avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate tif

Activitate tif

Buna ziua,
Doresc sa aflu cum se va face instructajul periodic ssm/su intr-un santier in care ,,forta de munca,, este din state non ue ( Vietnam, Sri Lanka, etc.) , intrucat ,, angajatorul ,, doreste sa o faca in limba engleza. Precizez ca santierul se afla in Romania. Poate obliga / conditiona cunoasterea unei limbi straine de catre inspectorul / resonsabilul ssm in vreun fel .
Multumesc,
P.S. exista vreo legislatie in vigoare prin care sa se conditioneze angajarea daca se/ nu se cunoaste o limba straina (indiferent de domeniu).
Multumesc frumos.
conform art. 37 alin. (1) , lit. g din hg 1425/2006 ,, copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie,,- doresc sa stiu daca perioada in care o persoana presteaza servicii in domeniul ssm - coordonare ssm pe un santier - se considera vechime
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa intreb daca pot trece din sistemul de pensii militar in cel ,, civil,, , avand in vedere ca in armata am lucrat vreo 20 ani , iar in ,,viata civila,, lucrez di 1999 , cu mici intreruperi.,
Multumesc,
Discuție Despagubire
Buna ziua,
La art. 5, alin. (1) lit.g) din Legea nr. 341 din 12 iulie 2004 (*actualizată*)
a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987**), spune ca persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) - Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite - precum şi la art. 4 alin. (1) beneficiază, pe lângă indemnizaţia calculată conform prevederilor art. 4, şi de următoarele drepturi:
" ......atribuirea, în limita posibilităţilor, în proprietate şi cu clauză de neînstrăinare timp de 10 ani de la data dobândirii, a 10.000 mp de teren în extravilan .... " iar in conditiile in care Primaria/Consiliul Local al comunei in care am domiciliu, nu mai detine suprafete de teren pentru a fi atribuite, drept pentru care mi-a emis si o adresa in acest sens, vin cu intrebarea daca pentru aceasta pot sa cer despagubiri (si daca pot , unde sa ma adresez) , iar daca nu asta e.

Cu multumiri,
Răspuns la discuția Continuare activitate
Multumesc foarte mult pentru raspuns .
Buna ziua,
Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar (militar) si mai beneficiez si de o indemnizatie (legea 341/2004).

P.S. Mentionez ca acum lucrez la o firma privata cu contract de munca pe perioada determinata.

Va multumesc anticipat
Buna ziua,

In momentul de fata lucrez ca pilot incercari auto, pe o perioada determinata la o firma, si as dori sa aflu daca aceasta meserie este incadrata in vreuna din meseriile care beneficiaza de conditii de munca deosebite, ...
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Calcul pensie
Va multumesc.
Discuție Calcul pensie
Buna ziua,

La calculul pensiei se iau in calcul si alte venituri realizate si anume comisioanele obtinute de la o societate de asigurari ( pentru care se opreste CAS, ... ) sau indemnizatie de revolutionar.

Cu multumiri,