acum o luna fosta sotie a avut popriri pe cont, neavand gaj pe cont,banii alimentati cu scop de rata au fost virati catre poprire. El stiind ca are acesta poprire a solicitat bancii sa ii deschida cont de tert platitor ptr a plati rata si a evita raportarea lui la biroul de credit, intrucat fosta sotie era plecata in afara tarii la copii. Aceasta a revenit si acum reclama faptul ca banca a furnizat informatii cu caracter personal si le foloseste impotriva lui in instanta. Banca nu i-a spus date despre poprire, doar ca banii alimentati ptr credit nu au fost virati ptr rata, iar dupa deschiderea contului de tert platitor nu a facut si act aditional ptr ca nu era prezenta si fosta sotie. El ca si coplatitor ce informatii poate solicita bancii despre creditul in care este implicat, ptr ca acum orice ar vrea sa afle despre credit, banca nu ii mai ofera informatii datorita plangerii fostei sotii, se face obiectul de furnizare de catre banca a datelor cu caracter personal si le poate folosi in instanta?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns, intrucat societatea creditoare nu a fost instiintata de discutiile pe acest forum, nu doresc sa ii divulg numele. Nici pe departe nu dorim sa ne eschivam de la plata datoriilor, in prima faza au venit si au spus ca daca amana plata pana la anul in mai 2021, in loc de 240.000 voi plati 340000, acum au dorit si garantie mobiliara si plata dobanzilor care se ridica pana la 100000 ron. In contractul initial nu scrie nimic de penalitati asa de mari, am mai reesalonat plati catre alti creditori, dar societarea in cauza in fiecare saptamana mai solicita cate o garantie, plus ca s-a prezentat cu o decizie de plata de la Apia in care era specificata suma care o mai avem de incasata si cat se vira in acea zi. Noi nici nu stiam ca urma sa incasam acea suma in acea zi...ok, inteleg ca avem datorii, dar consider ca recuperarea sumei nu se face sub amenintare( si va spun cu mana pe inima, ca nu exagerez), acum solicita si fila cec si alte garantii. Mi se pare un pic cam abuziv...dar vorba dvs, nu se stiu conditiile contractuale si nu puteti da un punct de vedere. Dupa sarbatori ne vom intalni cu un avocat sa studieze contractele si sa vedem daca ajungem la un punct comun.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta...tatal meu are o societatea comerciala care are ca domeniu de activitate agricultura. Din pacate anul acesta a fost cel mai greu de pana acum, unde inregistram pierderi imense. Unii furnizori de imputuri ne-au sprijinit cu rescadentari, altii mai putin. Ne regasim in situatia in care un furnizor de imputuri s-a prezentat saptamana trecuta in ferma cu o fisa de cont de la Apia cu cat urma sa incasam in acea zi si cu intrebarea cat din acea suma poate fi virata catre ei. Am ramas fara cuvinte intrucat acele date sunt confidentiale si nu pot fi furnizate decat fermierului. Avand in vedere ca am facut plangere catre organele competente ptr incalcarea Gdpr, ne-au anuntat ca ne dau drumul la biletele la ordin lasate garantie si am fost de acord. Ulterior au renuntat la aceasta ideea si au revenit in ferma unde i-au cerut drept garantie tatalui 2 facturi a unor utilaje ca si garantie mobiliara. Reesalonarea datoriei a fost facut cu o dobanda de 3% pe luna si cu garatiae cele 2 utilaje, inclusiv biletele la ordin date la contractul initial. Contractul de garantie mobiliara a fost semnat in data de 16.12.2020, dar nu a fost inregistrat la arhiva de garantii mobiliare acestia motivand faptul ca au inchis activitatea si ca vor reincepe dupa 8 ianuarie 2020. Cat de legal este ceea ce am prezentat mai sus, are aceasta societate dreptul de a pune dobanzi in contractele de furnizare seminte si tratamente agricole, si daca acel contract de ipoteca mobiliara mai poate fi inscris daca el este datat cu 16.12.2020. Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, multumumesc ptr raspunsuri, am consultat un avocat care ulterior i-a redactat o scrisoare si i-a trimis-o la adresa. Momentan este liniste, in mod sigur isi doreste ca sotia sa nu afle astfel de situatii si incerc sa cred ca ma va lasa in pace si ne vedem fiecare de viata lui.
buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati din partea colaboratorilor. In anul 2012 am cunoscut in barbat in aceeasi lerioada in care bagam divortul. El a introdus cererea 1 sapt mai tarziu. Nu ne cunosteam inaine. Am inceout o relatie, dupa aproximativ 1 luna si-a schimbat atitidinea fata de mine si ai am considerat ca regreta ca a bagat cererea de divort si l-am rugat sa vorbeasca cu sotia si daca mai este ceva de facut sa se impace. Asa au si facut. Dupa ce am ter.inat eu di ortul el a continuat sa ma vad cu el ocazional, el explicand ca sunt multi bani la mijloc si a trebuit sa aleaga aceasta solutie. Eu dupa alroximativ 2 ani xe relatie ca si amanta am vrut sa pun punct relatiei...lui nu i-a convenit, a inceput cu urmariri, chiar cunoscusem o alta lersoma si a ajuns saa deslarta de acel om. In acea disperare am avut si tentativa de suocid, eu nevrand sa ii deranjez sotia care nu merita umilinta asta. Am iesit din spital, m-a cautat iar, eu am cedat iar, il iubeam nebuneste. Dar tot incerc sa i.i fac alte relatii si el spune ca ii apartin lui si ma jigneste incontinuu. Chiar am intrat in depresie si pot dovedi medicalucrul asta. I-am sus ca voi merge in instanta, el este un om influient, nasul sau de cununie este avocat, si a spus ca voi plati cu varf si indesat. Mu mai suport situatia asta, sunt 8 ani in are ma foloseste cum vrea el. Dava ajung in instanta pot cere daume fiman iare ptr starea psihica in care ma aflu? La polotie mu pot face mimic ca nu m-a agresat fizic. Sau ce bariante am? Multumesc
Discuție Rog suport
Daune morale
Discuție Partaj voluntar
Buna ziua, prietena mea care a facut un partaj voluntar prin care ea a primit o suma de bani ptr a-si cumpara un apartament, in schimbul renuntarii de catre ea la un alt imobil. Acestia mai au impreuna o cladire si terenuri agricole pe care nu le-au impartit inca. In 2017 sotul a deschis proces impotriva ei pe motiv ca apartamentul pe care l-a cumparat ea este cu 40000 ron mai putin si isi vrea banii inapoi. In prima faza prietena mea a avut castig de cauza, el a facut recurs si anul acesta in mai a castigat el, imediat a deschis ea recurs si a catigat tot el. Problema este ca acesta o terorizeaza la telefon si o ameninta ca o executa si o da afara din casa ptr cei 40000 . Sentinta abia s-a dat joi saptamana aceasta. Ea psihic nu mai poate, deja nu mai suporta nici copiii langa ea, de frica sa nu ii afecteze starea ei i-a dus la parintii ei. Copiii sunt speriati de tata. Intrebarea este la cat timp poate fi executata, vrea sa faca un credit sa plateasca sulta dar dureaza. Ce temei legal are ptr deteriorarea psihica care i-a fost provocata. El este un om violent, de aceea s-a ajuns la divort, are atatea certificate medico-legale in acest sens duse la dosar care nu se i-au in considerare. Avocatul care a reprezentat-o i-a sugerat proces la CEDO, care dureaza. Va multumesc
Discuție Vă rog suport
Sunt angajat bancar, vineri a venit un domn sa depună suma de 2400 de lei pe un cont, din greșeală mea nu am fost atenta la valuta contului. Ca agrea în loc sa depun contravalorează în euro la suma depusă de 2400 ron am facutras depunerea dec2400 euro. La exact 10 minute titularul de contact căruia i-am alimentat aceasta suma a și retras suma din cont, dlui fiind din Cluj iar depunerea a fost făcuta la Galați. Acum banca îmi deschide mie ca angajat alerta de frauda, ptr a recupera suma de la mine. Întrebarea mea este, ca în mod sigur depunătorul știa ceea ce face adică depunea lei în loc de euro în cont fără sa ceara schimbul valutar înainte, și am bănuială ca a mai procedat așa și în trecut...În canul în care banca îmi pune la dispoziție înregistrările și copiile după depuneri și retrageri as putea face plângere penala asupra depunătorului și al titularului de cont?
Va rog din suflet sa mă sprijiniți. ..Mulțumesc