avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate tif

Activitate tif

Va multumesc
Buna ziua. Sunt responsabil SSM intr-un santier din Romania si urmeaza sa soseasca personal , detasati de la o firma din Polonia .
In afara de instruirea colectiva la intrarea in santier , cum le voi face instruirea periodica.
Ei au fise individuale de instruire ? Pot sa le completez eu ?
Va multumesc,
Buna ziua,
Doresc sa aflu cum se va face instructajul periodic ssm/su intr-un santier in care ,,forta de munca,, este din state non ue ( Vietnam, Sri Lanka, etc.) , intrucat ,, angajatorul ,, doreste sa o faca in limba engleza. Precizez ca santierul se afla in Romania. Poate obliga / conditiona cunoasterea unei limbi straine de catre inspectorul / resonsabilul ssm in vreun fel .
Multumesc,
P.S. exista vreo legislatie in vigoare prin care sa se conditioneze angajarea daca se/ nu se cunoaste o limba straina (indiferent de domeniu).
Multumesc frumos.
conform art. 37 alin. (1) , lit. g din hg 1425/2006 ,, copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca, pentru conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie,,- doresc sa stiu daca perioada in care o persoana presteaza servicii in domeniul ssm - coordonare ssm pe un santier - se considera vechime
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa intreb daca pot trece din sistemul de pensii militar in cel ,, civil,, , avand in vedere ca in armata am lucrat vreo 20 ani , iar in ,,viata civila,, lucrez di 1999 , cu mici intreruperi.,
Multumesc,
Discuție Despagubire
Buna ziua,
La art. 5, alin. (1) lit.g) din Legea nr. 341 din 12 iulie 2004 (*actualizată*)
a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987**), spune ca persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) - Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite - precum şi la art. 4 alin. (1) beneficiază, pe lângă indemnizaţia calculată conform prevederilor art. 4, şi de următoarele drepturi:
" ......atribuirea, în limita posibilităţilor, în proprietate şi cu clauză de neînstrăinare timp de 10 ani de la data dobândirii, a 10.000 mp de teren în extravilan .... " iar in conditiile in care Primaria/Consiliul Local al comunei in care am domiciliu, nu mai detine suprafete de teren pentru a fi atribuite, drept pentru care mi-a emis si o adresa in acest sens, vin cu intrebarea daca pentru aceasta pot sa cer despagubiri (si daca pot , unde sa ma adresez) , iar daca nu asta e.

Cu multumiri,
Răspuns la discuția Continuare activitate
Multumesc foarte mult pentru raspuns .
Buna ziua,
Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar (militar) si mai beneficiez si de o indemnizatie (legea 341/2004).

P.S. Mentionez ca acum lucrez la o firma privata cu contract de munca pe perioada determinata.

Va multumesc anticipat
Buna ziua,

In momentul de fata lucrez ca pilot incercari auto, pe o perioada determinata la o firma, si as dori sa aflu daca aceasta meserie este incadrata in vreuna din meseriile care beneficiaza de conditii de munca deosebite, ...
Va multumesc anticipat.