avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate CristianaGh

Activitate CristianaGh

Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni calendaristice? Mai exact situatia este următoarea: daca angajatul a primit act aditional in care scrie ca preavizul se mareste la 3 luni si l-a semnat, se aplica legal?

Mulțumesc frumos pentru ajutor!
Multumesc frumos pentru raspuns, insa inca nu imi este clar.

''Angajatorul sau organizația patronală inițiază negocierea colectivă cu cel puțin 45 de zile calendaristice înaintea expirării contractelor colective de muncă sau a expirării perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate în actele adiționale la contractele colective de muncă.'' - cum spuneam, in urma negocierii din anul 2020, s-a descis sa nu se incheie un CCM deci nu avem si nici acte aditionale la CCM nu avem, ca sa expire sa fie nevoie sa facem din nou negocierea colectiva. Si nici reprezentantul angajatilor nu a solicitat o negociere. Prin urmare, mai trebuie sa repetam negocierea, suntem obligati prin lege?

Multumesc.
Negocierea contractului colectiv de munca la cat timp trebuie REfacuta?

Buna ziua,

O societatea a organizat negocierea contractului colectiv de munca in anul 2020, iar concluzia a fost neincheierea acestuia. Intrebarea este: la cat timp trebuie sa repetam negocierea? Sau este suficient ca am facut acest lucru in 2020, s-a luat o concluzie sa nu incheiem contractul colectiv de munca la nivel de unitate si prin urmare nu mai este necesar sa mai facem deloc negocierea pe viitor?

Multumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie daca stiti sau ati mai avut cazuri : Daca o firma din Romania doreste sa angajeze un roman care are domiciliul fiscal in Austria cum/unde se platesc taxele si contributiile? Compania din Romania, nu are sediu in Austria. Exista alte forme de angajare in afara de cea prin contract de munca? Multumesc frumos.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - daca dorim sa incheiem un act aditional pentru telemunca, este necesar sa il transmitem in Revisal? Practic in program nu exista niciun spatiu destinat acestei modificari.

Multumesc frumos pentru ajutor!
Discuție Functie CIM DPO
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

O companie doreste sa isi numeasca Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal - DPO-ul - cod COR 242231, o persoana deja angajata in cadrul firmei cu functia de Analist Recrutare ( de exemplu ). Cum putem proceda? Legal, se intocmeste AA pentru schimbarea functiei (cu inregistrare in Revisal) - insa angajatul isi va pierde vechea functie, cea de Analist Recrutare? Sau exista posibilitatea sa mearga cu amandoua in paralel?

Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - o companie cu domeniul de activitate principala 7810 - Plasare de personal, isi doreste sa devina acreditata ca si furnizor pentru servicii de mediere a muncii pe piata interna. La o analiza mai amanuntita, compania nu intruneste conditiile pentru acreditare ( respectiv nu exista 25% din personal cu atribuţii în prestarea serviciilor de ocupare, sã aibã studii superioare în una dintre specialitãţile: psihologie, pedagogie, drept, consiliere, precum şi experienţã de minimum 3 ani în domeniul serviciului pentru care se solicitã acreditarea). Intrebarea este : exista reprcusiuni legale daca firma nu se inscrie sa obtina aceasta acreditare din partea ANOFM? ( pe care oricum nu ar putea sa o obtina ).

Multumesc frumos!
Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie, nevand informatii in acest domeniu sau o baza legala. Intrebarile sunt urmatoarele:

1) Din punct de vedere legal, o firma poate da afara un angajat care a fost diagnosticat cu schizofrenie?
2) Daca esti diagnosticat cu schizofrenie sau tulburare bipolara, te mai poti angaja?
3) Este necesar sa duci la angajator acte doveditoare acestei boli sau sa faci examen de medicina muncii suplimentar care sa ateste ca esti apt de munca?

Mutumesc in avans.
Răspuns la discuția Acte adiționale noul cod fiscal
Multumesc frumos !
Cum se procedează în situația în care trebuie sa înregistrăm un act adițional ( pentru a mari brutul si a compensa netul) care a fost încheiat în decembrie și își produce efectele cu data de 01.01.2018 și un al doilea act adițional de mărire a salariului ce trebuie sa isi produca efectele din 01.02.2018? Este în regula sa le înregistrăm și sa le transmitem pe amândouă în aceeași zi? Având în vedere ca termenul de înregistrare a actelor de mărire a salariilor s a modificat pana la sfârșitul lui martie (în leg cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat) , este în regula sa le transmitem în orice zi?
Mulțumesc în avans!