avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate busubianca

Activitate busubianca

Discuție Pensie urmaș
Bună ziua,
Studentă la master, beneficiară de pensie de urmaș după mamă decedată, dacă se anagajează mai beneficiază de pensie de urmaș ?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Extindere retea gaz
Primaria nu are bază legală să facă extinderi, iar Delgazgrid a făcut un calcul economic nerentabil pentru ei, dar și pentru noi :) :) cota parte a proprietarilor de locuințe este uriașă :) :)
Dar n=am înțeles noua lege 123/2012, ce rol are ??/
Bună ziua, Rugăminte mare să-mi explicați dacă conform noii legi 123/2012 actualizată, Delgazgrid are obligația să extindă conducta de gaz pe strada unde nu există conductă principală sau obligația se referă la branșarea locuințelor la conducta existentă.
Noi nu avem conductă principală de gaz pe stradă și facem demersuri pentru aceasta, dar sunt foarte costisitoare.
Vă mulțumesc
Buna ziua, Am beneficiat de o conventie încheiată cu AJOFM, pe legea 107/2004, art.85. La încheierea convenției, angajatorul vrea păstrarea raporturilor de muncă dar vrea micșorarea normei de muncă, există vreo problemă??? Adică va restitui angajatorul sumele primite drept subvenție ??
Bună seara,
Am și eu o întrebare legată de persoanele care lucrează în cadrul secțiilor de anestezie și terapie intensivă medici, asistente, dacă activitatea este cotată cu grupa 1 de muncă.???
Bună seara
Am o întrebare, ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a deveni PFA cu atribuții in domeniul contabilității firmelor, respectiv situații financiare, balanțe, etc. Trebuie să fiu expert contabil ?
Răspuns la discuția Cuantum pensie urmas -studenta
Mulțumesc mult :) :)
Răspuns la discuția Cuantum pensie urmas -studenta
In decizie este calculat acest cuantum.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de cuantumul pensiei de urmas pentru o persoana cu varsta de 20 ani, studenta, mama a decedat, tatal traieste, este activ, iar cuantumul pensiei de urmas pentru fiica a venit in suma de 304 lei, Dar dupa noua lege, care stipuleaza ca pensia minima nu poate fi mai mica de 520 lei, atunci pensia de urmas, nu intra in aceasta categorie ? Va multumesc
Bună ziua,
Dacă firma nu a avut rezerve legale constituite (s-a înfiinţat în 2015), în anul 2015 a fost pe pierdere, iar în 2016 are profit. Se pot constituii rezervele legale sau acoperim pierderea ???
Mulţumesc :frantic::frantic: