avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate LauraEP

Activitate LauraEP

Buna ziua! Mai este necesara tiparirea si semnarea olografa (de mana, neavand electronica), apoi trimiterea prin posta/curier catre un colaborator a unui contract, ca apoi sa il primeasca inapoi semnat de cealalta parte? Sau este suficienta trimiterea unei variante scanate si cealalta parte sa trimita scanat inapoi varianta cu ambele semnaturi? Este vorba despre doua societati romanesti. Multumesc!
Deci si faliment, sa inteleg. Multumesc pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspuns. Intrebare: ce inseamna de fapt ca nu a putut fi incheiat din cauze independente de ambele parti? Ar putea dezvoltatorul sa intre, sa zicem, in faliment, si eu sa raman fara avans? Sau alte situatii din acestea?
Buna ziua! Doresc sa achizitionez o garsoniera in Bucuresti unde dezvoltatorul imi cere avans 15% la plata prin credit ipotecar. Blocul fiind inca in costructie, as vrea sa nu pierd banii degeaba si cumva sa ma asigur ca daca nu mi se preda garsoniera intr-un termen stabilit, pot recupera avansul. Este posibil ca la semnarea antecontractului sa pun o astfel de clauza: daca in x luni nu primesc garsoniera, sa primesc avansul integral?
Are dezvoltatorul vreo obligatie legala sa imi puna la dispozitie garsoniera intr-un termen anume sau ma pot trezi ca stau cu anii daca nu are el bani sa termine lucrarile?
Va multumesc! Laura.
Va multumesc pt raspuns! Cum as putea afla statutul terenului?

ynocentta a scris:

Raspunsul este conditionat de statutul terenului
Daca terenul apartine domeniului public atunci responsabilitatea administrarii si intretinerii intra in sarcina autoritatii publice locale=serviciul specializat din cadrul primariei teritoriale
Daca terenul are statut privat responsabilitatea administrarrii,intretinerii intra in sarcina proprietarului
Atentie !
Partea comuna de condominiu reprezinta strict rebordul de garda,respectiv zona de 0,80-1,00 m in jurul condominiului,=fundatia-care intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa aflu de fapt in responsabilitatea cui intra sa curete trotuarele de gunoaie, fecale uscate etc: administratia blocului in spatele caruia se afla acest trotuar sau reprezentantii sector 3 (adp sau alta agentie)? Neaparat trebuie sa semnalam cuiva situatia infecta in care ne aflam de ani de zile si nu stim cui sa ne adresam. Precizez ca este vorba despre trotuarul din spatele unui bloc care este inregistrat deci pe alta strada, de aici dilema, e responsabilitatea lor sa curete blocul de jur imprejur sau trebuie sa curete primaria? Multumesc!
O ultima intrebare, daca se poate.. Stiti cumva cand se aduce aceasta adeverinta de la medicul de familie? E obligatoriu sa o aduc in prima zi de munca sau astept sa o ceara cei de la HR? Pana acum nu mi-au scris niciun cuvintel despre programul redus, desi i-am intrebat... Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Da, poate fi si alaptatul ...

Ce fel de recomandare medicala? Cumva aici se incadreaza alaptatul? Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Reducerea programului de munca dupa revenirea din CCC nu este prevazuta in niciun act normativ. ... in acest caz, sunt mai multe solutii :
- incheierea unui act aditional la c.i.m., cu acordul partilor, insa exista posibilitatea si reducerii salariului ;

- existenta unei recomandari medicale pentru reducerea programului de lucru

Buna ziua! Nu gasesc pe internet un articol recent din care sa reiasa clar daca am dreptul la program redus (6 ore) odata cu intoarcerea la serviciu din CCC. In ce conditii am acest drept? Cat timp? Exista vreo scapare de care se poate folosi angajatorul meu ca sa nu imi acorde acest program redus? Precizez ca acum copilul are 1 an si 7 luni, ma intorc zilele acestea la birou. De asemenea, daca imi schimb locul de munca, mai am acest drept sau se negociaza la angajare? Va multumesc!
Buna ziua!
Pana la urma nu inteleg, sunt sanse sa atacam dezvoltatorul cu succes in instanta si sa il obligam sa urgenteze documentatia catre furnizorul de energie electrica?

Multumesc!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Este adevarat, partial.
Prescrierea opereaza in anumite conditii si pentru anumite cauze. Calculul termenului de prescriere se raporteaza la momentul aflarii viciului din contract.
Dar, in conditiile dvs. cred ca problema este cu furnizorul de energie electrica si nu cu dezvoltatorul.