avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate simo.s

Activitate simo.s

In imediata vecinatate a casei de locuit, exista un teren din curea comuna, de care familia mea s-a folosit mai bine de 30 de ani, fara a avea un act la mana. Dupa iesirea din indiviziune, a rezultat, pe langa casa, o suprafata de teren de 0,5 m de la constructie spre curte, ceea ce nu ne mai permite sa ridicam un gard despartitor fata de ceilalti vecini, fara sa ne vitregeasca cladirea de lumina soarelui, cladirea fiind si igrasioasa.
Am depus o cerere la Primarie, de atribuire in proprietate a terenului cu pricina, insa nu am obtinut, Primaria motivand ca exista o perioada in care terenurile sunt blocate de la vanzarea lor , pana la definitivarea retrocedarilor, ca facand parte din rezerva retrocedarilor in natura....in fine...
Ne-am hotarat sa depunem maine o cerere de concesionare si mi-as dori sa stiu daca cererea mea naste obligatia din partea Primariei de a demara procedura legala de concesionare, fiindca conform art. 9 din OUG 54/2006 "concesionarea are loc la initiativa concedentului sau ca urmare a unei propuneri insusite de acesta. " , insa nu inteleg ce implica termenul de "insusire"....si, de asemenea, daca trei membrii din familie ar depune cate o cerere de concesionare, facand parte din familii diferite, insa avand aceeasi adresa, ar fi valabile cele trei oferte pentru demararea procedurii legale de concesionare prin licitatie publica?
Problema sta in felul urmator:
Exista un numar topo actual, 1722, cu o suprafata totala de 1200mp, cuprinsa in harta actuala topografica a orasului.
Intamplarea a facut sa-mi ajunga in mana copia hartii topografice vechi a orasului, unde parcela aceasta de 1200 mp, este compusa din doua numere topografice, respectiv 1722 si 1723, iar privit in spatiu, 1723 are o structura patrata, cu deschidere spre strada "X", iar 1722, este o fasie dreptunghiulara, lipita pe jumatatea unei laturi din celalalt numar, cu acces la strada "Y".
Precizez faptul ca pe numarul topografic 1723, conform hartii vechi, se afla doar casa mea si o curte.
Casa mea a fost cumparata pe legea 112, cu teren atribuit prin Ordinul Prefectului, pentru care am facut iesirea din indiviziune, avand acces direct la strada "X", insa spre curte am atat de putin teren ramas, incat nu-mi pot permite sa inalt un gard, fara sa-mi fie vitregita cladirea de lumina soarelui.
Am incercat sa obtin teren de la Primarie, insa raspunsul a fost negativ, din diverse motive, printre care, in principal, proprietarii locuintelor din curtea comuna, care se opun, neexistand intre noi o buna intelegere. Tin sa subliniez faptul ca acestia au sub forma procentuala din partile comune.
Exista un numar de 4 proprietari din 20 de locuinte existente, pentru restul Statul Roman detine proprietatea.
Am incercat sa lansez ideea la Primarie, la Cadastru, etc, insa am sesizat o reticenta in ceea ce priveste o eventuala rectificare si negarea existentei acelui numar cadastral, chiar daca acea harta veche inca exista si o detin si expertii topografici.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea cere rectificarea acelui numar, pentru a dovedi faptul ca cei din cladirea cu 20 de locuinte, nu au nimic in comun cu acea curte, "din spate".
Multumesc anticipat!
lewwis a scris:

- sporul de calculator se da la cerere , in urma expertizei medicului de medicina muncii de la Autoritatea de Sanatate Publica ;
- sporul de confidentialitate are cuantumul de 25 % ;
Bafta cu majuscule !

In ce lege se specifica acest cuantum pentru plata sporului de confidentialitate?
Sunt functionar public la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta Persoanelor , in functia de consilier, iar specificul serviciului, cat si fisa postului, prevede atributii privind gestionarea si protectia datelor si informatiilor clasificate.
Lucrez impreuna cu functionari publici cu statut special, politisti detasati de MIRA, care beneficiaza de acest spor...
Specific ca detin si autorizatie de acces la informatii "secrete de serviciu", data de conducatorul unitatii.
Intentionez sa cer sporul de confidentialitate, pe cale judecatoreasca si as dori sa ma ajute cineva cu un model de actiune in justitie, actele normative pe care sa le pot invoca, eventual sentinte pentru cazuri asemanatoare, avand in vedere ca legea prevede doar anumite categorii de salariati care beneficiaza de acest spor...
simo.s a scris:

Unde pot gasi avizul negativ al Comisiei Juridica? In afara de articole legate de acest subiect, nu am gasit nimic..., pe site-ul Senatului, in Fişa proiectului de lege , nu apar decat avizele din partea Comisiei pentru drepturile omului... si Comisiei pentru buget, finanţe... , cele favorabile :) , iar la urmatoarele Comisii, care au avut deja termenul de pronuntare, nu apare pe ordinea de zi nimic, ce se intampla? Avem dreptul sa stim avand in vedere transparenta...?


ma refeream la O.U.G. nr.71/2009
Unde pot gasi avizul negativ al Comisiei Juridica? In afara de articole legate de acest subiect, nu am gasit nimic..., pe site-ul Senatului, in Fişa proiectului de lege , nu apar decat avizele din partea Comisiei pentru drepturile omului... si Comisiei pentru buget, finanţe... , cele favorabile :) , iar la urmatoarele Comisii, care au avut deja termenul de pronuntare, nu apare pe ordinea de zi nimic, ce se intampla? Avem dreptul sa stim avand in vedere transparenta...?
Imi doresc sa stiu daca un antecontract are valoare in cazul in care casa este cumparata de la stat si mai exista un termen de 2 ani pana a fi ridicata prohibitia celor 10 ani, dupa Legea 112 din 1995, in care casa nu poate fi vanduta.
Problema este urmatoare: tatal meu are 3 copii, unul fiind din prima casatorie, imobilul este cumparat de catre parintii mei care inca sunt casatoriti, eu vreau sa cumpar de la parintii mei o parte din casa, mai precis jumatate din imobil, unde deja am inceput sa investesc bani si am vrea sa facem un contract de vanzare-cuparare pe partea respectiva a casei, dar din cate am inteles nu e posibil un astfel de contract... Mi-e teama ca in cei doi ani se pot intampla multe lucruri, tatal meu fiind destul de bolnav. As vrea sa va rog sa ma invatati ce pot face intr-o asemenea situatie, cum as putea sa fac un act valabil care sa devina opozabil fata de mostenitorul din prima casatorie.